bakailao Bilatu bakailao testuinguru gehiagotan
- es bacalao
bakailao > bacalao (7 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Barazki-opilak barazkiekin (cocak) eta esgarraet (barazki eta bakailao-apurrekin egindako jakia) ere aipatzekoak dira. | Tortas con vegetales (cocas), "esgarraet" (plato a base de verduras y migas de bacalao). |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Itsasoak plater kataluniarretako funtsezko osagaiak ematen ditu: zapoa, bakailaoa (gazitua), urraburuak, antxoak (L"Escala) eta Ebro ibaiaren deltako eta Palamós-eko mariskoa. | El mar aporta ingredientes fundamentales de la mesa catalana como el rape, bacalao (salado), doradas, anchoas (L?Escala), y el marisco del Delta del Ebro y Palamós. |
Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan |
|
Kostalderik ez duen arren, erdigunean dagoenez eta merkaturik onenetakoa duenez, arrainik ez da falta izaten mahaian; bakailaoa da nagusi. | Aunque carece de litoral, su ubicación central con uno de los mejores mercados nutre de este ingrediente a las mesas de Madrid, reinando el bacalao. |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Kostalderik ez duenez, den amuarraina da arrain-plater nagusia, eta bakailao gazitua ere menu askoren oinarria da. | Como carecen de costa , la trucha como pez de río se convierte en la reina de los platos de pescado, aunque el bacalao en salazón es base para muchos menús. |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
Itsasoa arrain-gordetegi handia da. Hala, bakailaoarekin eta legatzarekin hainbat plater prestatzen dira: bakailaoa bizkaitar erara, bakailaoa pil-pil erara, legatz-kokotxak, legatza euskal erara, txangurrua zapoarekin beteta eta abar. | El mar es la mayor despensa con pescados como el bacalao y la merluza, con los que se elaboran platos como el bacalao a la vizcaína, al pil pil, las kokotxas de merluza, merluza a la vasca, o el centollo relleno de rape conicido en el país Vasco como "txangurro". |
Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak |
|
arrainak (bakailaoa, esaterako), konfitatzeko... | Pescados, como el bacalao, para confitar, etc. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Bakailaoa pil-pilean. | Bacalao al pil-pil. |
Materiala: Ostalaritza |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |