bacalao Bilatu bacalao testuinguru gehiagotan

1
bakailao > bacalao (7 testuinguru)
eu testuak es testuak
Barazki-opilak barazkiekin (cocak) eta esgarraet (barazki eta bakailao-apurrekin egindako jakia) ere aipatzekoak dira. Tortas con vegetales (cocas), "esgarraet" (plato a base de verduras y migas de bacalao).

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Itsasoak plater kataluniarretako funtsezko osagaiak ematen ditu: zapoa, bakailaoa (gazitua), urraburuak, antxoak (L"Escala) eta Ebro ibaiaren deltako eta Palamós-eko mariskoa. El mar aporta ingredientes fundamentales de la mesa catalana como el rape, bacalao (salado), doradas, anchoas (L?Escala), y el marisco del Delta del Ebro y Palamós.

Materiala: Turismo-zerbitzuen produkzioa eta salmenta bidaia-agentzietan

Kostalderik ez duen arren, erdigunean dagoenez eta merkaturik onenetakoa duenez, arrainik ez da falta izaten mahaian; bakailaoa da nagusi. Aunque carece de litoral, su ubicación central con uno de los mejores mercados nutre de este ingrediente a las mesas de Madrid, reinando el bacalao.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kostalderik ez duenez, den amuarraina da arrain-plater nagusia, eta bakailao gazitua ere menu askoren oinarria da. Como carecen de costa , la trucha como pez de rí­o se convierte en la reina de los platos de pescado, aunque el bacalao en salazón es base para muchos menús.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Itsasoa arrain-gordetegi handia da. Hala, bakailaoarekin eta legatzarekin hainbat plater prestatzen dira: bakailaoa bizkaitar erara, bakailaoa pil-pil erara, legatz-kokotxak, legatza euskal erara, txangurrua zapoarekin beteta eta abar. El mar es la mayor despensa con pescados como el bacalao y la merluza, con los que se elaboran platos como el bacalao a la vizcaí­na, al pil pil, las kokotxas de merluza, merluza a la vasca, o el centollo relleno de rape conicido en el paí­s Vasco como "txangurro".

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

arrainak (bakailaoa, esaterako), konfitatzeko... Pescados, como el bacalao, para confitar, etc.

Materiala: Sukaldaritzako prozesuak

Bakailaoa pil-pilean. Bacalao al pil-pil.

Materiala: Ostalaritza