lomo Bilatu lomo testuinguru gehiagotan
- eu solomo
solomo > lomo (19 testuinguru)
eu testuak | es testuak |
atzeko solomoaren bi zatiak, pieza bakarrean elkartuta. | Las dos partes del lomo bajo unidas en una pieza. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
aurreko solomotik ateratakoak. | Sacada del lomo alto. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
aurreko solomotik ateratzen den zati handia da. Bizkarrezurra kentzen zaio, eta saihets-hezurrak solomoari itsatsita uzten zaizkio. | Pieza grande sacada del lomo alto a la que se retira el hueso del espinazo dejando las costillas pegadas al lomo. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
ateratzen dira. Atzeko solomotik gertuen dauden villagodioak dira preziatuenak. | Se sacan los , que suelen ser mas apreciados cuanto mas cerca del lomo bajo están. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Atzeko solomotik lortzen dira, halaber, izenekoa (aurrekoak bezala prestatzen da) eta . | También se obtiene del lomo bajo el llamado que se prepara como los anteriores y |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Prestatzeko, txerria bezala zatitzen dira. Azpizunak, hankak eta solomoak dira basurdearen zatirik onenak. | Para su elaboración se trocea como el cerdo, siendo sus mejores piezas los solomillos, las piernas y los lomos. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Prestatzeko, solomoak eta hankak labean erretzen dira, uzdaiztatuta edo urdaiztatu gabe, eta plantxan edo parrillan ere erretzen dira, karreak txuletatan moztuta. | Para su elaboración, los lomos y las piernas se asan al horno mechados, o no y también se asan a la plancha o parrilla chuleteados los carrés. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
atzeko solomotik ateratzen dira, ez dute saihetsaren hezurrik, eta azpizuna edukitzen dute. | Sacada del lomo bajo, no tiene el hueso de la costilla, incluye el solomillo. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
solomoari hezurra kentzen zaio, hegalaren eta saihetsaren zatiarekin, azpizuna kentzen zaio, dena biltzen da, bridatu egiten da, eta trontzo txikitan mozten da. | Se deshuesa el lomo con su parte de falda y costillar, se retira el solomillo y se envuelve todo, se brida y se corta en pequeñas tranchas. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
|
Hezurra kenduta badago, solomoa izena du, eta xerratan moztuta (berezko eran edo birrineztatuta frijitzeko, edo plantxan erretzeko) edo osorik bridatuta (erretzeko edo breseatzeko) erabil daiteke. | Deshuesado se le conoce con el nombre de lomo y se puede utilizar para filetear (freír al natural o empanado, o asar a la plancha) o entero bridado para asar o brasear. |
Materiala: Sukaldaritzako prozesuak |
Elhuyar hiztegia |
ZTH hiztegia |
EGAmaster |
EHU terminologia |
Trengintza hiztegia |
Danobat hiztegia |
Zurgintza hiztegia |
Automobilgintza hiztegia |
Laneki hiztegia |
Wikipedia |
Elhuyarren itzultzaile automatikoa |
Batua.eus euskarazko itzultzailea |
Eusko Jaurlaritzaren itzultzaile automatikoa |