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Sukaldean erabiltzeko labanak
Sukaldean erabiltzeko labanak

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labana > cuchillo (10 testuinguru)
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Labana Cuchillo

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Kuter labanak honela erabili behar dira: El manejo de los cuchillos cutter, debe hacerse:

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Kuter labana edo ahoa eta punta duen ebakitzeko beste edozein tresna honela eraman behar da: El cuchillo cutter o cualquier herramienta de corte con filo y punta debe llevarse:

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Artaziak Labana Bihurkinak Tijeras Cuchillo Destornilladores

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Zenbat eta hobeto ebaki, orduan eta indar gutxiago egin behar izango da eta labanak irrist egiteko arriskua txikiagoa izango da. Cuanto más corte, menos fuerza será necesaria aplicar y menor será el riesgo de que el cuchillo se escurra.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Labana babesgailutik kanpo gordetzen badugu, ebakia egin dezakezu nahi gabe. Si guardamos un cuchillo fuera de su protección podemos cortarnos de forma fortuita.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

3.16. irudia. Labana eramateko modua. Figura 3.16. Modo de llevar el cuchillo.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Kasu batzuetan, moztu behar dugun gainazalean labana sartzeko, kirtenean kolpekatzen da. En algunos casos, para introducir el cuchillo en la superficie que vamos a cortar, se le golpea en el mango.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Labana hausten bada, jauzi egin dezake, edo eskuan sar dakiguke. Si se rompe el cuchillo, puede saltar o bien nos lo podemos clavar en la mano.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

Tresna horiek hainbat modutan ebakitzen dute: kolpeen bitartez (zizaila), ebakiduraz (artaziak) edo aho zorrotz batez presioz ebakiz (labana). Estas herramientas pueden funcionar cortando mediante golpes, como el cincel, mediante cizallamiento, como las tijeras, o mediante corte por presión con un filo afilado, como el cuchillo.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

labana > cuchillo (6 testuinguru)
eu testuak es testuak
Berdindu muturrak labana batez moztuz eta ebaki 1 cm-ko zabalerako piezak, mutur batetik hasita. Igualar los extremos cortando con un cuchillo y cortar piezas de 1 cm. de anchas empezando por un extremo.

Materiala: Gozogintza

Zerrendaren bi erdietako batean, ezarri antxoak luzetara, 1 cm-ko tartea utzita haien artean; estali antxoak zerrendaren beste erdiaz, eta sakatu antxoen arteko tarteetan labanaren bizkarraz. En la mitad de la banda a lo ancho colocar anchoas verticalmente con una separación de 1 cm., tapar con la otra mitad de la banda, presionar en las separaciones de las anchoas con el revés de un cuchillo.

Materiala: Gozogintza

Gainazala arrautza irabiatuz margotuko dugu eta labana baten bizkarraz markatuko dugu, marra diagonalak eginez izkina batetik hasita, 1 cm-ko tarteaz. Pintamos la superficie con huevo batido y la marcamos con el revés de un cuchillo trazando lí­neas diagonales empezando por una esquina y con una separación de 1 cm.

Materiala: Gozogintza

Halaber, labanaren bizkarraz aterako ditugun zatiak markatuko ditugu; pieza sardexkaz ziztatuko dugu babarik sor ez dadin, eta 10 minutuz lotan utziko dugu. Marcamos también con el revés del cuchillo las porciones que vamos a sacar, pinchamos la pieza con un tenedor para evitar que forme ampollas, la dejamos descansar 10 minutos.

Materiala: Gozogintza

6) Orea zatitzeko prest dugularik, laupabost zentimetroko diametroko zilindroa egingo dugu eta 50 g pisatu behar duen zati bat ebakiko dugu. Lagin gisa utziko dugu eta gainerako orea labanaz zatituko dugu. 6º) Con la masa ya lista para su división hacemos un cilindro de unos cuatro a cinco centí­metros de diámetro y cortamos una porción que ha de pesar cincuenta gramos, la dejaremos como muestra y dividiremos con el cuchillo el resto de la masa.

Materiala: Gozogintza

10) Zerrendak gainjarri eta 7 cm-ko oinarria duten triangeluak ebakiko ditugu, non labanaz 2 cm-ko ebaki bat egingo baitugu. 10º) Superponemos las tiras y cortamos triángulos de 7 cm. de base en la que daremos un corte con el cuchillo de unos 2 cm.

Materiala: Gozogintza