Emaitzak: 100

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (26)
En el mundo actual, este hecho favorece la relación entre culturas, el compartir conocimientos, aprender nuevas maneras de cocinar, de alimentarse, así como introducir alimentos diferentes en la dieta. Egungo munduan, gertakari horrek kulturen arteko harremana bultzatzen du, ezagutzak elkarbanatzea, janaria prestatzeko eta elikatzeko modu berriak ikastea eta elikagai berriak dietan sartzea.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se va a preparar la comida de un día. Egun baterako janaria prestatuko da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son todas aquellas tareas cotidianas que permiten vivir con independencia, como limpiar, hacer la compra, controlar la medicación, manejar el dinero, cocinar, hacer gestiones, desplazarse por la calle, usar el transporte, etc. Independentziarekin bizitzea ahalbidetzen duten eguneroko eginkizun guztiak: garbitzea, erosketak egitea, botikak kontrolatzea, dirua erabiltzea, janaria prestatzea, kudeaketak egitea, kalean ibiltzea, garraioa erabiltzea eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Prepara adecuadamente las comidas si se le proporcionan los ingredientes Osagaiak eskuratuz gero, janaria ondo prestatzen du

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Es recomendable, especialmente a partir de esta edad y durante la etapa siguiente, no permitir su entrada en la cocina cuando se está cocinando. Adin honetatik aurrera, eta hurrengo etapan, ez utzi sukaldean sartzen, janaria prestatzen ari bagara.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Todo tipo de objetos que favorezcan el juego simbólico, como montajes de cocina, peluquería, garajes, tiendas, carros de la compra con todo tipo de alimentos de plástico, muñecas y muñecos con equipos completos de vestidos, de higiene, de descanso y alimentación, bancos de trabajo con herramientas de carpintero, fontanero, con tornillo y tuercas de montaje. Jolas sinbolikoa bultzatzen duten objektu-mota guztiak: sukalde-muntaiak, ile-apaindegiak, garajeak, dendak, era guztietako plastikozko janariak daramatzaten erosketa-orgatxoak, jantziak eta higienerako, atsedenerako eta elikadurarako ekipo osoak dituzten panpinak, arotzaren eta iturginaren lanabesak (muntatzeko torloju eta azkoinak, besteak beste) dituzten lan-mahaiak....

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

También se buscan soluciones a la alimentación, por ejemplo becas de comedor para los hijos escolarizados, o asistencia a comedores que proporcionan comidas preparadas que se pueden consumir en el propio comedor o bien llevar para su consumo en el domicilio. Elikadurari ere irtenbidea eman nahi zaio. Esate baterako, jantokirako bekak eskolatutako seme-alabentzat edo prestatutako janaria eskaintzen duten jantokietarako sarrera, janaria jantokian bertan kontsumitzeko edo etxera eraman ahal izateko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

A esta escala se le critica que no cubre por completo las actividades instrumentales de la vida diaria y que además es más apropiada para mujeres que para hombres ya que ciertos ítems son, generacionalmente, más propios de las mujeres (preparar comidas, hacer las tareas domésticas y la compra). Eskala hori kritikatu egiten dute eguneroko bizitzako tresna bidezko jarduerei guztiz erantzuten ez dielako eta, gainera, egokiagoa delako emakumeentzat gizonezkoentzat baino; izan ere, zenbait item oro har ohikoagoak dira emakumeengan (janaria prestatzea, etxeko lanak egitea eta erosketak egitea).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Prepara, calienta y sirve las comidas, pero no sigue una dieta adecuada Janaria prestatu, berotu eta zerbitzatu egiten du, baina ez du dieta egokia jarraitzen

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

limpieza y mantenimiento de los espacios individuales y comunes, preparación de la comida, lavado y mantenimiento de la ropa, etc. banakoaren espazioen edo espazio komunen garbiketa eta mantentzea, janariaren prestaketa, arroparen garbiketa eta zaintza eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
La aplicación de productos activos calmantes y refrescantes, de protección solar o de cosméticos para pieles sensibles es recomendable, así como evitar comidas muy condimentadas, el tabaco, la exposición directa al sol, saunas y baños de vapor. Gomendagarria da produktu aktibo lasaigarriak eta freskagarriak, eguzkitik babesteko produktuak edo larruazal sentiberentzako kosmetikoak ematea, baita gozagarri askoko janariak, tabakoa, eguzkitan egotea, sauna eta lurrun-bainuak ekiditea ere.

Materiala: Elektroestetika

perfuma-ban sus ropas y sus cuerpos, incluso la comida y el vino. jantziak eta gorputzak lurrintzen zituzten, baita janaria eta ardoa ere.

Materiala: Elektroestetika

· MARISCOS, PICANTES, COMIDAS FUERTES. · ITSASKIAK, JAKI PIKANTEAK, JANARI SENDOAK.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (1)
O No hacer fogatas para cocinar. o Ez surik egin janariak prestatzeko.

Materiala: Irudia

Kimika (3)
La Química Orgánica es importante porque gracias a la química orgánica existe todo lo que hoy podemos percibir y sentir, ya que todo los productos orgánicos están presentes en todos los aspectos de nuestra vida, como por ejemplo: la ropa que vestimos, los jabones, champú, desodorantes medicinas, perfumes, utensilios de cocina, la comida, etc. Kimika organikoa garrantzitsua da, hari esker hauteman eta senti baitezakegu guztia; produktu organiko guztiak gure bizitzaren alderdi guztietan daude, janzten dugun arropan, xaboietan, xanpuan, desodoranteetan, sendagaietan, lurrinetan, sukaldeko tresnetan, janarian, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

El descubrimiento del fuego origina la aplicación de las primeras operaciones de proceso a las necesidades humanas (alimentación, vivienda, vestido, transporte, etc.). Suaren aurkikuntza izan zen abiapuntua eraldaketa-prozesuak aplikatzeko gizakiaren premietara (janaria, etxebizitza, jantziak, garraioa, etab.).

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

PIGMENTOS Y COLORANTES.- Un colorante es cualquiera de los productos químicos pertenecientes a un extenso grupo de sustancias, empleados para colorear tejidos, tintas, productos alimenticios y otras sustancias. PIGMENTUAK ETA KOLORATZAILEAK.- Ehunei, tindagaiei, janariei eta beste gai batzuei kolorea emateko erabiltzen diren produktu kimiko ugarietako edozein da koloratzaile bat.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Elektrizitatea eta elektronika (4)
Vocabulario básico relacionado con el hogar, la comida, los animales, etc. Etxearekin, janariarekin, animaliekin, eta abarrekin lotura duen oinarrizko hiztegia.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Dormir (cama) - Beber (taza) - Comer (comida) - Mirar - Pararse - Sentarse Lo (ohea) - Edan (katilua) - Jan(janaria) - Begiratu - Gelditu - Eseri

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Por ejemplo, al presionar una casilla con el pictograma de «comida» automáticamente se abre una pantalla en la que aparecen diferentes pictogramas de contenidos relacionados con la comida, por ejemplo, tipos de alimentos. Adibidez, «janaria» piktograma duen laukitxoa sakatzen dugunean, automatikoki pantaila bat irekiko zaigu, non janariarekin lotura duten hainbat piktograma agertzen diren, esate baterako, janari mota desberdinekin zerikusia dutenak.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Traje dinero para la comida. Ekarri dut dirua janarirako.

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Zehar-lerroa (2)
Podemos decir que partiendo de unos elementos de entrada (alimentos, aceite, especies…) y utilizando unos recursos (cocina, diversos utensilios…) se obtiene un determinado producto (comida). Esan dezakegu sarrera-elementu batzuetatik abiatuta (elikagaiak, olioa, espeziak…) eta baliabide batzuk erabiliz (sukaldea, zenbait tresna…) produktu jakin bat (janaria) lortzen dela.

Materiala: Sistemen integrazioa

Los biorresiduos, entendiéndolos como residuos biodegradables de jardines y parques, residuos alimenticios y de cocina procedentes de hogares, restaurantes, servicios de restauración colectiva y establecimientos de venta al por menor, así como residuos comparables procedentes de plantas de procesado de alimentos. Biohondakinak: lorategietako eta parkeetako hondakin biodegradagarriak; etxe, jatetxe, janari kolektiboko zerbitzuetatik eta txikizkako establezimenduetatik ateratako elikagai- eta sukalde-hondakinak, baita elikagaiak prozesatzeko instalazioetatik ateratako antzeko hondakinak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (49)
Considerar la posibilidad de realizar otro tipo de servicios: banquetes, comidas para llevar, etc., con las modificaciones legales oportunas. Beste zerbitzu batzuk emateko aukera (oturuntzak, eramateko janaria…), horretarako behar diren lege-aldaketak kontuan hartuz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Políticas de abastecimiento: considerar la política de compras, preparación de la comida y selección del menú con relación al tamaño de la cocina, con el personal, el equipamiento y los costes de inversión. Hornikuntza-politikak: erosketak egiteko, janaria prestatzeko eta menua aukeratzeko politikak aztertzea, sukaldearen tamainaren, bertan dauden langileen, ekipamenduaren eta inbertsio-kostuen arabera.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Almacenamiento de la comida: analizar el método de adquisición de comida, disponibilidad de suministros locales, zonas de almacenaje requeridas para verduras, secos, almacenamiento de congelación y refrigeración. Janariaren biltegiratzea: janaria eskuratzeko metodoa aztertzea, tokiko hornitzaileen baliabideak, barazkiak gordetzeko biltegiak, eremu lehorrak, elikagai izoztuak eta hoztuak gordetzeko lekuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Este tipo de cocinas normalmente están conectadas con empresas especializadas en la distribución de comidas a otros establecimientos de restauración social (comedores escolares, hospitales, etc.), a medios de transporte (aviones, trenes), o a cocinas satélites que pueden estar asociadas a una cadena empresarial. Sukalde mota hauek, normalean, lotuta daude sukaldaritza sozialeko beste establezimendu batzuetara (eskola-jangelak, ospitaleak, etab.), garraiobideetara (hegazkinak, trenak, etab.) edota enpresa-kate bati lotuta egon daitezkeen sukalde sateliteetara janaria banatzen espezializatutako enpresekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Forma de presentación de las elaboraciones. Prestatutako janaria aurkezteko modua.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Equipamiento específico para las elaboraciones terminadas: carros de expedición de diferentes tipos, hornos de convección que mantienen la temperatura deseada durante 90 minutos sin que se produzca merma alguna de la calidad, armarios térmicos. Elaborazio burutuetarako ekipamendu espezifikoa: janariak bidaltzeko askotariko orgak; konbekzio-labeak, 90 minutuz nahi den tenperaturari eusten diotenak kalitatea gutxitu gabe; eta armairu termikoak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Restaurantes comerciales, repartos de comida a domicilio, hospitales, centros geriátricos y comedores escolares y universitarios. Jatetxe komertzialak, janaria etxera eramaten duten enpresak, ospitaleak, geriatria-zentroak, eta eskoletako nahiz unibertsitateetako jangelak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las zonas de preparación y cocción se simplifican sustancialmente; únicamente se necesita el espacio suficiente para ubicar equipos de regeneración como baños María (termostáticos o no), hornos mixtos, estaciones de regeneración o retermalización. Elikagaiak prestatzeko eta egosteko eremuak nabarmen sinplifikatzen dira; janaria berroneratzeko ekipamenduak jartzeko adina leku behar da, soil-soilik, adibidez: maria bainuan berotzeko gailuak (termostatikoak nahiz horrelakoak ez direnak), labe mistoak, berroneratzeko edo birtermalizaziorako eremuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Estos establecimientos presentan tres variantes diferentes de funcionamiento según las líneas de elaboración de comidas: Establezimendu horiek hiru funtzionamendu mota dituzte, janarien elaborazio-lerroen arabera:

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Amplias zonas para realizar las operaciones de emplatado y la dotación necesaria para efectuar la regeneración en plato. Janaria plateretan aurkezteko lekuak, eta janaria platerean berroneratzeko behar diren baliabideak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx