entrama

1
entrama > triscado (4 testuinguru)
eu testuak es testuak
2. Hortz gehiago jartzen baditugu entraman, arriskua dago hausteko. 2.a Si a la traba del triscado se le da más diente, se corre el riesgo de quebrarlo.

Materiala: Egurraren teknologia

1. Gogor eta lehor badago egurra, hobe da entrama pixka bat estua izatea; egurra bigun eta heze badago, berriz, normala izan daiteke. 1.a Para maderas duras y secas, es preferible un triscado algo estrecho; para maderas blandas y húmedas, un triscado normal.

Materiala: Egurraren teknologia

3. Oso irekia bada entrama, zerrauts gehiegi sortzen da, langileak ahalegin handiagoa egin behar du eta zerraren hortzek moztu ezin duten zati bat gelditzen da egurrezko piezaren erdialdean. 3.a Un triscado muy abierto produce exceso de serrí­n; requiere mucho más esfuerzo en el operario, y deja en el centro una zona de madera no cortada por los dientes de la sierra.

Materiala: Egurraren teknologia

Hortzen entramari esker, zerroteak erraz egiten du atzera-aurrera, eta ez du marruskatzen egurra. El trabado o triscado de los dientes, hace que el serrucho corra con facilidad y sin fricción en la madera.

Materiala: Egurraren teknologia