Emaitzak: 430

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (5)
Las antenas son especiales, de tipo parabólico (“platos”) Antenak bereziak dira, parabolikoak (“platerak”)

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

De ahí el nombre de pila, ya que recuerda a la pila de fregar, donde el último plato introducido es el primero en salir. Horregatik esaten zaio pila gaztelaniaz; izan ere, harrikoa egiteko harraska ekartzen du gogora, azkena sartutako platera irteten baita lehenengo.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

La superficie de cada plato está dividida en: Honela banatzen da plater bakoitzaren azalera:

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Este tipo de memorias son unidades de almacenamiento que gestionan la entrada y salida de información del mismo modo que si actuaran manipulando una pila de fregar, donde el último plato introducido para fregar es el primero en salir. Biltegiratze unitate horiek harrikoa egiten den moduan kudeatzen dute informazioaren sarrera eta irteera; azkena sartutako platera irteten da lehenengo.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

En nuestro caso, en lugar de ser platos de cocina son palabras de información. Gure kasuan, sukaldeko platerak izan beharrean, informazio-hitzak dira.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Eraikuntza eta obra zibilak (4)
Para su colocación interesa que no estén colocados los azulejos que correspondan quedar sobre la ducha, y conviene que estén colocadas las baldosas justas para que los lados del plato que vayan a quedar vistos descasen sobre ellas. Dutxa-ontzia ipini behar dugunean, hobe izaten da hasieran dutxaren gaineko lauzak jarri gabe uztea; era berean, komenigarria izaten da zenbait baldosabehar bestejarrita egotea, ontzian bistan geratuko diren aldeak baldosa horien gainean uzteko.

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

Se echará un cordón de masa empobrecida -con muy poco cemento, para evitar dañar el brillo de la baldosa- alrededor, en el perímetro, del plato para que descanse sobre él, así como varios puntos para que no se quede hueco(Fig. 23). Masa arineko lerroa (zementu gutxikoa, baldosaren distira ez apaltzeko) zabalduko dugu dutxa-ontziaren perimetroaren inguruan, baita barneko zenbait puntutan ere, hutsa ez geratzeko (23. irudia).

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

El acabado debe hacerse consiguiendo que las baldosas descansen sobre el plato(Fig. 24)y recibiendo el mismo con la lechada y, una vez seca, con un cordón de silicona anti-humedad. Dutxa-ontziaren akabera egiteko, baldosek ontziaren gainean jarrita geratu behar dute (24. irudia) eta, zementu-esnea bota ostean, hezetasunaren kontrako silikonazko lerroa ezarriko diogu ontziari.

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

Esta situación se repite en el lavabo de la cocina y por cada electrodoméstico (lavadora, lavavajillas, etc.), mientras que en el baño sucede lo mismo con el bidé, lavabo, plato ducha o bañera, menos con el inodoro (que tendrá una toma de agua fría y un desagüe de mayor sección). Hodi multzo horixe behar da bai sukaldeko konketan bai etxeko tresna elektriko bakoitzean (arropa-garbigailua, ontzi-garbigailua, eta abar), baita bainu-gelan ere: bideta, konketa eta dutxa edo bainera. Komuna salbuespena da, hotzeko hartunea eta sekzio handiagoko hustubidea besterik ez duelako.

Materiala: Segurtasun praktikoa eraikuntza-obretan

Fabrikazio mekanikoa (73)
La señal para el mando del plato puede proceder del mando de la maquina. Plateraren aginterako seinalea makinaren agintetik etor daiteke.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Unidad de mecanizada, con plato divisor neumático para taladrar y fresar. Mekanizazio-unitatea, zulatzeko eta fresatzeko plater zatitzaileduna.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Con un plato divisor se trasladan las piezas de trabajo (diámetro máximo 4 mm. longitud total 6 mm) a diferentes estaciones de control, que reaccionan sólo cuando existen variaciones con respecto a la medida real. Plater zatitzaile batek lan-piezak (4 mm-ko diametro maximoa, 6 mm-ko luzera) zenbait kontrolgunetara eramango ditu. Lortu nahi ditugun neurriekiko aldaketak daudenean kontrolgune horiek erantzun egingo dute.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Cuando se ha producido la señal de puesta en marcha, actúa el sexto cilindro y el plato divisor se desplaza después de un tiempo a la próxima estación. Abio-seinalea sortutakoan, seigarren zilindroa jarriko da martxan, eta, denbora-tarte baten ondoren, plater zatitzailea desplazatu egingo da hurrengo estaziora.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Un detector de reflexión (10.11) registra la detención del plato circular y seguidamente las unidades taladradoras reciben la señal de arranque. Islapen-detektagailu batek (10.11) plater zirkularra gelditu dela erregistratuko du, eta, jarraian, zulagailuek abio-seinalea jasoko dute.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Mientras las unidades de taladro trabajan, se emite una señal a la válvula 7.2. con lo cual se bloquea una posible señal improcedente al plato circular. Zulagailuak lanean ari diren bitartean, 7.2 balbulari seinalea bidaliko zaio eta, hala, plater zirkularrera irits daitezkeen seinale desegokiak blokeatu egingo ditu.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Los cilindros (1.0 hasta 6.0) y las válvulas de palanca con rodillo cuyos números terminan en 2, están montados sobre el plato circular y .giran con él. Zilindro guztiak (1.0tik 6.0ra) eta 2 zenbakiz bukatzen diren arraboldun palanka-balbulak plater zirkularrean muntatuta daude eta honekin batera biratuko dute.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

El plato divisor está en posición vertical y lleva en el centro el dispositivo de sujeción, en este caso un cabezal de sujeción por pinzas para perfiles redondos. Plater zatitzailea bertikalki jarrita dago eta zentroan euskailua du: profil biribilei matxarda bidez eusteko burua.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Después de cada división realizada se emite una señal del plato divisor a la válvula 1.4 y con ello se manda el avance. Urrats bakoitzean egin beharreko lana bukatutakoan, plater zatitzaileak seinalea igorriko dio 1.4 balbulari eta aitzinamendu-seinalea bidaliko da.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Al accionar la válvula 2.1 en el retroceso se produce una emisión de señal para la conmutación del plato y se empieza un nuevo ciclo de trabajo. Itzuleran 2.1 balbulari eragitean, platera kommutatzeko seinalea igorriko da eta lan-ziklo berri bati hasiera emango dio.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (18)
«sirva el primer plato» le dice la niña al cocinero. “atera lehen platera”, esan dio neskatoak sukaldariari.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Cuando ponemos la mesa, los niños reparten los platos, cubiertos y vasos estableciendo una correspondencia término a término. Mahaia prestatzen dugunean, haurrek platerak, mahai-tresnak eta edalontziak banatzen dituzte terminoz terminoko korrespondentzia ezarriz.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Bicicletas, patinetes, coches de pedales, puzzles, rompecabezas, muñecos como Peter Pan, reinas, príncipes, animales (vacas, perros, caballos) u objetos de plástico duro, cocinita y sus útiles (platos, vasos, ollas...), bañeras, cochecitos, cunas, etc., útiles para jugar con la arena. Bizikletak, patineteak, pedaletako autoak, puzzleak, panpinak (Peter Pan, erreginak, printzeak), , plastiko gogorreko animaliak (behiak, txakurrak, zaldiak) edo objektuak, bainerak, kotxetxoak, sehaskak, etab., hondarrean jolasteko lanabesak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

tambor, pandereta, caja china, encajes, puzzles, rompecabezas, juegos de atornillar y destornillar, aros, arrastres, triciclos, globos, muñecos, animales u objetos de plástico duro, cocinita y sus útiles (platos, vasos, ollas...), bañeras, cochecitos, cunas, etc. danborra, pandereta, kaxa txinatarra, farfailak, puzzleak, torlojua sartu eta ateratzeko jokoak, uztaiak, arraste-garabiak, trizikloak, globoak, panpinak, plastiko gogorrezko animaliak edo objektuak, sukaldetxoa eta sukaldeko tresnak (platerak, edalontziak, lapikoak...), bainerak, kotxetxoak, sehaskak, etab.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

poniendo la mesa (número de platos y disposición de estos en el espacio mesa), guardando juguetes (seleccionándolos por tamaño, color, etc., y situándolos en el espacio que les corresponde), vistiéndose, etc. mahaia prestatuz (plater kopurua eta plater horiek mahaia espazioan antolatuta), jostailuak gordez (tamainaren, kolorearen eta abarren arabera hautatuz, eta dagokien espazioan jarrita), janzten…

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para ello se propone a los niños que hagan pequeños encargos desplazándose por las diferentes estancias de la clase («Lleva el plato sucio a la cocina», «Lleva la regla al despacho») y efectúen desplazamientos motivados por los propios intereses (ir a visitar a un hermano más pequeño, ir a jugar a otra clase, etc.). Hori lantzeko, zenbait tokitara joan eta enkargu txiki batzuk egitea proposatzen zaio (“eraman ezazu plater zikina sukaldera”, “eraman ezazu erregela bulegora” edota haurrari interesatzen zaion zerbait egitera joatea proposatzen zaio (anaia txikiari bisita egitera, beste gela batean jolastea…).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los platos y cucharas están en el carro de la comida y los niños los reparten utilizando estrategias diferentes: Platerak eta koilarak gurdian daude, eta haurrek hainbat estrategia erabiliz banatzen dituzte:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

En los rincones cuando se propone que ponga un plato y una cuchara a cada muñeca. Txokoetan, panpina bakoitzari plater bat eta koilara bat jartzea proposatzen zaionean.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Todos los niños han de tener un plato, ninguno puede tener dos ni puede haber un niño sin plato. Haur guztiek plater bana izan behar dute; inork ez ditu bi izan behar, eta inork ez du platerik gabe geratu behar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo, la caja de zapatos es el cochecito de la muñeca, la miga de pan su exquisita comida, la sillita es el nuevo coche de mamá y el plato de plástico el volante. Adibidez, zapata-kaxa panpinaren kotxetxoa da, ogi-apurra haren bazkari goxoa, aulkitxoa amaren auto berria, eta plastikozko platera, bolantea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (8)
Exteriormente, se puede observar que cuando el motor está en marcha y el aire acondicionado no está conectado, gira la polea arrastrada por la correa pero no lo hace el plato. Kanpotik, ikus daiteke motorra martxan dagoenean, eta aire girotua konektatuta ez dagoenean, uhalez arrastatutako polea biratzen dela, baina platera ez dela biratzen.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Extrae la tuerca del eje bloqueando el plato de arrastre con el útil adecuado, (figura 2.38). Atera ezazu azkoina ardatzetik arraste-platera tresna egokiarekin blokeatuz. (2.38 irudia).

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En el embrague, comprobar con las galgas la distancia entre el plato de arrastre y la polea (0,40,8 mm). Enbragean, ikusi galgekin arraste-plateraren eta polearen artean dagoen distantzia (0,40,8 mm).

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

retén, rodamientos y juntas de las tapas, poleas, plato de válvulas, bobina y plato del embrague. erretena, errodamenduak eta estalkien junturak, poleak, balbula-platera, bobina eta enbrage-platera.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Acopla el útil-extractor sobre el plato de arrastre y sácalo de su alojamiento, (figuras 2.39, 2.40). Akopla ezazu ateratzeko erabiliko duzun tresna arraste-plateraren gainean, eta atera ezazu bere lekutik (2.39 eta 2.40 irudiak).

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Al activar el aire acondicionado, se envía una señal eléctrica a la bobina, y esta crea un campo magnético que atrae el plato de arrastre contra la polea, generando un solo cuerpo y, por tanto, transmitiendo el movimiento del motor al compresor. Aire girotua aktibatzen denean, seinale elektriko bat bidaltzen da bobinara, eta bobina horrek eremu magnetiko bat sortzen du, eremu horrek arraste-platera polearen kontra erakartzen duenez gero, gorputz bakarra sortzen du, eta, hortaz, motorraren mugimendua konpresorera transmititzen du.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

En la figura 2.15 podemos apreciar un compresor formado por un cuerpo de aluminio con cinco cilindros, el plato de mando con los pistones, el rotor de levas, la polea de arrastre, la bobina, la culata con los conductos de aspiración (SUC) y descarga (DIS) y la placa de válvulas de láminas, cuya apertura y cierre realiza la aspiración e impulsión del refrigerante. 2.15 irudian honako hau ikus dezakegu: bost zilindro dituen aluminiozko gorputzak, pistoiak dituen aginte-platerak, espekadun errotoreak, arrastedun poleak, bobinak, xurgapen-hodiak (SUC) eta deskarga-hodiak (DIS) dituen kulatak eta xaflazko balbula-plakak (plaka hori ireki eta ixten denean, hozgarria xurgatu eta bultzatzen da) osatzen duten konpresore bat.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Los platos del elevador deben estar situados en puntos fuertes del coche. Jasogailuaren platerak autoaren indarguneetan kokatu behar dira.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (2)
Se produce un aumento de la secreción salival cuando se huele o come un plato apetitoso. Plater desiragarri bat usaintzean edo jatean, listu-jariaketa areagotzen da.

Materiala: Elektroestetika

Si el trabajo se desarrolla en platós o en rodajes en el exterior, las condiciones pueden variar muchísimo dependiendo del estudio, del espacio o los medios económicos en cada caso. Lana platoan egiten bada edo kanpoan filmatzen bada, kondizioak asko alda daitezke estudioaren, gunearen edo baliabide ekonomikoen arabera.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (3)
También se debe medir con una galga de espesores la distancia que queda entre el borde del plato-sonda y el cuerpo del distribuidor para verificar el centrado del plato (sección B de la figura 6.4). Zunda-plateraren ertzaren eta banagailuaren gorputzaren arteko tartea ere neurtu behar da, lodiera-galga batekin, platera ondo zentratuta dagoen ikusteko (6.4 irudiko B sekzioa).

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Los de regulación final se apoyan en dos platillos (interior e exterior), mientras que el de ralentí descansa en el plato exterior por un lado y en el propio peso por otro. Azken erregulaziokoek bi platertxo (barrukoa eta kanpokoa) izaten dituzte euskarri; erralentikoak, berriz, kanpoko platera, batetik, eta bere pisua, bestetik.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Con dicha membrana se desplaza el brazo de avance (8), lo que supone un giro en el plato portarruptor (9) en sentido contrario al eje del distribuidor con lo cual se adelanta el punto de encendido. Mintz horrek aitzinamendu besoa (8) mugitzen du; ondorioz, banagailuaren ardatzaren kontrako noranzkoan biratzen da etengailu-etxearen platera (9), eta pizte-puntua aurreratu egiten da.

Materiala: Motorraren sistema Osagarriak

Kimika (2)
Para ello se utiliza una columna de rectificación o de fraccionamiento, que consta de unos platos, anillos o relleno de material inerte (por ejemplo, bolitas de vidrio) con el fin de aumentar la superficie específica y mejora el intercambio de calor entre el vapor y el condensado. Metodo horretan, errektifikazio- edo zatikapen-zutabe bat erabiltzen da. Platerak, eraztunak edo material geldoko betegarria (beirazko bolatxoak) ditu azalera espezifikoa handitzeko eta lurrunaren eta kondentsatuaren arteko bero-trukea hobetzeko.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Orificio de plato (líneas de tubería) Plater-zuloa (hodien lerroak)

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (11)
Es la protagonista de diversos platos de la cocina regional de muchos países. Izan ere, protagonista da herrialde askotako eskualde sukaldaritzan.

Materiala: Nekazaritza

De platos. Platerdunak.

Materiala: Nekazaritza

El dosificador de platos se caracteriza porque en el fondo de la tolva, se sitúan platos circulares con bordes elevados, colocados horizontalmente de forma que sobresalen de ella, girando cada uno accionado por su correspondiente par cónico de engranajes. Platerdun dosifikagailuak badu ezaugarri aipagarri bat: toberaren hondoan ertz goratuak dituzten plater zirkular batzuk daude. Platerak horizontalki kokatuta daude, toberatik irtenda eta bakoitzak bere engranaje pare konikoak eraginda egiten du bira.

Materiala: Nekazaritza

El abono, contenido sobre la parte de los platos que está situada en el interior de la tolva, al girar estos muy lentamente, es sacado fuera de ella. Ongarria, tobera barruan kokatutako plateren gainean dagoena, toberatik kanpo ateratzen da platerok oso poliki biratzen hasten direnean.

Materiala: Nekazaritza

La regulación de las dosis de abonado, se hace, bien por variación de la apertura de las ventanas de salida, o bien por regulación de la velocidad de giro de los platos. Ongarritze dosia bi modutara erregula daiteke: irteera leihoen irekiera aldatuz eta plateren biraketa abiadura erregulatuz.

Materiala: Nekazaritza

Variando la superficie de las ventanas de salida del abono, con lo que se modifica el caudal de producto que llega al plato, según se ve en la foto el regulador de dosis. Ongarria ateratzeko leihoen azalera aldatzea. Hala, platerera iristen den produktuaren emaria aldatu egiten da, dosi erregulagailuaren argazkian ikusten denez.

Materiala: Nekazaritza

Variando la velocidad angular del disco, ya que para un caudal constante de salida del abono contenido en la tolva, la anchura del terreno que se abona en una pasada, es función de la velocidad angula r del plato, y al haber más velocidad de giro, mayor será la anchura de terreno cubierta y menor será la cantidad de abono por unidad de superficie. Diskoaren abiadura angeluarra aldatzea; izan ere, toberan dagoen ongarriaren irteera emaria konstantea izatea, pasaldi batean ongarritzen den lursailaren zabalera, plateraren abiadura angeluarraren funtzioa izango da, eta biraketa abiadura zenbat eta handiagoa izan, orduan eta zabalagoa izango da estalitako lursailaren azalera eta txikiagoa, berriz, ongarri kantitatea azalera unitateko.

Materiala: Nekazaritza

una turbina genera una corriente de succión aire que fija en un pequeño orificio la semilla a un plato giratorio. turbina batek airea xurgatzen duen korronte bat sortzen du eta korronte horrek plater birakari baten zulotxoan finkatzen du hazia.

Materiala: Nekazaritza

El plato suelta la semilla en un momento determinado, dejando la semilla a una determinada distancia (prefijada para cada cultivo). Platerak, une jakin batean, hazia askatzen du eta hazia distantzia jakin batera gelditzen da (labore bakoitzerako aurrez ezarririk dagoena).

Materiala: Nekazaritza

Se elije el plato dosificador adecuado: Dosifikatzeko plater egokia aukeratzen da:

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (4)
Del mismo modo podrá hacer concursos o jornadas gastronómicas en las que degustar platos típicos, o hacer concursos en los que realizar preguntas o identificar obras que sean representativas del país en el que se encuentran. Bestalde, lehiaketa eta jardunaldi gastronomikoak ere egin ditzake plater tipikoak dastatzeko, eta galderen lehiaketak eta herrialdeko lan adierazgarriak identifikatzeko lehiaketak antola ditzake.

Materiala: Animazio turistikoa

El menaje de restauración es muy útil para realizar juegos, actividades o decoraciones, como las cucharas, los vasos de tubo, platos, cubiertos. Sukaldaritza-zerbitzuko gauzak –koilarak, tutu-basoak, platerak, mahai-tresnak, etab.– oso erabilgarriak dira jolasak, jarduerak eta dekorazioak egiteko.

Materiala: Animazio turistikoa

También se pueden realizar concursos de cocina al estilo de los programas televisivos, o de decoración de platos, preparación de platos españoles, etc. Sukaldaritzako lehiaketak ere antola daitezke, telebistako saioen antzekoak; eta platerak apaindu daitezke, Espainiako platerak prestatu, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Hacer pompones, muñecos de lana o muñecos de cartulina por partes y articularlos con tachuelas, pelotas de malabarista con arroz y globos, decoración de platos o de frutas, etc. Borlak, artilezko panpinak eta kartoi mehezko panpinak egin daitezke zatika, eta gero elkartu tatxetekin, malabarista-pilotak egin daitezke arrozarekin eta puxikekin, platerak eta frutak apaindu daitezke, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Komunikatzeko trebetasunak (3)
Lee esta lista de palabras relacionadas y separadas por comas: vasos, platos, servilletas, cucharas, cuchillos, tenedores, manteles, mesas, sillas, luz y sonido. Irakurri elkarrekin lotuta eta komaz bereizita dauden hitz hauek: edalontziak, platerak, musuzapiak, koilarak, labanak, sardexkak, mahai-zapiak, mahaiak, aulkiak, argia eta soinua.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

El asesor también emplea el maquillaje para mitigar los reflejos causados por el sudor derivado del aumento de la temperatura del plató que provocan los reflectores. Aholkulariak, era berean, makillajea baliatuko du platoan sortutako izerdiaren islak saihesteko, erreflektoreek tenperatura-igoera eragiten baitute.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Además, la luz de platós y estudios aplana las facciones. Gainera, plato eta estudioetako argiek zapaldu egiten dituzte trazuak.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Irudia eta soinua (16)
1.3.5. Kamera motak. ENG kameren eta platoko kameren arteko aldeak 1.3.5. Tipos de cámaras. Diferencias entre una cámara ENG y una cámara de plató

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Errealizazio-kontrola da programa baten operazio teknikoen zentroa, eta, bertan, telebista- programa baten antolamendu audiobisuala, egitura eta edukia gauzatzen dira. Platotik urrundutako eremu batean jarri ohi da; hots, ez dauka platorako zuzeneko ikuspegirik. Platoan, ekipo teknikoak eta teknikariak egoten dira, baita programa egiteko behar diren set guztiak ere. Instalazio guztien multzoari estudio esaten zaio. El control de realización es el centro de operaciones técnicas de un programa y desde el cual se lleva a cabo la organización, estructura y contenido a nivel audiovisual de un programa de televisión. Suele estar dispuesto en un área alejada del plató, es decir, sin una visualización directa. El plató es el área donde se sitúan los equipos y profesionales técnicos, así como todos los sets que sean nece­sarios para llevar a cabo un programa. El conjunto de todas las instalaciones se denomina estudio.

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4.1.1. Telebistako plato baten konfigurazioa 4.1.1. Configuración de un plató de televisión

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Telebista-estudioek, halaber, platoak eta setak dauzkate. Platoetan, seinalea hartzeko sistema tekniko audiobisual guztiak egoten dira; set bat, berriz, programa baten sekzio edo bloke baten dekoratua da. Otros elementos que conforman los estudios de televisión son los platós y los sets. Los platós son aquellas localizaciones que permiten disponer de todos los sistemas técnicos audiovisuales para proceder a la captura de la señal; mientras que un set es el decorado de una sección o de un bloque que conforma un programa.

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Telebistako platoa ekoizpen-zentroa da, eta, bertan, programa baten setak edo dekoratuak jartzen dira, irudia eta soinua hartzeko ekipoekin batera. Un plató de televisión es un centro de producción en el que se disponen los diferentes sets o decorados de un programa sobre el que se ubican los equipos de captación de imagen y sonido para su elaboración.

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Ezar ezazu programa baten platoaren konfigurazioa Establece la configuración del plató de un programa

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4.1.2. Platoko telebista-kamera baten konfigurazioa 4.1.2. Configuración de una cámara de televisión de plató

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Platoko kamerek lau bloke handitan bereiz ditzakegun elementuak dauzkate: optika, objektiboarekin eta bisorearekin loturiko elementuak biltzen dituen tokia; kameraren gorputza, elikadura eta euskarri motak. Gainerako kamera motekin alderatuz gero, honako hauek dira desberdintasun handienak: platoko kamerak kamaskopioak dira, ez dute grabatzen, eta funtzio jakin batzuk urrutitik zuzentzen dira. Las cámaras de plató están conformadas por una serie de elementos correspondientes a cuatro grandes bloques: la óptica, donde se encuentran aquellos elementos relativos al objetivo y al visor; el cuerpo de la cámara; la alimentación, y los tipos de soportes. Una de las grandes dife­rencias con el resto de los tipos de cámaras es que son camascopios, no graban y determinadas funciones están remoteadas.

Materiala: Medios_tecnicos_audiovisuales_guztia_2.txt.tmx

2. Intercom seinalea: platoko eta kontroleko talde teknikoen artean erabiltzen den komunikazio-seinalea da. 2. Señal de Intercom: señal de comunicación que se utiliza entre los diferentes equipos técni­cos en plató y el control.

Materiala: Medios_tecnicos_audiovisuales_guztia_2.txt.tmx

Setean dauden profesionalak, kazetariak, programaren gidaria eta abar. Alderdi hori ere oso garrantzitsua da; izan ere, ematen ari diren pieza enlatatu guztien jarraipena egiteko eta pieza horien edukia ezagutzeko aukera ematen du, bai eta grabazio-estudioan ez dauden kazetariekin edo laguntzaileekin interakzioan aritzeko aukera ere. Kasu horretan, ezinbestekoa da platoan egiten den programaren entzuketak seteko parte-hartzaileen soinu-informazioa ez jasotzea, soinu-arazoak saihesteko, hala nola, akoplatzeak. Itzulerako informazio hori are garrantzitsuagoa da musika-emanaldietan. Los profesionales que se encuentran en el set, periodistas, conductor del programa, etc. Esta parte es muy importante, ya que, además de seguir todas aquellas piezas enlatadas que se están emitiendo y conocer su contenido, también favorece la interacción entre otras conexio­nes con periodistas o colaboradores que no se encuentren en el estudio de grabación. En este caso es esencial que la escucha del programa que se realice en el plató no contenga la infor­mación sonora de los participantes en el set para evitar problemas sonoros como posibles aco­ples. Este tipo de información de retorno es más importante si cabe en actuaciones musicales.

Materiala: Medios_tecnicos_audiovisuales_guztia_2.txt.tmx

Instalatze eta mantentze lanak (10)
Las monturas pueden ser de 1/2“ o de 3/4” en función de la aplicación que se le quiera dar; las primeras se suelen utilizar para lavabos, bidés, platos de ducha, fregaderos y las segundas, esencialmente para bañeras que requieran un gran caudal de agua (bañeras grandes o bañeras hidromasaje). Armazoiak 1/2“ edo 3/4”-koak izan daitezke, zertarako erabili nahi diren: lehenak konketetarako, bidetetarako, dutxaontzietarako eta harrasketarako erabili ohi dira; eta bigarrenak, funtsean, ur-emari handia behar duten bainuontzietarako (bainuontzi handiak edo hidromasajekoak).

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

El espacio requerido para un cuarto de baño viene determinado por el tamaño y tipo de la bañera. El equipamiento mínimo con que debe contar es el de una bañera o plato de ducha, un lavabo y un inodoro, pudiéndose incluir el bidé. Bainugela baterako zenbaT19leku behar den erabakitzeko, zer bainuontzi mota eta zer neurritakoa jarriko den ikusi behar da, batik bat. Elementu hauek egon behar dute, gutxienez: bainuontzi edo dutxaontzi bat, konketa baT19eta komun bat, eta aukeran, bideT19baT19ere bai.

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Son receptáculos que reciben agua de una red de abastecimiento y, una vez utilizada, la evacuan por un sistema de desagüe. Abarcan a los lavabos y lavamanos, bidés, platos y cabinas de ducha, bañeras con y sin sistemas de hidromasaje, tazas y cisternas de inodoro, inodoros químicos y de compostaje, fregaderos y aseos modulares preformados destinados a la higiene personal tanto de uso privado, semipúblico o público. Hornikuntza-sare batetik ura jaso eta, behin erabili ondoren, hustuketa-sistema baten bidez hustu egiten duten ontziei deritze. Higiene-ontziak dira, beraz, konketak, bidetak, dutxaontziak eta dutxa-kabinak, bainuontziak (hidromasajekoak nahiz bestelakoak), komunontziak eta tangak, komun kimikoak eta konpostekoak, eta higiene pertsonaleko harraska nahiz komun modular aurreformatuak, erabilera pribatu, erdi publiko edo publikokoak.

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Figura 6.15 Modelos de platos de ducha. Roca Sanitario, S.A. 6.15 irudia. ZenbaiT19dutxaontzi mota. Roca Sanitario, S.A.

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(***) Abarca a los desagües de lavabos, bidés, bañeras, fregaderos y platos de ducha. Los diámetros mínimos de los sifones individuales de estos aparatos vienen indicados en el Código Técnico de la Edificación en el Documento HS «Salubridad» en su apartado 4.1 (***) Higiene-ontzi hauen hustubideak sartzen dira hor barruan: konketak, bidetak, bainuontziak, harraskak eta dutxaontziak. Higiene-ontzi horien banako sifoien gutxieneko diametroak Eraikingintzaren Kode Teknikoan jasota daude, osasungarritasunari buruzko HO dokumentuan, 4.1 atalean.

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Figura 6.16 Tipos de mamparas para platos de ducha 6.16 irudia. Dutxaontzietarako manpara motak

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6.1.5 Platos de ducha 6.1.5 Dutxaontziak

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También hace referencia a las duchas sin plato que dispongan de ducha teléfono o de rociador fijo. Volumen 2 Azpiko ontzirik gabeko dutxak ere hemen sartzen dira, dutxa-telefono edo ihinztagailu finkodunak badira.

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Aunque normalmente se utilizan los mismos materiales que para las bañeras, existen también los ejecutados en obra, disponiéndose de diferentes tamaños y formas –cuadrados, semicirculares o rectangulares, principalmente–, así como la posibilidad de fabricar platos a medida. No obstante, en todos los casos, se debe prestar atención a la altura a la que se encuentra del suelo y la distancia que hay desde la pared. Los más habituales son los siguientes. Bainuontzietarako erabiltzen diren materialak dira dutxaontzietan ere erabilienak, baina obrakoak ere egiten dira, egin. ZenbaiT19neurri eta formatakoak daude (nagusiki, karratuak, erdizirkularrak eta laukizuzenak), eta neurrikoak egiteko aukera ere izaten da. Dena den, bi alderdiri begiratu behar zaie, beti: zorutik zer altueratara dagoen, eta hormatik zer distantzia dagoen. Ohikoenak aztertuko ditugu orain.

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La bomba de aireación 1 suministra aire al depósito 1, a través de un plato difusor instalado en el fondo. Las bombas de aireación 2 y 3 cumplen dos funciones: la primera permite la limpieza del filtro gracias a las burbujas de aire, la segunda es la de suministrar el oxígeno necesario a la biomasa del reactor. Lehenbiziko aireztapen-ponpak airez hornitzen du lehenbiziko andela, hondoan dagoen barreiagailu baten bidez. Bigarren eta hirugarren aireztapen-ponpek, berriz, bi eginkizun dituzte: lehena, iragazkia garbitzea, aire-burbuilei esker; eta bigarrena, erreaktoreko biomasari oxigenoa ematea.

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Ostalaritza eta turismoa (138)
Amplias zonas para realizar las operaciones de emplatado y la dotación necesaria para efectuar la regeneración en plato. Janaria plateretan aurkezteko lekuak, eta janaria platerean berroneratzeko behar diren baliabideak.

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Distribución platos preparados. Prestatutako platerak banatzea.

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Se obtienen productos con mayor calidad y con un mejor acabado y presentación de los platos, al estar disociada la producción de la distribución y servicio, y no existir las horas puntas de servicio. Lortzen diren produktuak kalitate onekoak dira, eta platerek akabera eta aurkezpen hobeak dituzte, ekoizpen-eremua bereizita dagoelako banatzeko eta zerbitzatzeko eremutik, eta gainera, zerbitzu horren eskaerak ez duelako puntako ordurik.

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En la restauración tradicional los platos se realizan en la cocina a partir de alimentos frescos o de I gama, mientras que en otros tipos de cocina, como las de ensamblaje o en diversos tipos de cadena como la fría refrigerada, la fría congelada o la línea de vacío, se preparan a partir de productos semielaboraciones o elaborados (IV y V gama) por la industria alimentaria o por cocinas centrales propias. Sukaldaritza tradizionalean, elikagai freskoak edo I gamako elikagaiak erabiliz prestatzen dira platerak; beste sukaldaritza mota batzuetan (adibidez, muntaketa-sukaldaritzan) edota beste zenbait kate motatan (kate hotz hoztua, kate hotz izoztua edo hutseko lerroa), berriz, elikadura-industrian edota sukalde zentraletan prestatutako produktu erdilanduak edo landuak (IV eta V gamakoak) erabiliz elaboratzen dira platerak.

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Existen, sin embargo, tipos mixtos en los cuales la mayoría de los platos se confeccionan según las técnicas tradicionales, y se utiliza el ensamblaje como sistema de apoyo en casos determinados, por ejemplo, en las horas puntas de trabajo. Dena den, badira sistema misto deritzenak ere; sistema horietan, plater gehienak teknika tradizionalen arabera prestatzen dira, baina zenbait egoeratan (adibidez, puntako orduetan), muntaketa-sukaldaritza erabiltzen da laguntza-sistematzat.

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los platos se sirven por camareros o profesionales en las mesas. Platerak mahaietan zerbitzatzen dituzte zerbitzariek edo profesionalek.

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los platos se exponen en mostradores en línea y los consumidores los eligen a su gusto. Platerak erakustegietan jartzen dira, ilaran, eta kontsumitzaileek gustuko dituztenak hartzen dituzte.

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es un conjunto variado y cerrado de platos ofertados por un restaurante a un precio previamente determinado que suele concentrar toda la oferta del establecimiento. jatetxe batek aurrez zehaztutako prezioan eskaintzen dituen askotariko plateren multzo itxia da; establezimenduaren eskaintza osoa bildu ohi du.

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es la máxima oferta de platos del establecimiento, estructurados en series y en la que cada elaboración tiene un precio determinado. establezimenduko plateren eskaintza zabalena da; multzotan antolatuta dago, eta elaborazio bakoitzak prezio zehaztua du.

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es un menú abierto en el que se puede elegir entre una extensa variedad de platos. menu irekia da, eta hainbat eta hainbat plateren artean aukeratu daiteke.

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