Emaitzak: 4

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Son insolubles en agua, no son dulces y los más importantes desde el punto de vista nutritivo son el almidón, el glucógeno y la celulosa. Ez dira uretan disolbatzen, eta ez dira gozoak izaten. Nutrizioaren ikuspegitik, almidoia, glukogenoa eta zelulosa dira garrantzitsuenak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (3)
El hígado almacena los azúcares en forma de glucógeno, por lo que es el responsable de que la cantidad de azúcar en la sangre sea siempre constante. Gibelak glukogeno moduan biltegiratzen ditu azukreak eta, beraz, odoleko azukre kantitatea beti konstantea izan dadin arduratzen da.

Materiala: Elektroestetika

Estimular el ritmo metabólico, aumentando la degradación de glucógeno en el hígado para formar glucosa, que sale a la sangre con el fin de proporcionar a los músculos combustible (glucosa) suficiente para obtener energía ante un esfuerzo extraordinario o inesperado. Erritmo metabolikoa estimulatzea; gibelean, glukogenoaren degradazioa areagotzen du, glukosa osatzeko. Glukosa odolera ateratzen da, muskuluei behar adina erregai (glukosa) emateko, ezohiko edo ustekabeko ahalegin-egoeretan energia lortzeko.

Materiala: Elektroestetika

Disminuye los niveles de glucosa en la sangre (es hipoglucemiante), favoreciendo su utilización en las células y estimulando la formación de glucógeno,(sobre todo en el hígado y el músculo) a partir de la glucosa sanguínea. Odoleko glukosa-maila murrizten du (hipogluzemiatzailea da), eta glukosa hori zeluletan erabiltzea erraztu eta glukogenoaren osaketa estimulatzen du (bereziki gibelean eta muskuluan), odoleko glukosatik abiatuta.

Materiala: Elektroestetika