viscosidad Bilatu viscosidad testuinguru gehiagotan
- eu biskositate
biskositate > viscosidad (3 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Hematien eta hemoglobinaren ohiko kopurua igotzean agertzen da gaixotasun hau. Kopuru horiek igotzean, odolaren biskositatea asko handitzen da, eta horrek, bere aldetik, arteria-presioa asko igotzen du, eta odolbilduak eta odoljarioak eragin ditzake. | Se produce por un aumento del número normal de hematíes además de un aumento de la hemoglobina que provoca un gran aumento en la viscosidad de la sangre que a su vez provoca un gran aumento de la presión arterial y contribuye al desarrollo de trombos y hemorragias. |
Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak |
|
Esterilak izaten dira, eta kontrol zorrotzak bete behar dituzte gardentasunari, biskositateari, tonizitateari, PH-ari eta egonkortasunari dagokienez. | Son estériles y deben cumplir controles rigurosos sobre transparencia, viscosidad, tonicidad, pH, y estabilidad. |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
|
Hala ere, disolbagarritasunean beste faktore batzuek ere eragiten dute, adibidez tenperaturak, biskositateak eta irabiatzeak. | DE todos modos, en la solubilidad influyen también otros factores, como son la temperatura, la viscosidad y la agitación: |
Materiala: Farmazia eta parafarmaziako prestakinak egitea farmazietan |
biskositate > viscosidad (17 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Buru horiek, gainera, produktuaren egitura hausten ez dutenez, haren biskositateari eustearen abantaila dute. | Estos cabezales tienen además la ventaja de que al no romper la estructura del producto, mantienen la viscosidad del mismo. |
Materiala: Gozogintza |
|
Fase honetan, aipatu beharra dago izozkiaren biskositatea; izan ere, tapoia jartzeko makinek produktuaren biskositate konstantea behar dute, tenperatura konstantea baino gehiago. | Destacar en esta fase el control de la viscosidad del helado ya que las maquinas llenadotas requieren una viscosidad constante del producto más que una temperatura constante del mismo. |
Materiala: Gozogintza |
|
Biskositate berberaz tenperatura desberdina duten izozkiak ere ikusi dira, nahastearen konposizioaren eta ontzearen arabera. | Incluso se han observado helados que con la misma viscosidad tienen distintas temperatura dependiendo de la composición y grado de maduración de la mezcla. |
Materiala: Gozogintza |
|
Motor-olioa fabrikatzeko garaian honako propietate hauek izaten dira kontuan sukoitasun-puntua, izozte-puntua, azidotasun-maila eta biskositatea | Las propiedades que se tienen en cuenta en la fabricación de un aceite de motor son el punto de inflamabilidad el punto de congelación, el grado de acidez y la viscosidad |
Materiala: Ostalaritza |
|
Hotz dagoenean biskositate handia du eta nekez desplazatzen da zartaginean barrena; bero dagoenean, ordea, oso erraz desplazatzen da, ura izango balitz bezala, tenperaturak gora egitean olioaren biskositateak behera egin duelako. | En el primer caso tiene mucha viscosidad y le cuesta mucho desplazarse por la sartén; cuando está caliente, en cambio se desplaza con gran facilidad, como si fuera agua debido a que su viscosidad ha disminuido al aumentar la temperatura |
Materiala: Ostalaritza |
|
Tenperaturaren eraginez biskositatea aldatu egin denez, motorra hotz dagoenean ezin dugu bat-batean azeleratu, olioaren biskositatea dela-eta ezin baitu jarraitu pistoiaren abiadura handia. | Debido a la variación de la viscosidad con la temperatura cuando el motor está frío no podemos acelerarlo bruscamente, ya que la viscosidad del aceite le impide seguir las altas velocidades del pistón. |
Materiala: Ostalaritza |
|
Olioak biskositatearen arabera eta jatorriaren arabera sailka ditzakegu: | Podemos clasificar los aceites en función de su viscosidad y en función de su procedencia |
Materiala: Ostalaritza |
|
Biskositatearen arabera. | En función de su viscosidad |
Materiala: Ostalaritza |
|
Olioaren biskositatea etiketan adierazita dago. | La viscosidad del aceite viene indicada en su etiqueta |
Materiala: Ostalaritza |
|
20W:olioak tenperatura txikietan izaten duen biskositatea (W: «winter» hitzaren iniziala). | 20W:se refiere a la viscosidad del aceite a bajas temperaturas (W corresponde a la inicial de «winter»). |
Materiala: Ostalaritza |