muslo Bilatu muslo testuinguru gehiagotan
- eu izter
izter > muslo (11 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
IZTERRAK EDO KONFITAK: | MUSLOS O CONFITS: |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Izterrak garbituta eta koipea kenduta daudenean, gatzez eta piperbeltzez ontzen dira, izter kilo bakoitzeko 14 gramo gatzekin eta 2 gramo piperbeltzekin. | Los muslos una vez limpios y recortados de grasa, se sazonan con sal y pimienta a razón de 14 gramos de sal y 2 de pimienta por cada kg. de muslos. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Paparra bereizten bukatu ondoren, hezurra kentzen jarraituko dugu, hegalen giltzadurara iritsi arte. Hain zuzen ere, giltzadura horretan bereiziko dugu. Ondoren, pixkanaka-pixkanaka, izterren giltzadurara jaitsiko gara, eta bere tokitik aterako dugu. Hezurra kentzen jarraituko dugu toki horretan. | Se termina de separar el magret y se sigue deshuesando hasta llegar a la articulación de las alas, en donde separamos precisamente por esta articulación, luego, poco a poco vamos bajando hasta la articulación de los muslos que la sacaremos de su sitio, siguiendo deshuesando en este punto. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Hegalak konfitatzeko prozesua izterrak konfitatzeko prozesuaren berdin-berdina da, konfitatzeko denbora bakarrik aldatzen da. | El proceso de confitado de las alas es exactamente igual que el de los muslos, sólo difiere en el tiempo de confitado. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Izterrak bezala konfitatzen dira, baina ordu eta erdi behar dute egosteko. | El proceso de confitado se realiza exactamente igual que los muslos pero el tiempo de cocción es de una hora y media. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Konfitatu ondoren, izterrak bezala kontserbatzen dira. | El proceso de conservación una vez confitados, es exactamente igual que para los muslos |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Urtutako koipea sutan jarriko dugu, eta, irakiteko puntuan dagoenean, izterrak gehituko dizkiogu. 85-90 ºC-ko tenperaturan egosiko ditugu, ordu eta erdian. | Ponemos la grasa derretida al fuego y cuando esté a punto de hervir añadimos los muslos, manteniendo la cocción entre 85º y 90º durante una hora y media. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Izterrak konfitatutakoan, koipe horretan bertan kontserbatu ditzakegu 10 egun igaro arte, edo hutsean ontziratu ditzakegu, koipe pixka batekin, eta, horrela, gehiago iraungo dute. | Una vez confitados los muslos se pueden conservar en la misma grasa hasta 10 días o se pueden envasar al vacío con un poco de grasa con lo que aumentamos su caducidad. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Hezurra kendutako ahateari bi paparrak kentzen zaizkio hasieran; ondoren, hegal osoak; eta, gerora, izterrak edo konfitak. | Al pato deshuesado se le van separando primero los dos magrets, luego las alas completas, y luego los muslos o confits. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
IZTERRA: | MUSLO: |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
- eu izter
izter > muslo (5 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
Beheko gorputz-adar bakoitzak hiru zati ditu: IZTERRA, BERNA eta OINA. | Cada una de las extremidades inferiores está formada por tres partes que son el MUSLO, la PIERNA y el PIE. |
Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak |
|
IZTERRA (aurreko multzoa): | MUSLO (grupo anterior) |
Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak |
|
izterra aurreko aldetik zeharkatzen du, eta hanka bat bestearen gainean gurutzatzeko balio du. | cruza el muslo por delante y sirve para cruzar una pierna sobre la otra. |
Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak |
|
IZTERRA (atzeko multzoa): | MUSLO (grupo posterior) |
Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak |
|
aldaketan, izterretan eta ipurdian. | en caderas, muslos y glúteos. |
Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |