oligoelemento Bilatu oligoelemento testuinguru gehiagotan

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pH balioei dagokienez, oro har, ondo egokitzen dira bitarte aski zabal batera, hasi azidoetatik (6) eta pixka bat alkalinoak direnetaraino (7,8). 6tik beherako balioak ez dira mesedegarriak sustraien jarduerarako baseen edukia (kaltzioa magnesioa potasioa baxua da, eta oligoelementuen asimilazioak hobera egiten badu ere, mikrobio jarduera txikia da; era berean, azido fosforikoaren eta nitrogenoaren asimilazioa nabarmen jaisten dira. En cuanto se refiere a los valores de pH, se adaptan bien en general en un intervalo bastante amplio, desde ácidos (6) hasta ligeramente alcalinos (7,8). Valores por debajo de 6 son desfavorables para la actividad radicular; el contenido de bases (calcio magnesio potasio es bajo, y aunque la asimilación de los oligoelementos mejora, la actividad microbiana es menor así como la asimilación de ácido fosfórico y la del nitrógeno descienden notablemente.

Materiala: Nekazaritza

Mikroelementuak edo oligoelementuak kantitate aski txikiagoetan behar direnak baina makroelementuak bezain garrantzitsuak direnak. Burdina (Fe), Zinka (Zn), Kobrea (Cu), Manganesoa (Mn), Molibdenoa (Mb), Boroa (B), Kloroa (Cl). Microelementos u oligoelementos precisos en cantidades mucho más pequeñas, pero no por ello menos importantes.Hierro (Fe), Zinc (Zn), Cobre (Cu), Manganeso (Mn), Molibdeno (Mb), Boro (B), Cloro Cl).

Materiala: Nekazaritza

Era berean, kalitateak berekin dakar osasungarritasuna, hau da, eragin toxikorik eza, hala nola edukietan behar ez diren substantzia naturalak mugatzea (nitratoak eta glikoalkaloideak), produktu fitosanitarioen gehieneko hondakin mugak errespetatzea, eta nutrizio balioari eustea, hau da, osagaiak zaintzea kaloria, proteina, nahitaezko aminoazido bitamina, gatz mineral oligoelementu eta abarrei dagokienez. Asimismo, la calidad supone la sanidad es decir, la ausencia de cualquier acción tóxica, como limitación en los contenidos de sustancias naturales indeseables (nitratos y glicoalcaloides), respeto de los límites máximos de residuos de productos fitosanitarios, así como el valor nutritivo, es decir, la composición en términos de contenido en calorías, proteínas, aminoácidos indispensables, vitaminas sales minerales oligoelementos etc.

Materiala: Nekazaritza