Emaitzak: 38

ES EU
Elektrizitatea eta elektronika (2)
Hoy en día, prácticamente cualquierautómata de gama media tiene la opción de incorporar, si no lo lleva ya, cartas procesadoras de comunicaciones con los principales buses de campo del mercado. Gaur egun, ia erdi-mailako automata orok komunikazioko karta prozesadorea merkatuko eremuko bus nagusiekin sartzeko aukera du, jada ez badu.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

La interfaz o módulo de estación prinicipal del Compo-busD es un módulo periférico especial del autómata C200H-alfa, por tanto, la activación y desactivación de la lista de SCAN se realiza desde los canales que esta tarjeta tiene asignados, que dependen del número de unidad que el usuario elija en el conmutador o switch giratorio frontal, como en cualquier carta especial del A.P. Compo-busDren estazio nagusiko interfazea edo modulua C200H-alfa automataren modulu periferiko berezi bat da. Beraz, SCAN zerrenda aktibatzeko eta desaktibatzeko, txartel horri esleitutako kanalak erabiltzen dira. Kanal horiek, berriz, aurrealdeko kommutadore birakarian erabiltzaileak aukeratzen duen unitate-zenbakiaren menpe daude (AParen edozein karta berezitan bezala).

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
ajedrez, damas, dominó, cartas, monopoly... xakea, dama-jokoa, dominoa, kartak, monopolya...

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

jugar al ajedrez, las damas, las cartas, el monopoly y un largo etc. xakea, dama-jokoa, kartak, monopolya eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se pueden destacarlas bicicletas adaptadas, las cartas de tamaño especial, los soportes para cartas y fichas de dominó, parchís y dados de mayor tamaño, aparatos para hacer ganchillo, enhebradores de agujas, etc. Hauek nabarmendu daitezke: egokitutako bizikletak, tamaina bereziko kartak, kartentzako eta domino-fitxentzako euskarriak, tamaina handiagoko partxisak eta dadoak, kakorratza egiteko aparatuak, hari-sartzaileak eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Informatika eta komunikazioa (4)
A las páginas WML se les suele llamar barajas porque están compuestas por cartas. WML orriei karta sorta deitzen zaie, kartek osatzen baitituzte.

Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak

Una carta es la unidad de información que se muestra en un navegador WAP, una carta puede contener texto, campos de datos, enlaces... Karta da WAP nabigatzailean bistaratzen den informazio unitatea; kartak testua, datu-eremuak, estekak, etab. eduki ditzake.

Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak

Posibilidad de navegar entre cartas y barajas de la misma forma que se navega entre páginas Web. Karta eta karta sorten artean nabigatzeko aukera, Web orrien artean nabigatzen den bezalaxe.

Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak

WML es compatible con XML 1.0. Las páginas WML son llamadas barajas ya que están compuestas por cartas, un navegador WAP, solo puede mostrar un carta al mismo tiempo. WML bateragarria da XML 1.0rekin. WML orriak karta sorta deitzen dira, kartek osatzen baitituzte; WAP nabigatzaileak karta bat soilik erakuts dezake aldi batean.

Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak

Animazio turistikoa (1)
Este tipo de juegos se realizarán en un salón de dimensiones variables con un armario donde se guardan mazos de naipes, juegos de damas, ajedreces, dominós, parchises y otros juegos como backgammon, Trivial, Tabú, Party, Scattergories, etc. Aretoa handiagoa edo txikiagoa izan daiteke, eta armairu bat izaten da kartak, damak, xakeak, dominoak eta bestelako jolasak (backgammon, Trivial, Tabú, Party, Scattergories...) gordetzeko.

Materiala: Animazio turistikoa

Zehar-lerroa (2)
En el servicio de promoción de empleo en el que trabajas estáis estudiando cómo elaborar vuestra propia carta de servicios. Lan egiten duzun enplegu-sustapeneko zerbitzuan zuen zerbitzuen karta nola prestatu aztertzen ari zarete.

Materiala: Sistemen integrazioa

Se ha creado un grupo de trabajo para ello y vais a analizar la Carta de Servicios del SEPE 2019-2022, a la que conduce el código QR adjunto. Horretarako, lantalde bat sortu da, eta SEPEren 2019-2022ko Zerbitzuen Karta aztertuko duzue; QR kode honek eramango zaituzte hartara.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (12)
En el restaurante “La Llave”, se va a modificar la carta debido al cambio de estación, por lo que se requiere escandallar todos aquellos platos de nueva incorporación. La Llave jatetxean, karta aldatzera doaz, urtaro-aldaketarekin batera. Beraz, beharrezkoa da kartan sartuko diren plater berri guztien kostu-dokumentuak egitea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Son las fichas que permiten a los comerciales y profesionales de la sala tener una argumentación comercial exacta y eficaz, y permiten poner en marcha las especificidades del servicio (maridaje de vinos, platos de menú o carta, etc.). Fitxa horiei esker, merkataritzako agenteek eta salmenta-aretoko profesionalek argudiatze komertzial zehatza eta eraginkorra izan dezakete, eta gainera, fitxa horien bidez zerbitzuaren espezifikotasunak abia daitezke (ardoen uztartzea, menuko edo kartako platerak, etab).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

3- Escoger una elaboración culinaria que se quiera establecer en una nueva carta de un restaurante y aplicarle cada uno de los objetivos estudiados en este apartado, hacer hincapié en los objetivos 1, 4 y cada uno de los puntos del 5. 3- Aukeratu sukaldaritzako elaborazio bat, jatetxe bateko karta berri batean eskaintzeko, eta aplikatu atal honetan azaldutako helburuak; batez ere, 1. eta 4. helburuak eta 5. helburuko puntu guztiak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Así, de este hecho se puede deducir que la presentación de los platos habituales de la carta en el mes de noviembre es 30, todos los días del mes ya que en este supuesto el establecimiento no cierra nunca, y la de los rotativos dependerá de los días en que se presenten. Así por ejemplo, si se ofrece arroz de hortalizas y foie todos los jueves, el número de presentación de este plato será de 4, todos los jueves del mes de noviembre. Esate baterako, establezimendu bat egunero irekita baldin badago, azaroko kartako plateren aurkezpen kopurua 30 izango da, hil horrek duen egun kopurua alegia. Txandakako plateren aurkezpen kopurua, berriz, eskaintzen diren egunen araberakoa izango da; esate baterako, establezimendu horrek ostegunero barazki-arroza foie-grasarekin eskaintzen badu, plater horren aurkezpen kopurua 4 izango da hil horretan.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Extracto de la carta del gastrobar “LaXata” Laxata tabernako kartaren atal bat

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Imaginar que se debe lanzar un plato de carta de nueva creación. Poner el nombre a dicho plato y explicar las fases por las que pasará según el ciclo de vida del producto. Pentsatu karta batean jartzeko sortuko zenukeen plater bat. Jarri izena platerari eta azaldu zer fase izango dituen bizi-zikloan zehar.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Utilizar las tablas de creación de platos por asociación para que cada alumno confeccione uno o varios platos (menú, carta, menú concertado, etc.) y se lleven a la práctica en el taller de cocina. Platerak asoziazio bidez sortzeko taulak erabiliz, eratu plater bat edo batzuk (menu bat, karta bat, adostutako menu bat), gero sukaldaritzako tailerrean prestatzeko.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Actualmente este tipo de organización tan estricto se simplifica, las cartas de los restaurantes se reducen y también el número de profesionales. Gaur egun, dena den, antolaketa zorrotz hori sinplifikatu egin da, jatetxeen kartak ez direlako hain zabalak eta profesional kopurua ere txikiagoa delako.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Crear y actualizar los menús y las cartas, elaborar nuevas recetas para promocionar el punto de venta. Menuak eta kartak eratzea eta eguneratzea, eta errezeta berriak egitea, salmenta-gunearen promoziorako.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Se establece una carta de platos suficiente para confeccionar menús variados, tanto para dietas normales o basales, como para dietas especiales (hipocalóricas, intolerancias alimentarias, alergias, etc.). Plateren karta zehaztean, askotariko menuak egiteko aukera bermatu behar da, baliagarriak izan daitezkeenak dieta arruntetarako edo oinarrizko dietetarako, bai eta dieta berezietarako ere (kaloria urrikoak, elikagai jakinekiko intolerantzia edota alergiak dituztenentzako dietak, etab.).

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx