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bazka > forraje (8 testuinguru)
eu testuak es testuak
Zenbait bazka ongarri berdeak, etab. ere ahurtaraka ereiten dira. Se suelen sembrar a voleo también algunos forrajes abonos verdes, etc.

Materiala: Nekazaritza

Bestelako laborantza batzuetarako, esaterako, belardiak eta bazkak lantzeko, diskodun edo pita oszilatzailedun banagailu zentrifugoak erabiltzen dira (ongarritzeko makina zentrifugoak ere baliagarriak dira). Para otros cultivos como forrajes o pratenses, se usan distribuidores centrífugos de disco o boquilla oscilante (valen las propias abonadoras centrífugas).

Materiala: Nekazaritza

Bazka mota honek almidoi asko dauka, baina ez du karbohidrato estruktural askorik ematen. El contenido en almidón es elevado, no siendo un forraje que aporte un alto contenido en carbohidratos estructurales.

Materiala: Nekazaritza

Ontzearen arazo nagusia, landarea lehortu bitartean euria egitea da, euriak, disolbagarrien garbiketa dela-eta, txikitu egiten baitu bazkaren nutrizio balioa eta, gainera, nabarmen zailtzen baitu kontserbazioa El principal problema de la henificación es la lluvia durante el secado de la planta que disminuye el valor nutritivo de este forraje por lavado de solubles y ademas dificulta mucho la conservación.

Materiala: Nekazaritza

Nolanahi ere, landare berdeak ematen duen energia eta proteina balioaren %90 ematen duen bazka batez ari gara. En cualquier caso se trata de un forraje que aportará un 90% del valor energético y proteico que la misma planta verde.

Materiala: Nekazaritza

Bazkaren nutrizio balioa handia da. Su valor nutritivo del forraje es alto.

Materiala: Nekazaritza

Gramineo batekin ereiten bada, lortzen den bazka oso orekatua da, proteina ugarikoa (%6-16 proteina gordin) eta mineral ugarikoa. Si se siembra con una gramínea el forraje que se obtiene es muy equilibrado, con buenos contenidos proteicos (6-16% de proteína bruta) y altos contenidos minerales

Materiala: Nekazaritza

uzta ustiategi barruan berrerabiltzeko aukera (ganadua elikatzeko bazkak ), inguruan gertuko eta bitartekorik gabeko merkaturik dagoen (hurbileko nekazari nahiz abeltzainak) eta produktu jakin batzuk eskatzen dituen banatzaile edo transformatzailerik dagoen; horra hor laborea aukeratzen lagunduko diguten elementu batzuk. la posibilidad de reemplear la cosecha dentro de la explotación (forrajes para alimentar el ganado..), la existencias de mercados cercanos y sin intermediarios (agricultores o ganaderos vecinos), o la presencia de distribuidores o transformadores que demanden ciertos productos son elementos que nos ayudaran en la elección del cultivo

Materiala: Nekazaritza