reposo Bilatu reposo testuinguru gehiagotan

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Buelta eta buelta arteko loaldiak hainbat faktoreren mende daudela, hala nola irinaren indarra (orearen loditasun edo luzera handiagoa dakarrena); horregatik, ez dira denborak zehazki finkatzen, baizik eta gutxi gorabehera, eta profesionalaren esku egongo dira, hark jakingo baitu, bere esperientziaren arabera, kasu bakoitzean zer loaldi behar den. Los tiempos de reposo entre vuelta y vuelta, están supeditados a factores como la fuerza de la harina que se use lo que conlleva mayor liga o tiro de la masa es por lo que no se fijan tiempos exactos sino orientativos y dependerán estos del profesional que lo elabora que con su experiencia sabrá en cada caso los periodos de reposo que son necesarios.

Materiala: Gozogintza

LOALDIAK.- Loaldietan oreen eraldaketetako asko gertatzen dira. REPOSOS.- Durante estos se producen gran parte de las transformaciones de las masas.

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Loaldia bi eratara egin daiteke: El reposo se puede producir de dos formas:

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Baterako loaldiak legamiaren hartzidura-prozesua azkartzen du. El reposo en bloque acelera el proceso de fermentación de la levadura.

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Loaldi indibidualizatuak ondoren piezak eratzeko elastikotasuna errazten du eta, gainera, lehen aipatutako funtzioak ere betetzen ditu, maila txikiagoan bada ere. El reposo individualizado facilita la elasticidad para el posterior formado de piezas, cumpliendo además las funciones anteriormente citadas pero en menor cuantía.

Materiala: Gozogintza

Komeni da oreak loaldian plastiko batez babestea, edota olioz zertxobait bustitzea azalik sor ez dezaten aire-korronteen edo ingurune lehorren eraginez. Es conveniente que las masas durante su reposo estén protegidas por un plástico, o ligeramente embadurnadas de aceite para evitar que formen corteza a causa de corrientes de aí­re o ambientes secos.

Materiala: Gozogintza

4) Oreak mahaitik bereizi behar du eta testura bigun samarra, homogeneoa eta elastikoa izan behar du. Oratu ondoren, lo utziko dugu zertxobait olioztatutako mahaian, orearen bolumena bikoizten den arte. Loaldi hori hartzitzeko makinan ere egin daiteke 40 ºC-ko tenperaturan, eta horrela azkarragoa izango da prozesua. 4º) La masa ha de despegar de la mesa y su textura será ligeramente blanda, homogénea y elástica, una vez amasada se deja reposar sobre la mesa ligeramente engrasada con aceite así­ como la masa hasta que aumente al doble de su volumen, este reposo también se puede hacer en la fermentadora a una temperatura de 40º C. siendo aquí­ más rápido el proceso.

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