Emaitzak: 179

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Deseamos contribuir alCiclo Formativo de Educación Infantilaportando nuestro grano de arena para que la enseñanza sea algo más que una propuesta didáctica, para que sea un primer paso que permita transformar el mundo. Haur Hezkuntzako Prestakuntza Zikloarigeure ekarpentxoa egin nahi diogu, proposamen didaktikoa baino zerbait gehiago izan dadin irakaskuntza, alegia, mundua eraldatzeko lehen urratsa izan dadin.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (20)
Este puede modificar la secreción hormonal y favorecer la aparición de granos, seborrea capilar o local e incluso un desequilibrio del sistema neurovegetativo, y puede ser la causa de alteraciones como la caida del cabello, celulitis, etc. Horrek hormona-jariaketa alda dezake, eta granoak, ile-seborrea edo seborrea lokala eragin ditzake, baita sistema neurobegetatiboa desorekatu ere. Eta horiez gain, hainbat asalduraren kausa ere izan daiteke; adibidez, ilea erortzearena, zelulitisarena, etab.

Materiala: Elektroestetika

Producto resinoso obtenido por el tratamiento de disolventes volátiles de plantas secas (raíces, granos, etc.) y de bálsamos, gomas y resinas naturales. landare lehorren (sustraiak, pikorrak eta abar) eta baltsamu, goma eta erretxina naturalen disolbatzaile lurrunkorrak tratatzetik lortzen den produktu erretxinatsua.

Materiala: Elektroestetika

A partir de los granos verdes se obtiene este extracto, cuya acción más destacada es la de movilizar los lípidos, ya que la cafeína favorece la degradación enzimática de los triglicéridos, por lo que está indicado en productos anticelulíticos y adelgazantes. Bihi berdeetatik eskuratzen da estraktu hori. Lipidoak mugiarazi egiten ditu, kafeinak triglizeridoen entzima-degradazioa errazten duelako. Horregatik erabiltzen da zelulitisaren aurkako produktuetan eta argaltzeko produktuetan.

Materiala: Elektroestetika

Generalmente extraído del grano de trigo o de arroz, también puede obtenerse de la patata o del maíz. normalean, gari- edo arroz-aleetatik ateratzen da, baina patata eta artotik ere lor daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Limpiar la uña con cleaner y trabajar la forma de la uña cuadrada con la lima de grano grueso y acabar unificando la superficie con el taco blanco. Azazkala garbituko dugu azazkal-garbitzekoarekin, azazkalaren lauki-forma landuko dugu ale larriko limarekin, eta gainazala ziri zuriz berdinduko dugu.

Materiala: Elektroestetika

Desengrasar la uña natural para dejarla porosa con una lima de grano grueso y limpiar con una brocha el polvo sobrante sin pasar los dedos por encima de las uñas ya que podríamos impedir la adherencia perfecta. Azazkal naturala koipegabetuko dugu ale larriko limarekin, porotsu gera dadin, eta brotxa batez soberako hautsa garbituko dugu atzamarrak azazkal gainetik pasatu gabe, behar bezala itsastea eragotz baitezakegu.

Materiala: Elektroestetika

Limar y alisar la zona de unión con lima acolchada de grano medio y taco blanco. Loturagunea limatu eta berdindu ale ertaineko lima barrubigunarekin eta ziri zuriarekin.

Materiala: Elektroestetika

Desengrasar la uña con una lima de grano fino y aplicar una capa de primer. Azazkala ale xeheko limarekin koipegabetu, etaprimer-geruza bat emango dugu.

Materiala: Elektroestetika

Limar los laterales y parte central de la uña con lima de grano grueso Azazkalaren alboak eta erdiko gunea ale larriko limarekin limatuko ditugu

Materiala: Elektroestetika

Desengrasar la uña con una lima de grano fino y aplicar el preparador de uña. Azazkala ale xeheko limarekin koipegabetu, eta azazkalak prestatzekoa emango dugu.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (9)
Prueba a tomar fotos con películas de diferente sensibilidad, y juega con la parte expresiva del grano y sacar fotos a velocidades muy altas y conseguir efectos: fondos borrosos con motivo nítido, fotos donde la acción aparece congelada. o fotos con el motivo que se mueve algo borroso, dando sensación de movimiento. Egin probak sentikortasun desberdineko filmekin, eta jokatu pikorraren zati adierazkorrarekin. Atera argazkiak oso abiadura handietan, eta lortu efektuak: motibo argia duten atzealde lausoak, ekintzak geldirik agertzen dituzten argazkiak, edo motiboa pixka bat lausotuta mugitzen erakusten duten argazkiak, mugimendu sentsazioa ematen dutenak.

Materiala: Irudia

En la fotografía tradicional, al hacer grandes ampliaciones de un negativo se empieza a ver elgranode la imagen. Betiko argazkietan, negatiboa asko handitzen denean, irudiaren pikorra ikusten hasten da.

Materiala: Irudia

Granulación (grano grueso, fino, etc.), imperfecciones, etc. Pikorrak (pikorrak lodiak diren, xeheak diren, etab.), akatsak, etab.

Materiala: Irudia

De grano grueso o fino. Pikor lodikoa ala pikor xehekoa den.

Materiala: Irudia

Ese efecto se llama "grano". Efektu horri "pikorra" deritzo.

Materiala: Irudia

Este grano se nota más cuanto más se amplía la copia en papel. Kopia paperean handitzen denean ageriago gelditzen da pikorra.

Materiala: Irudia

Composición y funcionamiento de las películas fotográficas, donde se aprecian los granos de sales de plata que reaccionan ante la luz. Argazki-filmen konposizioa eta funtzionamendua; argiarekin erreakzionatzen duten zilarrezko gatz-pikorrak ikusten dira horietan.

Materiala: Irudia

El grano, o Formación de la imagen fotográfica. Pikorra, o Irudi fotografikoa sortzea.

Materiala: Irudia

El grano. Pikorra.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (2)
Alimentado con grano, tiene las carnes oscuras, la grasa y piel amarillas. alez elikatzen da. Haragi iluna du, eta koipe eta azal horiak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pollo de grano: Ale-oilaskoa:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (4)
Pulverizaciones para análisis químicos, sin rayar excesivamente los granos cristalinos. Analisi kimikoetan materiala hauts bihurtzeko, kristal aleak asko urratu gabe.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La porosidad útil es, en general, inferior en un 20-50% a la total, dependiendo, sobre todo, del tamaño de grano del suelo. Porositate erabilgarria totala baino % 20-50 txikiagoa izaten da, lurzoruko pikorren tamainaren arabera, batez ere;

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Cuanto menor sea este tamaño de grano, más baja será la porosidad útil respecto a la total. pikorrak zenbat eta txikiagoak, porositate erabilgarria orduan eta txikiagoa, totalarekiko.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

También influye la forma de los granos. Pikorren itxurak ere eragiten du.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (41)
Corresponde al estado de reducción cromática en las células madres del grano de polen. Polen alearen zelula ametan murrizketa kromatikoa gertatzen deneko egoerari dagokio.

Materiala: Nekazaritza

GRANO A GRANO: ALEZ ALE:

Materiala: Nekazaritza

La siembra “grano a grano” no es más que siembra a golpes, pero colocando una semilla e cada golpe. “alez aleko” ereintza kolpekako ereintza da berez, baina kolpe bakoitzean hazi bakarra jarrita.

Materiala: Nekazaritza

Además de los cultivos reflejados en la tabla tienen gran importancia en las explotaciones ecológicas extensivas el cultivo de leguminosas (por su capacidad de fijar nitrógeno atmosférico) para grano: Taulan jasota dauden laboreez gainera, ustiategi ekologiko estentsiboetan garrantzi handikoak dira aletarako lekadunak (nitrogeno atmosferikoa finkatzeko duten gaitasunagatik):

Materiala: Nekazaritza

los granos se consumen molidos o sin moler. aleak ehorik edo eho gabe kontsumitzen dira.

Materiala: Nekazaritza

El grano molido se puede usar para fabricación de pasta (trigo duro) y para fabricación de pan y derivados de pastelería. Ale ehoa pasta fabrikatzeko (gari gogorra) eta ogia nahiz pastelgintzako deribatuak fabrikatzeko erabil daiteke.

Materiala: Nekazaritza

El grano que no se muele se suele consumir cocido. Ehotzen ez den alea egosita kontsumitu ohi da.

Materiala: Nekazaritza

Además, el grano puede consumirse con el salvado (cereal integral) o sin salvado. Gainera, alea zahiarekin (zereal integrala) edo zahirik gabe kontsumitu daiteke.

Materiala: Nekazaritza

Se utiliza principalmente para la elaboración de piensos compuestos por la alta cantidad de energía que se acumula en los granos. Pentsu konposatuak egiteko erabiltzen da batez ere, aleetan metatzen den energia kantitate handia dela eta.

Materiala: Nekazaritza

ademas del grano, la paja también tiene diversas aplicaciones. alea alde batera utzita, lastoak ere baditu hainbat aplikazio.

Materiala: Nekazaritza

Fabrikazio mekanikoa (41)
aumenta la tenacidad, la resiliencia y la fatiga del material, ya que disminuye la tendencia al crecimiento del grano. Materialaren nekea, zailtasuna eta erresilientzia areagotzen ditu, alearen handitzeko joera txikitzen baitu.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Favorece el revenido, evitando el crecimiento del grano al elevar considerablemente la temperatura, lo que implica un grano fino que genera buena tenacidad y resistencia al tratar térmicamente el acero. Iraoketa errazten du, tenperatura asko handitzean alea handitzea eragozten baitu, eta horren ondorioz, ale xeheko materiala lortzen da, altzairuari tratamendu termikoa aplikatzean zailtasun- eta erresistentzia-maila onak dituena.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Es interesante que el tamaño del grano que presenta la austenita sea lo más fino posible, ya que se lograrán transformaciones rápidas y homogéneas. Komeni da austenitaren aleen tamaina ahalik xeheena izatea, transformazio azkarrak eta homogeneoak lortzeko.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

De hecho, si la temperatura de calentamiento es muy elevada, se produce una fusión de los bordes de los granos, generando el llamado “acero quemado”; presenta una corrosión intergranular que lo hace inservible. Gainera, berotze-tenperatura oso altua bada, aleen ertzak fusionatu egiten dira, eta metal errea deritzona sortzen da: ale arteko korrosioa du eta erabilezina da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Se logra así un producto final de grano fino, que es la que mejores características mecánicas presenta. Horrela, ale xeheko azken produktu bat lortzen da, ezaugarri mekaniko hoberenak dituena.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Cuando vemos la fractura de una pieza de acero o fundición, podemos observar, a simple vista, que está formada por minúsculos granos. Altzairuzko edo burdinurtuzko pieza baten haustura ikusten dugunean, begi hutsez ikus dezakegu ale txiki-txikiz osatuta dagoela.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Al seguir con la disminución de la temperatura, los granos van disminuyendo de tamaño y al alcanzar los 723ºC la austenita se transforma totalmente en perlita (fig. 14). Tenperatura jaisten jarraitzean, aleen tamaina txikiagotuz doa, eta 723 ºC-ra iristean, austenita guztia perlita bihurtzen da (14. irudia).

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Además, el tamaño final del grano austenítico, dependerá del tamaño de partida del grano. Gainera, austenitaren aleen azken tamaina aleen hasierako tamainaren mende egongo da.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Este arranque de viruta se realiza mediante el giro de unas muelas abrasivas formadas por una serie de granos de diferentes durezas y formas. Gogortasun eta forma desberdineko aleez osatutako harri urratzaile batzuen biraketa bidez harrotzen da txirbila.

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Grosor o tamaño del grano: el grosor del grano se designará por números que irán desde el 8, que indicará el tamaño más grueso, hasta el 1200, que marcará el grosor más fino. Alearen handiera edo tamaina. Alearen handiera adierazteko, zenbakiak erabiltzen dira, 8tik (ale larriena) 1.200era (ale xeheena).

Materiala: Mekanizazio, konformazio eta muntaia prozesuen gauzatzea

Zehar-lerroa (2)
El arranque de viruta se realiza mediante el giro de muelas abrasivas formadas por una serie de granos de diferentes durezas y formas. Txirbil-harroketa zenbait gogortasun eta formatako alekak dituzten zorroztarri urratzaileen biraketaz egiten da.

Materiala: Sistemen integrazioa

A partir de los 40 minutos la gente pierde concentración (ve al grano). 40 minututik aurrera jendeak kontzentrazioa galtzen du (joan harira).

Materiala: Sistemen integrazioa