Emaitzak: 89

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (6)
En grasas, las hay específicas para: Berariazko koipeak daude, esate baterako:

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Control de niveles de aceites, grasas, etc. y rellenado de depósitos. Olio maila, koipe maila... kontrolatzea eta andelak betetzea.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

en los puntos de movimiento de giro lento se emplean engrasadores de alimentación externa para aceite o para grasa -en ambos casos con bola de obturación, aunque todavía podemos encontrar del tipo Stauffer para grasa-, biraketa-higidura moteleko puntuetan, oliorako edo koiperako kanpoko elikadura-koipeztagailuak erabiltzen dira (bi kasuetan, obturazio-bolarekin, nahiz eta koiperako Stauffer motakoa aurkitu dezakegun oraindik),

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

el suelo tiene que estar libre de aceite, grasa o herramientas, puesto que es sumamente peligroso. ez dadila egon olio, koipe edo erremintarik lurrean, oso arriskutsua izan daiteke eta.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Para alargar el brazo de la palanca tampoco se utilizarán tubos, excepto en casos extraordinarios y después de disminuir la resistencia de la tuerca con calor, con grasa o un líquido adecuado para ello indicado por fabricantes. Palankaren besoa luzatzeko ez dira hodiak erabili behar, ezohiko kasuetan izan ezik, eta betiere azkoinaren erresistentzia murriztu ostean, beroa, koipea edo likido egokia erabilita, fabrikatzaileak adierazitakoari jarraiki.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Termoplástico, flexible o rígido, opaco o transparente, resistente a los rayos X, los ácidos, las bases, los aceites, las grasas y los alcoholes. Termoplastikoa, malgua edo zurruna, opakua edo gardena, eta azido, base, olio, koipe, alkohol eta X izpiekiko erresistentea.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (9)
bahipidos o grasas. Lipidoak edo koipeak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Siempre que se tenga al fuego aceite o grasa se ha de estar vigilando y no hacer otras cosas. Olioa edo koipea sutan izanez gero, egon uneoro hari begira, eta ez beste ezer egin.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Pavimentos o suelos poco limpios o resbaladizos (encerados, mojados, sucios de grasa o aceites, etc.) Zoladura edo zoru zikinak edo irristakorrak (argizaria emanda dutenak, bustiak, koipe edo olioekin zikindutakoak eta abar)

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los armarios de la cocina y las campanas o extractores suelen engrasarse por efecto de la cocción. Sukaldeko armairuak eta ke-kanpaia edo ke-erauzgailua koipearekin zikintzen dira janaria prestatzearen ondorioz.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se recomienda la misma cantidad de lípidos que una persona adulta no gestante, favoreciendo la ingesta de grasa saludable. Haurdun ez dagoen pertsona helduaren lipido kantitate bera aholkatzen da, eta koipe osasungarria hartzea gomendatzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se puede encontrar en la carne magra, los cereales integrales, los frutos secos y el queso, pero el salvado inhibe su absorción. Honako jaki hauetan dago: koipe gutxiko haragian, osoko zerealetan, fruitu lehorretan eta gaztan. Zahiak, ordea, xurgatzea ekiditen du.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

15 % de lípidos o grasas. % 15 lipido edo koipeak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Por ejemplo la zanahoria contiene el 91% de agua, el 8,6% de hidratos de carbono, el 1,1% de proteínas, el 0,002% de grasas y el 0,6% de vitaminas. Adibidez, azenarioetan %91 ura da, %8,6 karbohidratoak, % 1,1 proteinak, %0,002 koipeak eta %0,6 bitaminak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son los carbohidratos (hidratos de carbono), azúcares o glúcidos; las grasas o lípidos; y las proteínas. Karbohidratoak, azukreak edo gluzidoak, koipeak edo lipidoak, eta proteinak dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Garraioa eta ibilgailuen mantentze lanak (5)
Algunos gases, como el oxígeno, reaccionan con la grasa de forma violenta. Gas batzuek, oxigenoak adibidez, bortizki erreakzionatzen dute koipearekin.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

resbalamientos, al pisar objetos o diversos productos que pueda haber en el taller, como tornillos, disolventes, grasas, combustibles, etc.; atrapamientos, al ser pisados por un coche o por el elevador; caídas de objetos desde cierta altura como, por ejemplo, herramientas o piezas desde el elevador. lantegian egon daitezkeen objektuak edo produktuak (torlojuak, disolbatzaileak, koipeak, erregaiak, etab.) zapalduta labaintzea; auto batek edo jasogailuak zapalduta harrapatuta geratzea; altuera batetik objektuak erortzea, hala nola jasogailutik tresnak edo piezak.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Las herramientas siempre deben estar limpias y sin grasas ni aceite. Tresnek beti garbi egon behar dute, koiperik eta oliorik gabe.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

algunas herramientas como las limas, si se guardan en lugares con virutas, grasas o aceites, se embotan produciendo su inoperancia. tresna batzuk, limak adibidez, txirbilak, koipeak edo olioak dauden lekuetan gordetzen badira, kamustu egiten dira, eta eraginkortasuna galtzen dute.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

los vehículos que están en bancada pueden tener el depósito de combustible, las conducciones de los combustibles o aceites y grasas. bankadan dauden ibilgailuek erregai-depositua, erregaien edo olioen eroanbideak eta koipeak eduki ditzakete.

Materiala: Segurtasuna ibilguen mantentze lanetan

Irudi pertsonala (18)
de carácter aniónico, sobre la piel actúa como coloi-de protector frente a las grasas y los disolventes. anionikoa da, koipeen eta disolbatzaileen aurkako koloide gisa aritzen da larruazalean.

Materiala: Elektroestetika

extracción de impurezas y grasa, anti-sepsia, vascularización. ezpurutasunak eta koipea ezabatzea, antisepsia, baskularizazioa.

Materiala: Elektroestetika

Para que la adsor-ción (en secreciones de heridas, o grasa, etc.) se realice rápidamente, es mejor utilizar arcilla arenosa y no fina, porque la adsorción se realizará más deprisa. Azkar adsorbatu ahal izateko (zaurien jariakinak, koipea eta abar) hobe da buztin hareatsua erabiltzea, fina ez, adsortzioa azkarragoa izango baita.

Materiala: Elektroestetika

? Un blanco excelente para los fotones UV son las grasas poliinsatura-das, como las presentes en los fosfolípidos de las membranas celula-res, por ejemplo. ? UV fotoientzako jomuga bikaina dira koipe poliasegabeak, zelula-mintzen fosfolipidoetan daudenak kasu.

Materiala: Elektroestetika

Cuidaremos especialmente la parte inferior del ojo, pues la grasa del producto antiojeras y el movimiento mecánico del parpadeo hace que esta zona se manche con más frecuencia que el resto del rostro. Bereziki zainduko dugu begiaren behealdea, begi-zuloetarako produktuaren koipearen eta betazalaren mugimendu mekanikoaren ondorioz, aurpegiaren gainerako atalak baino gehiagotan zikintzen baita eremu hori.

Materiala: Elektroestetika

Por el contrario, y también relacionado con la edad, el sobrepeso influye sobre el rostro, en este caso haciendo que la estructura ósea pierda definición, al quedar oculta por la piel, el músculo y la grasa. Bestalde, eta hau ere adinarekin lotuta dago, gehiegizko pisuak eragina du aurpegian; kasu horretan, hezur-egiturak definizioa galtzen du, larruazalak, muskuluek eta koipeak ezkutatu egiten baitituzte.

Materiala: Elektroestetika

-La exfoliación puede ser un tratamiento único, con posterior aplicación de una crema o manteca emoliente e hidratante, que se aplicará siguiendo el mismo recorrido. -Esfoliazioa tratamendu bakarra izan daiteke. Ondoren, krema edo koipe emolientea edo hidratatzailea eman daiteke, ibilbide berari jarraituz.

Materiala: Elektroestetika

C) Tendencia a acumular grasas C) koipeak metatzeko joera

Materiala: Elektroestetika

Se eligenproductos no grasos y waterproof Koiperik gabeko eta urak kentzen ez dituen produktuak(waterproof) aukeratzen dira

Materiala: Elektroestetika

centella asiática, cola de caballo, ginkgo biloba, ajo, rosa mosqueta, algas, mimosa, humulus, té, café y yedra; los pri-meros por sus acciones regeneradoras y los tres últimos por su acción sobre las grasas. Centella asiatica, azeri-buztana,Gingko biloba, baratxuria,Rosa rubiginosa, algak, mimosa, humulusa, tea, kafea eta huntza; lehenengoek eragin berritzailea dute, eta azken hirurek, koipeei aurre egiteko eragiten dute.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (14)
Las canales de ovino Mayor no se consumen apenas, ya que proporcionan una carne con excesiva grasa y sabor muy fuerte. Ardi handiak ia ez dira kontsumitzen; izan ere, koipe gehiegiko eta oso zapore sendoko haragia izaten dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

En base a estos dos criterios buscamos la rentabilidad de la grasa. Bi irizpide horiek oinarri hartuta, koipea errentagarria izatea bilatzen dugu.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Se llaman grasas modificadas a las que han sido sometidas a ciertos procedimientos fisico-químicos que como consecuencia sufren una profunda modificación en su composición, caracteres organolépticos y propiedades físico-químicas y nutricionales koipe eraldatu esaten zaie hainbat prozedura fisiko-kimiko jasan dituzten koipeei. Prozedura horien eraginez, asko aldatzen zaizkie osaera, ezaugarri organoleptikoak, propietate fisiko-kimikoak eta nutrizio-propietateak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los muslos una vez limpios y recortados de grasa, se sazonan con sal y pimienta a razón de 14 gramos de sal y 2 de pimienta por cada kg. de muslos. Izterrak garbituta eta koipea kenduta daudenean, gatzez eta piperbeltzez ontzen dira, izter kilo bakoitzeko 14 gramo gatzekin eta 2 gramo piperbeltzekin.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La grasa se conserva en cámara sin problemas, simplemente tapándola por encima (una vez que esté sólida) para evitar la oxidación. Arazorik gabe kontserbatzen da koipea hotz-ganberan, gainetik estalita soilik (solido dagoela), ez oxidatzeko.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Ponemos la grasa derretida al fuego y cuando esté a punto de hervir añadimos los muslos, manteniendo la cocción entre 85º y 90º durante una hora y media. Urtutako koipea sutan jarriko dugu, eta, irakiteko puntuan dagoenean, izterrak gehituko dizkiogu. 85-90 ºC-ko tenperaturan egosiko ditugu, ordu eta erdian.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Una vez confitados los muslos se pueden conservar en la misma grasa hasta 10 días o se pueden envasar al vacío con un poco de grasa con lo que aumentamos su caducidad. Izterrak konfitatutakoan, koipe horretan bertan kontserbatu ditzakegu 10 egun igaro arte, edo hutsean ontziratu ditzakegu, koipe pixka batekin, eta, horrela, gehiago iraungo dute.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Al utilizar esta grasa por segunda vez hay que bajar la cantidad de sal del elemento que vamos a confitar a la mitad, ya que la grasa conserva parte de la sal añadida en el proceso de confitado. Koipe hori bigarren aldiz erabiltzean, konfitatuko dugun elementuaren gatza erdira murriztu behar dugu; izan ere, konfitatzeko prozesuan gehitu diogun gatzaren zati bat du koipeak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las mollejas se limpian de grasa por fuera, después se abren se vacían y se lavan bien quitándoles después la telilla interior. Arandoiei kanpoko koipea kentzen zaie, eta, ondoren, ireki, hustu eta ondo garbitzen dira. Barruko tela ere kentzen zaie, gero.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los confits se dejan con bastante grasa alrededor ya que al confitar encogen y sino queda muy feo. Konfitak inguruan nahiko koipe dutela uzten dira; izan ere, konfitatzean uzkurtu egiten dira, eta, hortaz, oso itsusi geratzen dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (17)
Tanto la polea como la correa estarán exentas de aceite y grasa, ya que de lo contrario se reduciría el rozamiento entre las superficies de contacto y probablemente el aceite atacase la goma, con su consiguiente degradación. Ziurtatu behar da poleak eta uhalak ez dutela oliorik ez koiperik; bestela, gutxitu egingo litzateke ukipen-gainazalen arteko marruskadura eta gerta liteke, gainera, olioak gomari eraso egitea eta degradatzea.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

La causa puede estar en la presencia de grasa entre las superficies de unión de la correa y la polea. Horren arrazoia uhalaren eta polearen ukipen-gainazalen artean koipea izatea izan daiteke.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Si fuese la pista exterior la que se moviese existiría el riesgo de perder la grasa a altas velocidades. Mugitzen dena kanpoko pista izango balitz, abiadura handian koipea galtzeko arriskua litzateke.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Los rodamientos se pueden lubricar mediante grasa o por aceite. Errodamenduak koipe bidez edo olio bidez lubrifika daitezke.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Si empleásemos grasa a elevadas velocidades, esta tendería a salirse por las obturaciones. Abiadura handian koipea erabiliko bagenu, itxituretatik ateratzeko joera izango luke.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

La forma de hacer el engrase es muy variable; puede realizarse mediante un bombeo automático del aceite, directamente mediante un engrasador simple (fig.14b) , con grasa consistente alojada en una cámara, por anillo de engrase (fig.15) , etc. Koipeztatzeko moduak asko dira: olioa automatikoki ponpatuz egin daiteke; edo zuzenean, koipeztagailu sinple baten bidez (14b irudia); edo ganbera batean dagoen koipea erabiliz; edo koipeztatzeko eraztun baten bidez (15. irudia); eta abar.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Dependiendo de la máquina o mecanismo, se deberá especificar la frecuencia de lubricación, así como la cantidad de aceite que se debe emplear. Makinaren edo mekanismoaren arabera, lubrifikazioaren maiztasuna eta erabili beharreko koipe kantitatea zehaztu behar da.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Fig. 8 Al realizar el desmontaje se limpiarán restos de óxidos, pinturas o grasas. 8. irudia. Desmuntatzean, oxidoen, pinturen edo koipeen arrastoak kendu behardira.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Existen diversos tamaños de eslingas y no les afecta la luz solar, la humedad, grasa, suciedad o agua salada. Eslingak zenbait tamainatakoak dira, eta eguzki-argiak, hezetasunak, koipeak, zikintzeak edo ur gaziak ez dituzte hondatzen.

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Pastosos (Grasas) Oretsuak (Koipeak)

Materiala: Muntaia- eta mantentze-lan mekanikoak

Kimika (2)
Las industrias químicas de base toman sus materias primas del aire (oxígeno y nitrógeno), del agua (hidrógeno), de la tierra (carbón, petróleo y minerales) y de la biosfera (caucho, grasas, madera y alcaloides). Lehengaien iturriak hauek izan daitezke: airea (oxigenoa eta nitrogenoa), ura (hidrogenoa), lurra (ikatza, petrolioa eta mineralak) eta biosfera (kautxua, koipeak, zura eta alkaloideak).

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

No en todas las emulsiones el elemento dispersante es el agua, en el caso de los disolventes empleados en acciones desengrasantes también se producen emulsiones. Emultsioetan elementu sakabanatzailea ez da beti ura; koipea garbitzeko erabiltzen diren disolbatzaileen kasuan ere emultsioak sortzen dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Animazio turistikoa (1)
Los fuegos de clase B son originados por combustibles líquidos como los disolventes o el alcohol o sólidos licuables como cera o grasas. B motako suak sortzen dituzte erregai likidoek, hala nola disolbatzaileek, alkoholek eta solido likidogarriek (besteak beste, argizaria eta koipeak).

Materiala: Animazio turistikoa

Instalatze eta mantentze lanak (5)
Siempre que haya aportación de grasas y aceites procedentes de la cocina, sobre todo, en el caso de que la fosa esté ubicada a más de 2 metros de la vivienda. Hondakin-urei sukaldeetan sortutako koipea gehitzen zaienean; batik bat, hobia etxebizitzatik 2 metro baino gehiagora baldin badago.

Materiala: LANEKI_Itugintza.tmx

Cuando se exija por las condiciones de evacuación se utilizará un separador con dos etapas de tratamiento: en la primera se realizará un pozo separador de fango, en donde se depositarán las materias gruesas, en la segunda se hará un pozo separador de grasas, cayendo al fondo del mismo las materias ligeras. Husteko baldintzak direla-eta hala eskatzen denean, bi tratamendu-etapako bereizgailu baT1erabiliko da: lehenengo etapan, lohia bereizteko putzu baT1egingo da, eta han bilduko dira materia larriak; bigarren etapan, koipeak bereizteko putzu baT1egingo da, eta haren hondoan metatuko dira materia arinak.

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Ocasionalmente separadores de grasas o aceites. Batzuetan, koipe- edo olio-bereizgailuak.

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Están constituidos por filtros de sedimentación y tienen como finalidad la separación de los aceites, grasas y partículas sólidas en suspensión. Normalmente funcionan sin acumulación de agua. Las aguas grises se envían por gravedad o mediante bomba al tratamiento y de este a su consumo. Sedimentazioko iragazkiz osatuta daude, eta uretan esekita dauden partikulak, koipeak eta olioak bereiztea izaten da helburua. Ura biltegiratu gabe funtzionatzen dute normalean. Ur grisak grabitatez edo ponpa baten bidez bidaltzen dira tratatzeko andelera eta handik berre­rabiltzera.

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Los tratamientos físico-químicos se utilizan para la separación de aceites, grasas, partículas en suspensión, materia orgánica y turbidez. Pueden incorporar diversas etapas de tratamiento entre las cuales destacan: Uhertasuna, materia organikoa, esekita dauden partikulak, koipeak eta olioa bereizteko erabiltzen dira tratamendu fisiko-kimikoak. Tratamenduko prozesua zenbait etapak osatzen dute, eta hauek dira azpimarragarrienak:

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