Emaitzak: 46

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (9)
Se encuentra en alimentos animales, hígado, pescado graso, yema de huevo, mantequilla, queso, zanahorias, albaricoques, calabaza, melón, verduras de hoja verde. Hauetan dago: animalia-jatorriko elikagaiak, gibela, arrain koipeduna, arrautza-gorringoa, gurina, gazta, azenarioa, abrikota, kalabaza, meloia, hosto berdeko barazkiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Coge esta cesta con pan y queso, y llévala a la abuela. Har ezazu saski hau ogiarekin eta gaztarekin, eta eraman iezaiozu amamari.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

por ello se deben consumir unos 600 ml. de leche al día, o 3 yogures, o 75 gr. de queso duro. hori dela eta, egunean 600 ml esne, 3 jogurt edo 75 g gazta gogor kontsumitu behar dira.

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Se puede encontrar en la carne magra, los cereales integrales, los frutos secos y el queso, pero el salvado inhibe su absorción. Honako jaki hauetan dago: koipe gutxiko haragian, osoko zerealetan, fruitu lehorretan eta gaztan. Zahiak, ordea, xurgatzea ekiditen du.

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Si se aumenta el consumo de vitaminaB12,con frecuencia se logran disminuir los problemas de la pérdida de memoria, de coordinación y de equilibrio, para ello es necesario incluir en la dieta pescado, cerdo, huevos, queso y leche. B12bitaminaren kontsumoa areagotzen bada, askotan oroimen-galera eta koordinazio- eta oreka-arazoak gutxitzea lortzen da. Horretarako, dietan arraina, txerria, arrautzak, gazta eta esnea sartu behar dira.

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Los alimentos ya aportan sal a la dieta en proporción considerable, por ello es aconsejable reducir la ingesta de comidas precocinadas, conservas, embutidos, aguas con gas, aperitivos, quesos, bollería , mariscos, verduras como el apio, puerro y espinacas, y las sopas de sobre. Elikagaiek proportzio handian izaten dute gatza, eta hori dela eta, gomendagarria da ondorengo hauek gutxi jatea: aurrez prestatutako janariak, kontserbak, hestebeteak, gasa duten urak, aperitiboak, gaztak, opilak, mariskoak, apioa, porrua, espinakak eta antzeko barazkiak eta sobreko zopak.

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Se aconseja aportar las máximas calorías en un volumen mínimo, por ejemplo, se puede añadir queso fundido o leche a los purés, hacer batidos de frutas con nata. Bolumen txikienean ahalik eta kaloria gehien sartzea aholkatzen da. Adibidez, pureei urtutako gazta edo esnea gehitu, edo fruta-irabiakiak egin daitezke esne-gainarekin.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

40 gr. de queso. 40 g gazta.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

125 gr. de queso fresco. 125 g gazta fresko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudia eta soinua (1)
Así, las barras de los gráficos serán rectangulares completamente y no con terminaciones redondeadas o triangulares; el gráfico de tarta (queso o pastel) será circular y no ovalado; las líneas serán rectas y no curvas. Hala, grafikoen barrak errektangeluarrak izango dira oso-osorik eta ez dute akabera biribilik edo triangeluarrik; tarta-grafikoa (gazta edo pastela) zirkularra izango da eta ez obalatua; lerro zuzenak eta ez kurboak.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (33)
El queso se puede servir como: Modu hauetan zerbitza daiteke gazta:

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Dos de las elaboraciones mas alabadas de la cocina balear son los quesos con denominación de origen Mahón a base de leche de vaca, y la sobrasada mallorquina que en su versión mas exquisita emplea como ingrediente el cerdo negro. Hauek dira Balearretako bi jaki estimatuenetakoak: Maó jatorri-izendapeneko behi-gaztak eta Mallorcako sobrasada, aldaera finenean zerri beltza osagai gisa erabiltzen duena.

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Los quesos caprinos amparados por la D.O. Queso de Murcia son elaborados en tres variedades, al vino, curado y fresco. Murtziako gaztaren jatorri-izendapenaren pean hiru eratako ahuntz-gaztak egiten dira: ardoztatua, ondua eta freskoa.

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Mayor aceptación han tenido los quesos como el manchego elaborado a partir de leche de oveja, o la miel de La Alcarria. Ospe handiagoa lortu dute Mantxako ardi-gaztek eta Alcarriako eztiak.

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el jamón de Teruel también queda al amparo de otra denominación de origen, no ocurre así con todos los quesos, aunque no por ello pueden de dejar de ser saboreados ya que núcleoscomo Tronchón, Albarracín, Samper deCalanda, Benasque y los valles de Ansó y Hecho son importantes áreas productoras, fieles a viejas tradiciones gastronómicas. Teruelgo urdaiazpikoak ere jatorri-izendapena du; gazta guztiek ez dute halakorik, baina toki askotan ekoizten dute gazta tradizio gastronomiko zaharrei jarraituz: Tronchón, Albarracín, Samper de Calanda, Benasque eta Anso eta Echo ibarrak.

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En el plano gastronómico,los vegetalescomo el espárrago blanco, el pimiento piquillo de Lodosa, los cogollos de Tudela, las habas, puerros, setas de la variedad “perretxiko”, son alimentos de gran calidad , algunos amparados en denominaciones de origen o específicas, comoocurre con los quesos donde los de Idiazábal y los del Roncalaparecen entre los mas apreciados. Gastronomiari dagokionez, kalitate handiko produktuak dira hauek: zainzuriak, Lodosako pikillo piperrak, Tuterako kukuluak, babak eta perretxikoak. Zenbait elikagaik jatorri-izendapenak dituzte, adibidez, Idiazabal eta Erronkari jatorri-izendapeneko gazta estimatuek.

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La gastronomía vasca se sitúa entre las mas prestigiosas del panorama español, las sociedades gastronómicas son una muestra de la afición de los vascos a la buena cocina, para ello cuentan con excelentes productos como los quesos , algunos con denominación de origen como el de Idiazábal (de oveja), es muy valorado también el de Gaztarraga (elaborado a partir de queso fermentado). Euskal gastronomia Espainiako entzutetsuenetakoa da; elkarte gastronomikoek erakusten dute, besteak beste, euskal herritarrak sukaldaritza onaren zaleak direla. Horretarako produktu bikainak dituzte, adibidez, gaztak; horietako zenbaitek jatorri-izendapena dute, hala nola Idiazabalgo gaztak (ardi-gazta); Gaztarraga ere (gazta hartzituarekin egina) oso estimatua da.

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La alternancia del mar , los prados y las sierras en Cantabria crean un mercado de cuidados productos como los derivados lácteos bajo denominación de origen , con quesos como el Picón Bejes - Tresviso y los quesucos de la comarca serrana de La Liébana, o mantequillas que son el fundamento de postres como sobaos pasiegos y quesadas. Kantabriako itsasoak, belardiek eta mendiek kalitateko produktuen merkatua sortzen dute: adibidez, jatorri-izendapena duten esnekiak, hala nola Picón Bejes - Tresviso gazta, mendi-eskualdeko Quesuco de Liébana gaztak edosobao,pasiegoetaquesadaazkenburukoen oinarri diren gurinak.

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Los quesos son muy apreciados, por su calidad como el cabrales, afuega ´l pitu, Casín y Urbiés, siempre acompañados de vasos de sidra. Gaztak ere, cabrales, afuega ´I pitu, Casín eta Urbiés, kalitate handikoak eta oso estimatuak dira eta beti sagardo trago batekin jaten dira.

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Los pimientos de Padrón, el lacón con grelos, las carnes de ternera, empanadas, quesos de elaboración artesanal como el de San Simón, Cebreiro, tetilla, han logrado gran aceptación. Oso estimatuak dira, halaber, Padrongo piperrak, lakoia arbi-gararekin, txekor-haragia, enpanadak eta artisau-eran egindako gaztak, adibidez: San Simón, Cebreiro eta Tetilla.

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