Emaitzak: 54

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (21)
Beneficios procedentes del inmovilizado e ingresos excepcionales Ibilgetuaren mozkinak eta aparteko sarrerak.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

-Los saldos del período incluyen los rendimientos de intereses por aplazamiento de cobro, si los hay. - Ea ekitaldiko saldoetan sarturik dauden kobratzea atzeratzeagatiko mozkinak, halakorik baldin bada.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Impuesto sobre beneficio anticipado aH R, acreedor por IS (4752) (4740) Aurreratutako mozkinaren gaineko zerga OP, SZgatik hartzekodun (4752) (4740)

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Beneficio obtenido aplicando los principios contables. Kontabilitate-printzipioak ezarrita lortutako mozkina.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Activos por impuestos sobre las ganancias corrientes Ohiko mozkinen zergengatiko aktiboak

Materiala: Kontu-ikuskaritza

3Se prohibe igualmente toda distribución de beneficios a menos que el importe de las reservas disponibles sea, como mínimo, igual al importe de los gastos de primer establecimiento y de investigación y desarrollo que figuren en el activo del Balance. 3.Halaber, galarazita dago mozkinak banatzeabaldin eta erreserba erabilgarrien zenbatekoa ez bada, gutxienez, Balantzeko aktiboan agertzen diren lehen ezarpeneko eta ikerketa eta garapeneko gastuen berdina.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

El apartado 3 de la memoria referente a la propuesta de distribución de beneficios en relación con la cuenta de pérdidas y ganancias, exige como información necesaria la expuesta en el siguiente esquema: Galdu-irabazien kontuarekin zerikusia duten mozkinen banaketa-proposamenari dagokion memoriako 3. atalaren arabera, beharrezko informazioa da eskema honetan agertzen dena:

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Este principio obligará a contabilizar solo los beneficios obtenidos hasta la fecha de cierre del ejercicio. Printzipio horri jarraikiz, ekitaldia itxi arte lortutako mozkinak soilik kontabilizatuko dira.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

2Una vez cubiertas las atenciones previstas por la Ley o los estatutos, sólo podrán repartirse dividendos con cargo al beneficio del ejercicio, o a reservas de libre disposición, si el valor del patrimonio neto no es o, a consecuencia del reparto, no resulta inferior al capital social. 2.Legeak edo estatutuek aurreikusitako eskakizunak bete ostean, ekitaldiko mozkinen edo xedapen askeko erreserben kargurako dibidenduak banatu ahal izango dira, baldin eta ondare garbiaren balioa ez bada kapital soziala baino txikiagoa (edo banaketaren ondorioz ez bada hala gertatzen).

Materiala: Kontu-ikuskaritza

1 Calcular el Impuesto sobre beneficios devengado, la cuota líquida y determinar el Impuesto sobre Sociedades a pagar. 1. Mozkinen gaineko Zerga sortua eta kuota likidoa kalkulatu, eta ordaindu beharreko sozietateen gaineko zerga zehaztu.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Fabrikazio mekanikoa (4)
El beneficio obtenido será igual a la diferencia entre el margen comercial y los gastos generales de la empresa. Lortutako mozkina enpresaren merkataritza-marjinaren eta gastu orokorren arteko aldea izango da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Se llama umbral de rentabilidad a la cifra mínima de negocio necesaria para cubrir gastos; a partir de este valor la empresa comienza a generar beneficios (fig. 1). Errentagarritasun-atalase deritzo gastuak estaltzeko behar den negozio-zifra txikienari. Balio horretatik gora, enpresak mozkinak izango ditu (1. irudia).

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Otras empresas, para no complicarse en cálculos, realizan la suma del coste de materias primas, de máquinas, de ventas y les suman el porcentaje correspondiente para gastos generales y para beneficio. Beste enpresa batzuek, kalkuluak ez konplikatzeko, lehengaiengatiko, makinengatiko eta salmentengatiko kostuak batu egiten dituzte, eta gastu orokorrei eta mozkinei dagozkien ehunekoak gehitzen dituzte.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Los beneficios son estimados por la empresa, como ya se explicó a lo largo de este capítulo; la competencia y el mercado inciden directamente en los beneficios máximos. Enpresak mozkinak kapitulu honetan azaldutako moduan kalkulatzen baditu ere, lehiakideek eta merkatuak eragin zuzena dute benetan lor daitezkeen mozkinetan.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Animazio turistikoa (1)
Esta cantidad no es fija y universal, dependerá de los beneficios que se van a obtener, los cuales, como se muestra más adelante, no tienen por qué ser eminentemente económicos. Kantitate hori ez da ez finkoa, ez unibertsala, eta lortuko diren mozkinen araberakoa izango da; geroago ikusiko dugunez, mozkin horiek ez dute zertan izan ekonomikoak.

Materiala: Animazio turistikoa

Zehar-lerroa (5)
Estos datos nos dirán las zonas donde debemos esforzarnos para aumentar los beneficios (marketing, ingeniería, fabricación, personal…). Datu horiek esango digute zer eremutan ahalegindu behar dugun mozkinak areagotzeko (marketina, ingeniaritza, fabrikazioa, langileak...).

Materiala: Sistemen integrazioa

Además, esta evolución ha repercutido positivamente en la economía de la empresa, ya que se ha logrado aumentar la calidad en el ámbito de la producción controlando los costes y con ello obteniendo mayores beneficios. Gainera, bilakaera horrek eragin onuragarria izan du enpresaren ekonomian; izan ere, ekoizpenean kalitatea handitzea lortu da kostuak kontrolaturik, eta, horrekin, mozkin handiagoak lortu dira.

Materiala: Sistemen integrazioa

Por ello, podemos afirmar que la minimización de los residuos aumenta el beneficio. Horregatik, esan dezakegu hondakinak minimizatzeak mozkina handitzen duela.

Materiala: Sistemen integrazioa

Por ello, en un periodo corto de tiempo se suele recuperar el dinero invertido logrando aumentar los beneficios. Hortaz, inbertitutako dirua berreskuratu, eta mozkinak handitu egiten dira denbora gutxira.

Materiala: Sistemen integrazioa

Para ello, se controlará el peso y con ello se podrán reducir espesores excesivos, con el beneficio económico que esto supone. Horretarako, pisua kontrolatuko da, eta, horrekin, gehiegizko lodierak murriztu ahal izango dira, eta horrek mozkin ekonomikoa ekarriko du.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (15)
Los recursos humanos y materiales, así como su correcta optimización, son los dos elementos más importantes para satisfacer las necesidades de los clientes con el grado de calidad requerida para obtener el beneficio adecuado. Giza baliabideak eta baliabide materialak izatea eta egoki optimizatzea dira bezeroen premiak gogobetetzeko bi elementu garrantzitsuenak, betiere kalitate-maila ona bermatuz gero, mozkinak lortzeko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Rentabilidad: los objetivos por mercados y productos pueden definirse en términos de beneficios o rentabilidad. Errentagarritasuna. Produktuen bidez edo merkatu jakinetan mozkinak edo errentagarritasuna lortzea da helburua.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El empresario-restaurador necesita obtener beneficios y rentabilidad para que el establecimiento siga en funcionamiento y sea rentable. Sukaldaritzako enpresaburuak mozkinak eta errentagarritasuna lortu behar ditu, establezimenduak funtzionatzen jarrai dezan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El beneficio obtenido en los distintos procesos y el coste real de las elaboraciones culinarias. Prozesuetan lortutako mozkina eta sukaldaritzako elaborazioen benetako kostua.

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En este punto se calcula la obtención del beneficio bruto o margen bruto de explotación, el precio de venta al público teórico y real, el Impuesto Sobre el Valor Añadido (IVA), el precio final redondeado y el Food cost, a estudiar más profundamente en otros módulos profesionales del presente ciclo formativo. Atal horretan, hauek kalkulatzen dira: ustiapenaren mozkin gordina edo marjina gordina; publikoarentzako salmenta-prezio teorikoa eta benetakoa; balio erantsiaren gaineko zerga (BEZ); amaierako prezio biribildua; eta food costa. Azken hori sakonago azalduko da heziketa-ziklo honetako beste prestakuntza-modulu batzuetan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Beneficio bruto o margen bruto de explotación. Ustiapenaren mozkin gordina edo marjina gordina.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Los resultados obtenidos del control de consumos y costes no serán rigurosos si no se analizan aquellos aspectos que pueden variar las pérdidas o los beneficios de la empresa como son mermas o devoluciones, entre otros. Kontsumoen eta kostuen kontrolean lortutako emaitzak zorrotzak izan daitezen, aztertu beharrekoak dira enpresaren galeretan edo mozkinetan aldaketak eragin ditzaketen alderdiak; besteak beste, lermak eta itzulketak.

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La oferta comercial que una empresa presenta a sus clientes con el objetivo de satisfacer sus necesidades y obtener un beneficio está compuesta por productos. Enpresak egiten duen eskaintza komertziala, bezeroen beharrak asetzea eta mozkinak lortzea helburu duena, produktuez osatuta dago.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

El fenómeno de la globalización está modificando la forma de entender el negocio de la restauración, obligando a las empresas a desarrollar mejores métodos de comercialización de sus productos para sobrevivir y obtener éxito y beneficios. Globalizazioarekin batera, sukaldaritzako negozioa ulertzeko modua aldatu da, eta enpresek ezinbesteko dute produktuak merkaturatzeko metodo hobeak garatzea, irauteko eta arrakasta eta mozkinak lortzeko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Para las empresas: aumento de seguridad y beneficios económicos. Enpresentzat: segurtasun eta mozkin ekonomiko handiagoak.

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