Emaitzak: 35

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (2)
7.- Frigoríficos. 7.- Hozkailuak.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

20.-Le debemos a Fagor por comprarle frigoríficos. 20.- Fagorrekin zorretan gaude, hozkailuak erosi dizkiogulako.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Elektrizitatea eta elektronika (4)
Tomas de corriente de uso general y frigorífico. Erabilera orokorrerako eta hozkailurako korronte-hartuneak.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Locales mojados (cámaras de frío, lavaderos públicos, etc.). Lokal bustiak (hozkailuak, garbitegi publikoak eta abar).

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Se considerarán como locales o emplazamientos mojados los establecimientos de baños, los cuartos de duchas o para uso colectivo, los lavaderos públicos, las cámaras frigoríficas, las fábricas de apresto, tintorerías, etc., así como las instalaciones a la intemperie. Hala, besteak beste, honako hauek joko ditugu lokal edo gune bustitzat: komunak, dutxa-gelak, edo erabilera publikoko garbitegi publikoak, hozkailuak, apresto fabrikak, tindategiak eta abar, baita atari zabaleko instalazioak ere.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

C2b frigorífica + congelador C2b hozkailua + izozkailua

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Gizarte eta kultura zerbitzuak (2)
Aprovechando que se dispone de agua con lejía se podrán repasar la nevera y las puertas de los muebles. Ura lixibarekin dugula aprobetxatuta, hozkailua eta altzarietako ateak pasa daitezke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

cuanto más tiempo esté un alimento en la franja de temperatura de riesgo, por ejemplo, fuera de la nevera, mayores serán las posibilidades de intoxicación. elikagaia zenbat eta luzaroago egon tenperatura-tarte arriskutsuan (hozkailutik kanpo, esaterako) orduan eta handiagoa izango da intoxikaziorako arriskua.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
Este vapor se condensará des-pués en el cuello de cierre y en el refrigerador, y el líquido resultante se reco-gerá en un vaso, llamado esenciero o vaso florentino. Ondoren, itxitura-lepoan eta hozkailuan kondentsatzen da lurruna, eta ontzi batean biltzen da likidoa, esentzia-ontzian edo ontzi florentziarrean.

Materiala: Elektroestetika

Habitualmente se utilizan en forma de "Cold-Pack" (paquete frío), que no es otra cosa que un recipiente de plástico flexible, que permite una manipulación fácil tanto para su aplicación como para su enfriamiento que se puede realizar en la nevera o congelador. Cold-pack(hotz-poltsa) deitzen zaie; plastiko malguko poltsak dira, hozkailuan edo izozkailuan hozten dira, eta erabiltzen errazak dira.

Materiala: Elektroestetika

También para aplicaciones locales, y por la simplicidad de su uso, ya que únicamente es necesario introducirlos en un calentador (termoterapia) o en el refrigerador (crioterapia) previamente. Halaber, aplikazio lokalak egiteko erabiltzen dira, eta oso erabilera sinplea dute. Izan ere, aldez aurretik berogailu batean (termoterapiaren kasuan) edo hozkailuan (krioterapiaren kasuan) sartzea baino ez dute eskatzen.

Materiala: Elektroestetika

Instalatze eta mantentze lanak (9)
Este aire ya filtrado pasa por una batería de frío por la que circula agua fría enfriada en una enfriadora adyacente o directamente con refrigerante de un circuito de refrigeración. Iragazitako aire hori hotz-bateria batetik igarotzen da. Bateria horretan barrena ur hotza ibiltzen da, alboko hozkailu batean edo hozte-zirkuitu bateko hozgarri batekin zuzenean hoztua.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Las unidades generadoras son igual que en los casos anteriores las calderas, las enfriadoras y las climatizadoras. Sorgailu-unitateak aurreko kasuetan bezalakoak dira: galdarak, hozkailuak eta aire-girogailuak.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

En 1922, Carrier y Waterfill patentaron el dicloroetileno (R-1130), un nuevo refrigerante, y en 1930, Thomas Midgley desarrolló el refrigerante R-12 para aplicarlo a las neveras domésticas. 1922an, Carrier-ek eta Waterfill-ek hozgarri berri bat patentatu zuten: dikloroetilenoa (R-1130), eta 1930ean, Thomas Midgley-k R-12 hozgarria garatu zuen etxeko hozkailuetan aplikatzeko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Los ejemplos más corrientes son los refrigeradores domésticos, las neveras portátiles o los almacenes frigoríficos. Adibide ohikoenak etxeko hozkailuak, hozkailu eramangarriak edo hozkailu-biltegiak dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Estos evaporadores se usan en frigoríficos y congeladores domésticos, debido a que son de rápida construcción y de fácil limpieza. Lurrungailu horiek etxeko hozkailu eta izozkailuetan erabiltzen dira, azkar eraikitzen direlako eta erraz garbitzen direlako.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

También son evaporadores de placas algunos congeladores de los frigoríficos domésticos. Etxeko hozkailuen izozkailu batzuk ere plaka-lurrungailuak dira.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Es conveniente dejar espacio suficiente detrás de la nevera para facilitar la circulación del aire. Komenigarria da hozkailuaren atzealdean nahikoa tarte uztea airearen zirkulazioa errazteko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Suelen ser habituales en los grupos frigoríficos llamados comerciales. Ohikoak izaten dira komertzial deritzen hozkailu taldeetan.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Figura 4.10Clasificación de los refrigerantes según el RSIF. 4.10 irudiaHozgarrien sailkapena, Hozkailu Instalazioen Segurtasun Erregelamenduaren arabera (HISE).

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ostalaritza eta turismoa (11)
Control: métodos de control de existencias, recuento y pesado de productos, almacenes y refrigeradores de cocinas secundarias. Kontrola: izakinak kontrolatzeko metodoak, produktuak kontatzeko eta pisatzeko metodoak, biltegiak eta bigarren mailako sukaldeetako hozkailuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

No conservar en refrigeración productos derivados del huevo por más de 24 horas. Arrautzarekin egindako produktuak ez gordetzea hozkailuan 24 ordutik gora.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Por otro lado, el tiempo de conservación de los productos abatidos es mayor (aproximadamente se fija en 5 días, envueltos en película protectora plástica) que si éstos se hubieran enfriado a temperatura ambiente o en cámara frigorífica, ya que se produce una menor oxidación celular y una menor desnaturalización proteica, con lo que el aspecto del propio alimento es mejor. Bestalde, tenperatura-jaisgailuaren bidez hoztutako produktuen kontserbazio-epea luzeagoa da (gutxi gorabehera 5 egun, plastikozko bilgarrian bilduta), giro-tenperaturan edo hozkailuan hoztutakoena baino. Izan ere, zelulen oxidazioa txikiagoa da, bai eta proteinen desnaturalizazioa ere; eta hala, elikagaien itxura ere hobea da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Reponer correctamente neveras de bebidas. Edarien hozkailuak berriz hornitu behar bezala.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Limpiar bandejas, cubiertas y vitrinas, neveras, barra y demás superficies de bar y sala. Erretiluak, estalkiak eta beira-arasak, hozkailuak, barra eta tabernako nahiz aretoko gainerako gainazalak garbitu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Reponer correctamente nevera de bebidas. Edarien hozkailua berriz hornitu behar bezala.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Enrollar cilíndricamente la mantequilla compuesta e introducir en cámara refrigeradora hasta que endurezca. Biribilkatu zilindro forma emanez egindako gurina, eta sartu hozkailuan, gogortu arte.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Conservación: mi cuit en el congelador y mermelada abierta en cámara frigorífica. Kontserbazioa: micuita izozkailuan, eta marmelada, hozkailuan, irekita.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Tras este abatimiento, los productos se almacenan en un cámara frigorífica, a la temperatura adecuada según la naturaleza de cada uno de los géneros. Tenperatura horrela jaitsi ondoren, produktuak hozkailu batean gordetzen dira, tenperatura egokian, produktu bakoitzaren ezaugarrien arabera.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Enrollar cilíndricamente la mantequilla compuesta e introducir en cámara refrigeradora hasta que endurezca. Biribilkatu zilindro forma emanez egindako gurina, eta sartu hozkailuan, gogortu arte.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx