pasteurización Bilatu pasteurización testuinguru gehiagotan

1
pasteurizazio > pasteurización (9 testuinguru)
eu testuak es testuak
Pasteurizazioa. Pasteurización.

Materiala: Gozogintza

Hori horrela, pasteurizazioa produktu baten (kasu honetan, likido baten) tenperatura neurri jakin batera igotzeko tratamendua da, bakterio gehienak suntsitu ahal izateko beharrezkoa den denboraz, eta ondoren azkar hoztea, 28 30 ºC bitarteko tartean gainerako mikrobioak ugal ez daitezen. Así­ pues, la pasteurización es el tratamiento por el que se eleva la temperatura de un producto, en esta caso liquido, a un nivel térmico y por un periodo de tiempo necesario para destruir la mayor parte de la carga bacteriana, enfriándolo rápidamente después para impedir que en el intervalo entre 28 y 30ºC, los microbios restantes tengan posibilidad de reproducirse.

Materiala: Gozogintza

Horretaz aparte, pasteurizazioa ezinbestekoa da nahaste krematsu eta fina lortzeko. A parte de esto, la pasteurización es imprescindible para obtener una mezcla cremosa y fina.

Materiala: Gozogintza

Izozkigintzan, hiru pasteurizazio-mota bereizten dira: En Heladería, se diferencian tres tipos de pasteurización:

Materiala: Gozogintza

Pasteurizazio altua: Alta pasteurización:

Materiala: Gozogintza

Pasteurizazio ertaina: Media pasteurización:

Materiala: Gozogintza

Pasteurizazio baxua: Baja pasteurización:

Materiala: Gozogintza

Pasteurizazioak prozesu osoa, razionala eta segurua ziurtatzen du, hobekuntza kualitatibo nabarmena dakar berekin, nahaste egonkorra lortzeko beharrezkoa. La pasteurización asegura un proceso completo, racional y seguro, provocando una mejora cualitativa importante y necesaria para el logro de una mezcla estable.

Materiala: Gozogintza

Horietako batean nahastearen pasteurizazioa gertatzen da, ur beroarekin kontrakorrontean zirkulatuz. En uno de ellos tiene lugar la pasteurización de la mezcla por circulación en contracorriente con agua caliente.

Materiala: Gozogintza