biskositate Bilatu biskositate testuinguru gehiagotan

1
Biskositate ezberdineko bi likidoen simulazioa. Eskuineko likidoak biskositate altuagoa izango du ezkerrekoak baino.
Biskositate ezberdineko bi likidoen simulazioa. Eskuineko likidoak biskositate altuagoa izango du ezkerrekoak baino.
biskositate > viscosidad (3 testuinguru)
eu testuak es testuak
Hematien eta hemoglobinaren ohiko kopurua igotzean agertzen da gaixotasun hau. Kopuru horiek igotzean, odolaren biskositatea asko handitzen da, eta horrek, bere aldetik, arteria-presioa asko igotzen du, eta odolbilduak eta odoljarioak eragin ditzake. Se produce por un aumento del número normal de hematí­es además de un aumento de la hemoglobina que provoca un gran aumento en la viscosidad de la sangre que a su vez provoca un gran aumento de la presión arterial y contribuye al desarrollo de trombos y hemorragias.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

Esterilak izaten dira, eta kontrol zorrotzak bete behar dituzte gardentasunari, biskositateari, tonizitateari, PH-ari eta egonkortasunari dagokienez. Son estériles y deben cumplir controles rigurosos sobre transparencia, viscosidad, tonicidad, pH, y estabilidad.

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

Hala ere, disolbagarritasunean beste faktore batzuek ere eragiten dute, adibidez tenperaturak, biskositateak eta irabiatzeak. DE todos modos, en la solubilidad influyen también otros factores, como son la temperatura, la viscosidad y la agitación:

Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan

biskositate > viscosidad (17 testuinguru)
eu testuak es testuak
Buru horiek, gainera, produktuaren egitura hausten ez dutenez, haren biskositateari eustearen abantaila dute. Estos cabezales tienen además la ventaja de que al no romper la estructura del producto, mantienen la viscosidad del mismo.

Materiala: Gozogintza

Fase honetan, aipatu beharra dago izozkiaren biskositatea; izan ere, tapoia jartzeko makinek produktuaren biskositate konstantea behar dute, tenperatura konstantea baino gehiago. Destacar en esta fase el control de la viscosidad del helado ya que las maquinas llenadotas requieren una viscosidad constante del producto más que una temperatura constante del mismo.

Materiala: Gozogintza

Biskositate berberaz tenperatura desberdina duten izozkiak ere ikusi dira, nahastearen konposizioaren eta ontzearen arabera. Incluso se han observado helados que con la misma viscosidad tienen distintas temperatura dependiendo de la composición y grado de maduración de la mezcla.

Materiala: Gozogintza

Motor-olioa fabrikatzeko garaian honako propietate hauek izaten dira kontuan sukoitasun-puntua, izozte-puntua, azidotasun-maila eta biskositatea Las propiedades que se tienen en cuenta en la fabricación de un aceite de motor son el punto de inflamabilidad el punto de congelación, el grado de acidez y la viscosidad

Materiala: Ostalaritza

Hotz dagoenean biskositate handia du eta nekez desplazatzen da zartaginean barrena; bero dagoenean, ordea, oso erraz desplazatzen da, ura izango balitz bezala, tenperaturak gora egitean olioaren biskositateak behera egin duelako. En el primer caso tiene mucha viscosidad y le cuesta mucho desplazarse por la sartén; cuando está caliente, en cambio se desplaza con gran facilidad, como si fuera agua debido a que su viscosidad ha disminuido al aumentar la temperatura

Materiala: Ostalaritza

Tenperaturaren eraginez biskositatea aldatu egin denez, motorra hotz dagoenean ezin dugu bat-batean azeleratu, olioaren biskositatea dela-eta ezin baitu jarraitu pistoiaren abiadura handia. Debido a la variación de la viscosidad con la temperatura cuando el motor está frío no podemos acelerarlo bruscamente, ya que la viscosidad del aceite le impide seguir las altas velocidades del pistón.

Materiala: Ostalaritza

Olioak biskositatearen arabera eta jatorriaren arabera sailka ditzakegu: Podemos clasificar los aceites en función de su viscosidad y en función de su procedencia

Materiala: Ostalaritza

Biskositatearen arabera. En función de su viscosidad

Materiala: Ostalaritza

Olioaren biskositatea etiketan adierazita dago. La viscosidad del aceite viene indicada en su etiqueta

Materiala: Ostalaritza

20W:olioak tenperatura txikietan izaten duen biskositatea (W: «winter» hitzaren iniziala). 20W:se refiere a la viscosidad del aceite a bajas temperaturas (W corresponde a la inicial de «winter»).

Materiala: Ostalaritza