alimentación Bilatu alimentación testuinguru gehiagotan

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elikadura > alimentación (82 testuinguru)
eu testuak es testuak
Elikadura. Alimentación.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Elikadura, esaterako, egoeraren arabera, lehen mailako, bigarren mailako edo hirugarren mailako beharra izan daiteke. Por ejemplo, la alimentación, según en que situación se lleve a cabo, puede ser una necesidad primaria, secundaria o terciaria:

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Elikadura eta dieta orekatua La alimentación y la dieta equilibrada

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Dieta terapeutikoa, aldiz, egokitutako elikadura da, eta gaixotasunak sendatzea, arintzea eta konplikazioak aurrez ikustea du helburu. En cambio, la dieta terapéutica es la adaptación de la alimentación dirigida a curar, aliviar y prevenir complicaciones de las enfermedades.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Horren arabera, eguneroko elikadurak honako elikagai hauek izan beharko lituzke, elikadura-piramide osasuntsuari jarraiki: En este sentido, la alimentación diaria debería incluir, siguiendo la pirámide de alimentación saludable, los alimentos siguientes:

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Elikadura osasuntsua mantentzeko produktu horiek dosi egokietan hartzea beharrezkoa da. Para una alimentación saludable es necesario incorporar estos productos en las dosis recomendadas.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Elikadura egokia funtsezkoa izango da efektu horietako asko ekiditeko edo haien ondorioak murrizteko. Una buena alimentación será fundamental para prevenir muchos de estos efectos o para minimizar sus consecuencias.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Familia batean aurrekontuaren zati handiena elikadurara bideratzen da. La partida presupuestaria más importante en una familia es la dedicada a la alimentación.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Gogoan izan elikadurari, familiako kideei eta haien ezaugarriei zenbat diru bideratu zaien. Tener siempre presente la cantidad de dinero que se ha destinado a alimentación, los miembros familiares y sus caracterí­sticas propias.

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

Komunikazio instrumentalak mezu funtzional edo praktiko guztiei egiten die erreferentzia. Horiek, maiz, familiaren eguneroko eginkizunekin dute zerikusia (ordainketak, erosketak, antolaketa, elikadura, ordutegiak, eginkizunak, garbiketa-arauak, barneko eta kanpoko berriak, diziplina). La comunicación instrumental hace referencia a todos los mensajes de tipo funcional o práctico que frecuentemente tienen que ver con las tareas familiares cotidianas (pagos, compras, organización, alimentación, horarios, tareas, normas de limpieza, noticias internas y externas, disciplina).

Materiala: Bizikidetza-unitateei arreta ematea

elikadura > alimentación (13 testuinguru)
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"Higienea" hitza erabiltzen da oraindik ere osasun-egoera zaindu eta hobetzea ahalbidetzen diguten arauei buruz ari garenean. Horregatik, higiene-mota hauei buruz hitz egiten da: norberaren higienea edo higiene pertsonala (gorputzaren, jantzien eta etxebizitzaren garbiketa sartzen dira), elikaduraren higienea, ariketa fisikoaren higienea, adimen-higienea eta sexu-h Se sigue utilizando el término "higiene" para aludir a aquellas normas que nos permiten la conservación y mejora del estado de la salud; por ello suele hablarse de higiene individual o personal (que comprende la limpieza corporal, de vestido y de vivienda), de higiene de la alimentación, de higiene del ejercicio fí­sico, de

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

ELIKADURAREN HIGIENEA. HIGIENE DE LA ALIMENTACIÓN.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Nerbio-anorexia elikaduraren desoreka da; gaixotasun horretan, pertsonak murriztu egiten ditu hartzen dituen elikagaiak, argal egotearren. La anorexia nerviosa es una alteración de la alimentación en la que una persona limita la ingesta de alimentos con el fin de estar delgada.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Faktore ugarik eragiten dute kalkuluen eraketan. Garrantzitsuenak faktore genetikoak eta elikadura dira. Hay gran cantidad de factores que influyen en la formación de cálculos, considerándose como los más importantes los genéticos y la alimentación.

Materiala: Erizaintzako oinarrizko teknikak

estresa, hazi-isurtzeen maiztasuna, elikadura, eta abar. el estrés, la frecuencia de las eyaculaciones, la alimentación, etc.

Materiala: Oinarrizko analisi klinikoa

Elikadura osasungarria izateko: Una alimentación saludable:

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Arrainak, haragiarekin eta arrautzekin batera, kalitate oneko proteinadun janarien taldea osatzen du, eta, beraz, eguneroko elikaduran sartu behar da. El pescado, junto con la carne y los huevos, forma parte del grupo de alimentos ricos en proteí­nas de buena calidad y que, en consecuencia, se deben incluir en la alimentación cotidiana.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

Ur asko dutenez (oro har, % 80 baino gehiago), oso egokiak dira elikadura ona lortzen laguntzeko. Su contenido en agua (generalmente superior al 80%), las hace muy adecuadas para contribuir a una buena alimentación.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

ZAHARREN ELIKADURA. ALIMENTACIÓN DEL ANCIANO.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

DIABETIKOAREN ELIKADURA. ALIMENTACIÓN DEL DIABí‰TICO.

Materiala: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen banaketa eta salmenta

elikadura > alimentación (10 testuinguru)
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Azken urteetan, lehengaien merkatuan bizi den zalantzazko egoera dela eta, elikagai konposatuen industriak beste aukera batzuk bilatu behar izan ditu ekoizpen-kostuei eutsi ahal izateko; hain zuzen ere, ekoizpen-kostu horien zatirik handiena elikadura-kostuek eragiten dute. Ante la incertidumbre de los mercados de materias primas en los últimos años, la industria de alimentos compuestos debe buscar alternativas para mantener los costes de producción, en los que la mayor proporción deriva de los costes de la alimentación.

Materiala: Ostalaritza

Orain artean inoiz ez da izan elikaduraren eta osasunaren arteko loturari buruzko halako ezagutzarik; era berean, ez dira inoiz sortu zalantza zientifikoko hainbeste egoera eta kontsumitzaileen aldetik ere ez da eskatu arriskua kudeatzeko sistema eraginkorrik. Nunca hasta ahora se ha tenido tanto conocimiento sobre la relación existente entre alimentación y salud ni se han generado tantas situaciones de incertidumbre científica, ni se ha demandado por parte de los consumidores un sistema de gestión de riesgos eficaz.

Materiala: Ostalaritza

Gure gizartean gero eta ugariagoak dira gizentasun-kasuak; haurren artean bereziki. Hori dela eta, lege honetan, nutrizioa ariketa fisikoa eta gizentasunaren prebentzioa sustatzeko estrategiaren beharra (NAOS) azpimarratu da, administrazio publikoekin elkarlanean elikadura osasungarria eta ariketa fisikoa sustatzeko. Por otro lado, debido a la tendencia ascendente de la obesidad en nuestra sociedad sobre todo, la obesidad infantil, en esta ley se incide en la necesidad de la Estrategia de la Nutrición, Actividad Física y Prevención de la Obesidad (NAOS), para que en conjunto con las Administraciones Públicas fomente una alimentación saludable y promueva la práctica de actividad física.

Materiala: Ostalaritza

Hori guztia dela eta, elikaduraren sektorea, hain garrantzitsua dena, arautu nahi izan da lege horren bidez ez elikadura-segurtasunari dagokionez soilik, baita nutrizioa kontuan hartuta ere; izan ere, aurreko legeetan nutrizioa ez zen kontuan hartzen. Por todo ello, con esta Ley se ha pretendido regular un sector tan importante como es el de la alimentación, pero no sólo en lo relativo a la seguridad alimentaria, sino también teniendo en cuenta la nutrición, aspecto que no se solía tener en cuenta en pasadas leyes

Materiala: Ostalaritza

Horrenbestez, uste da lege honek elikadura-sektorearen eta kontsumitzaileen onurarako izango diren zenbait aldaketa ekarriko dituela, eta horrela, kontsumitzaileek berreskuratu egingo dutela sektorearekiko konfiantza azken urteetan izandako krisi-egoeren ondorioz galdua zutena. Por tanto, se espera que esta nueva Ley suponga modificaciones favorables para el sector de la alimentación y para el consumidor y así, éste pueda recuperar la confianza perdida en el sector debido a todas las crisis ocurridas en estos últimos años.

Materiala: Ostalaritza

Gainera, kalitate-prezio erlazio ona eskaintzen dute, eta jarraipen-sistema bat bermatzen dute, elikaduraren kalitatea ziurtatzeko. Ofrecen una buena relación calidad-precio, a la vez que garantizan un sistema de seguimiento para asegurar la calidad de la alimentación.

Materiala: Ostalaritza

Kontsumitzailea nutrizioan heztea, elikadura orekatu baterako jarraibideak betez eta horrekin bat datozen menuak eskainiz. Educar nutricionalmente al consumidor según las pautas de la alimentación equilibrada, a través de menús adecuados.

Materiala: Ostalaritza

Washingtoneko Unibertsitateko ikerketa-lantalde batek esterilizazio-teknika berritzaile bat garatu du. Horretarako, hamahiru urtez aritu dira lankidetzan elikadura-enpresekin eta AEBko armadarekin. Esta novedosa técnica de esterilización ha sido desarrollada por un equipo de investigación de la Universidad de Washington, que ha trabajado en estrecha colaboración con una serie de empresas de alimentación y el ejército de EeuU durante un periodo de 13 años.

Materiala: Ostalaritza

Gaur egun, sukaldaritza- edo elikadura-enpresetan askotariko sukaldaritza motak erabiltzen dira, bai sukaldaritza tradizionalean jarduten dutenetan, bai sukaldaritza komertzialeko enpresetan, eta ez da erraza haiek guztiak mota bakar batean sailkatzea. No es tarea sencilla clasificar de un único modo los distintos tipos de cocina que en la actualidad se emplean en las empresas de restauración o alimentación, tanto desde el punto de vista de restaurante tradicional como desde la vertiente de la restauración comercial.

Materiala: Ostalaritza

Taldeentzako sukaldaritzari sukaldaritza kolektiboa edo elikadura kolektiboa ere esaten zaio. La cocina de colectividades también puede denominarse restauración colectiva o alimentación colectiva

Materiala: Ostalaritza

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elikadura > alimentación (16 testuinguru)
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Halakorik ez gertatzeko, lan-arropa egokia erabili behar da, eta makinak sistema egokiak izan behar ditu elikadura-iturritik deskonektatzeko, harrapaketa gertatzen bada, geldi dadin. Para evitar esto, la ropa de trabajo debe ser la apropiada y la máquina debe disponer de los sistemas apropiados de desconexión de la fuente de alimentación de tal forma que se pare ante un atrapamiento.

Materiala: Segurtasuna ibilgailuen mantentze-lanetan

- Egiaztatu elikaduraren eta masaren tentsioa. - Verificar la tensión de alimentación y masa.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

d) Dagokion eskema elektronikoaren laguntzarekin eta kontrol-unitatearen konektorea atera ondoren, egiaztatu elikaduraren egokitasuna eta kontrol-unitatearen masak. d) Con el esquema eléctrico correspondiente y el conector de la unidad de control extraí­do, verifica la correcta alimentación y las masas de la unidad de control.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Barne-harilketa dute, eta, hartan, erresistentzia eta korronte-elikadura egiazta ditzakegu. Poseen un bobinado interno en el que verificaremos la resistencia y la alimentación de corriente.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Elikadura-tentsioa. La tensión de alimentación.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Elikadura-tentsioa, zirkuitua martxan dagoela. Tensión de alimentación con el circuito funcionando.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Elikadura-tentsioa (modeloen arabera). Tensión de alimentación (según modelos).

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

- Elikadura (positiboa eta negatiboa). - Alimentación (positivo y negativo).

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

- Egiaztatu elikadura eta masa. - Comprobar la alimentación y masa.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

Aire girotua konektatuta, airea birzirkulazio-posizioan eta haize-makina gutxieneko abiaduran daudela, egiazta ezazu erdiko aireadorearen (gainerakoak itxita daudela) zer tenperaturatan eteten duen termostatoak konpresorerako elikadura. Con el aire acondicionado conectado, el aire en posición de recirculación y el soplador a mí­nima velocidad, comprueba a qué temperatura del aireador central (los demás cerrados) interrumpe el termostato la alimentación al compresor.

Materiala: Erosotasun- eta segurtasun-sistemak

elikadura > alimentación (168 testuinguru)
eu testuak es testuak
Simulazio hori egiteko, aldatu egin behar dira elikadura-iturria (Vcc) horren ordez, $D_HI erabili eta masa $D_LO erabili, "SOURCE" liburutegian "Place ? Ground" sakatuz. Para realizar la simulación, se deben sustituir la fuente de alimentación (Vcc) por $D_HI, y la masa por $D_LO, pulsando "Place ? Ground" en la librería "SOURCE".

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Bi datu-linea eta bi elikadura-linea. Dos lí­neas de datos y dos de alimentación.

Materiala: Industria komunikazioak

Barne-zirkuituaren elikadura (24 Vcc) Alimentación del circuito interno (24 Vcc)

Materiala: Industria komunikazioak

9.23 irudia. CompobusDren urruneko moduluen barne-elikadura. Figura 9.23. Alimentación interna de los módulos remotos de CompobusD.

Materiala: Industria komunikazioak

Aldiz, makinako prozesuen konfigurazioa etengabe aldatzen baldin bada (adibidez, gaur produktu jakin baten serie bat fabrikatzeko, eta bihar beste produktu batena), ez zaigu komeni SCAN zerrenda aktibatzea. Izan ere, horri esker, nodoak gehitu edo kendu ahal izango ditugu, sareko elikadura eten beharrik gabe. Si, por el contrario, tenemos unos procesos en el que estamos cambiando constantemente su configuración (hoy se fabrica una serie de un producto y mañana otra serie de otro producto distinto), nos interesará no activar la lista de SCAN, ya que esto nos permite añadir o quitar nodos sin necesidad de quitar la alimentación de la red.

Materiala: Industria komunikazioak

Unitate nagusiak, elikadura jasotzen duen bakoitzean, konektatuta daukan sarea gordeta daukan sarearekin alderatzea nahi baldin badugu, SCAN zerrenda aktibatu beharko dugu. Bigarren sarea erabiltzaileak gordetzen du aldez aurretik. Así­, si queremos que en la unidad principal, cada vez que reciba alimentación, compare la red que tiene conectada con la red que tiene almacenada (y que el usuario previamente le ha almacenado) deberemos activar la lista de SCAN.

Materiala: Industria komunikazioak

Unitate nagusiak, elikadura jasotzen duen bakoitzean, konektatuta dituen bigarren mailako estazioak aztertzea nahi baldin badugu, ez dugu SCAN zerrenda aktibatuko. Si por el contrario queremos que la unidad principal reconozca las estaciones secundarias que tiene conectadas cada vez que recibe alimentación, no activaremos la lista de SCAN.

Materiala: Industria komunikazioak

Unitate nagusiak elikadura jasotzen duenean, SCAN zerrendan dauden bigarren mailako estazioak bakarrik egiaztatuko ditu. Cuando la unidad principal recibe alimentación, solamente comprueba las estaciones secundarias que tiene almacenados en la lista de SCAN.

Materiala: Industria komunikazioak

Unitate nagusiak, elikadura jasotzen duenean, konektatuta dauden bigarren mailako estazio guztiak aztertzen ditu, bere memorian gordetzen ditu eta beraiekin komunikatzen hasten da. La unidad principal, cuando recibe alimentación, chequea todas las estaciones secundarias que están conectadas, las almacena en su memoria y se pone a comunicar con ellas.

Materiala: Industria komunikazioak

Elikadura Iturria Fuente de Alimentación

Materiala: Industria komunikazioakEkipo mikroinformatikoak eta telekomunikabide-terminalakInformatika-ekipoen eta -sistemen arkitektura