edalontzi Bilatu edalontzi testuinguru gehiagotan

1
Edalontzi bat ur.
Edalontzi bat ur.
edalontzi > vaso (9 testuinguru)
eu testuak es testuak
Ur-kopan edo edalontzi altuan (tutu-edalontzian). En copa de agua o vaso alto (tubo).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Tutu-edalontzian, konbinazio erdiko edalontzian, garagardo- edo sagardo-edalontzian, fantasia-kopan eta abarrean zerbitzatzen dira, hiru edo lau izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (edariaren zaporearen arabera), eta freskagarria gehitzen zaie (4-6 Cº-ko tenperaturan). Se sirven en vaso de tubo o media combinación, cerveza o sidra, copa fantasía, etc, con tres o cuatro hielos, media rodaja de naranja o limón según el sabor de la bebida y añadir el refresco (a una temperatura de 4-6º).

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Muztioa tutu- edo konbinazio-edalontzian, ardo-kopan, koktel-kopan eta abarrean zerbitzatzen da, hiru izotzekin, laranja- edo limoi-xerra erdi batekin (bezeroaren gustuaren edo establezimenduaren irizpidearen arabera), zotz batean oliba berde hezurduna jarrita, eta muztioa 6-8 ºC-ko tenperaturan dela. El mosto se sirve en vaso de tubo o combinación,en copa de vino, en copa de coctel, etc; con tres hielos, media rodaja de naranja o limón según el gusto del cliente o criterio del establecimiento, aceituna verde con hueso en palillo y mosto a una temperatura de 6-8º.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Bitter arinak (alkohol-graduazio txikia dutenak) izotzarekin eta laranja-xerra batekin zerbitzatzen dira, tumbler edalontzietan, freskagarrientzako edalontzietan edo janaurrekoentzako kopetan. - Los bitters ligeros, con poca graduación alcohólica, se sirven con hielo y una rodaja de naranja en un vaso tumbler, refresco o copa para aperitivo.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Campariaren moduko bitterrak izotzarekin eta soda-urarekin zerbitzatzen dira, laranja-xerra batekin. Horrez gain, konbinatuta ere erabiltzen dira, kokteletan. Tumbler edalontzietan edo edalontzi berezietan zerbitzatu ohi dira. - Los bitters tales como el campari suelen servirse con hielo y agua de soda con una rodaja de naranja, aparte de su aplicación combinada en coctelería; suelen servirse en un vaso tumbler o en un vaso especial.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

- Beste mikatz batzuk (Fernet Branca, esaterako) bakarrik (trago laburreko edalontzietan edo edalontzi luzeetan) edo izotzarekin zerbitza daitezke. - Otros amargos como el fernet branca, puede servirse solo (en vaso de trago corto o también en vaso largo) o bien con hielo.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Pastis motako anisatuak zerbitzatzeko, tumbler edalontziak erabiltzen dira. Izotza eta ura botatzen zaie; normalean, anisatu kantitatea halako bost ur botatzen zaie. El servicio de los anisados tipo pastis se realiza en un vaso tumbler, con hielo y acompañado de agua; normalmente, cinco partes de agua por una de anisado.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Sagardo-edalontzian. "Hautsi" egin behar da. En vaso de sidra y se debe "romper".

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Garrantzitsua da kristala garbi egotea eta zerbitzatu aurretik edalontzia ur hotzarekin bustitzea. Edalontzia okertu egin behar da, garagardoak edalontziaren paretetan irrist egiteko. Horrela, bi hatz apar geratuko dira gainazalean. Es importante que la cristalería esté limpia y que se moje con agua fría el vaso antes de servirla, inclinando el vaso para que la cerveza vaya resbalando por las paredes del vaso, de modo que queden dos dedos de espuma en la superficie.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak