elur Bilatu elur testuinguru gehiagotan

1
elur > nieve (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Izozkiek historia luzea dute; antzinako txinatarrak izan ziren lehen aldiz elurrez plater gozo bat prestatu zutenak. Los helados tienen una larga historia, fueron los antiguos chinos quienes, por primera vez, prepararon con nieve un plato dulce.

Materiala: Gozogintza

Esaten dutenez, izozki haiek fruta, ezti eta elurrez prestatzen ziren. Según cuentan, estos helados se preparaban con frutas, miel y nieve.

Materiala: Gozogintza

Antzinan, txinatarrek elurra eztiarekin nahasten zuten; arabiarrek, frutak gehitzen zituzten, mahaspasak batez ere; turkiarrek larrosa- eta bioleta-ura botatzen zuten, eta baita hainbat espezia ere. Antiguamente, los chinos mezclan la nieve con miel; los árabes, añadían frutas, especialmente pasas; los turcos echaban agua de rosas y violetas, así­ como varias clases de especias.

Materiala: Gozogintza

3.- Irabiatu zuringoak azukrea irakiten hasten den unean; elur-puntuan daudenean gehitu almibarra txorrotada finez, irabiatzeari utzi gabe, sendo geratzen den arte. 3º.- Batir las claras en el momento que el azúcar comience el hervor, cuando estén a punto de nieve ir agregando el almí­bar a chorro fino sin dejar de batir hasta que quede consistente.

Materiala: Gozogintza

Adibidez, gabonetan, koloretako esfera birakariez gain, oreintxo klasikoak ezar ditzakegu elurretan, eta Bizarzuri elur-oreinek tiratutako leran. En navidad por ejemplo además de las esferas giratorias de colores, podemos colocara los clásicos cervatillos en medio de la nieve y con el Papa Noel en el trineo tirado por los renos.

Materiala: Gozogintza

4) Erabiltzeko unean, eten hartzidura eta nahastu emeki elur-puntuan harrotutako zuringoekin. 4º) Al momento de utilizarla romper la fermentación y mezclarla con suavidad las claras montadas a punto de nieve.

Materiala: Gozogintza