Emaitzak: 225

EU ES
Ehungintza, jantzigintza eta larrugintza (1)
44a- Koktelerako soinekoa, baby doll, 1957ko U, parpaila beltza, fruitu eta girlanda loredun apaindurekin, zeta beltzaren gainean. Soineko iluna, bolantea beheko aldean, satin beltzeko 2 begizta. Bolduc: M. Claude, 64, 57ko otsaila. Archives Balenciaga, Paris. (79. orr.) 44a- Vestidos de cóctel, baby doll, V 1957, encaje negro con motivos de frutas y guirnaldas floridas, sobre seda negra. Vestido oscuro, volante en la parte inferior, 2 lazos de satén negro. Bolduc: M. Claude, 64, febrero del 57. Archives Balenciaga, Paris. (p. 79).

Materiala: LANEKI_corpusak_elkartuta.csv.tmx

Elektrizitatea eta elektronika (2)
No obstante, se recomienda asignar distintos nombres a las variantes de diseños que se realicen con ruteados diferentes, fruto de cambiar el posicionado, la estrategia de trazado, etc. Hala eta guztiz ere, posizionamendua, trazaduraren estrategia eta abar aldatzearen eraginez bideratzeekin egiten diren diseinuen aldagaiei izen desberdinak esleitzea gomendatzen da.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Las redes industriales, como fruto de la convergencia entre ordenadores y controladores, permiten el control distribuido de los sistemas de automatización. Ordenagailuak eta kontrolagailuak bateratzearen emaitza dira sare industrialak. Beraz, automatizazio-sistemen kontrol banatua ahalbidetzen dute.

Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria

Fabrikazio mekanikoa (3)
Dispositivos de ventilación para invernaderos, aparatos de corte, dispositivos de clasificación para fruta y verdura. Negutegiak aireztatzeko gailuak, ebaketa-gailuak, fruta eta barazkiak sailkatzeko gailuak.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Valora positivamente el trabajo que realizas, no caigas en la rutina, evita el aburrimiento y la frustración, disfruta de la tarea bien hecha e irás reconociendo tu capacidad aprendiendo a automotivarte. Zure lana positiboki balioetsi behar duzu; utzi alde batera ohikeria, saihestu aspertzea eta frustrazioa, eta goza ezazu ongi egindako lanarekin; eta zure gaitasunei antzemango diezu, eta zeure burua motibatzen ikasiko duzu.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Con esta estadística, fruto de los años de experiencia en la construcción de máquinas, los fabricantes están optando por las construcciones modulares, para con elementos que incorporan en distintos modelos de máquinas poder satisfacer las necesidades demandadas. Hainbat urtetan makinak egiten lortutako esperientziaren emaitza den estatistika hori kontuan hartuta, fabrikatzaileak eraikuntza modularren alde egiten ari dira, makinetan txertatzen dituzten elementuekin premia guztiei erantzuteko.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (54)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para garantizar el aporte mínimo diario de vitaminas y de minerales, es suficiente con tomar una ensalada variada de vegetales y otra de frutas frescas al día, incluso en forma de zumo. Eguneko gutxieneko bitamina eta mineralak eskuratzeko nahikoa da egunean barazki anitzeko eta fruta freskoko entsalada bana jatea, baita zuku moduan bada ere.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos. Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la fruta tanto fresca como seca, en las patatas y en las legumbres. Fruta freskoan nahiz fruitu lehorretan, patatetan eta lekaleetan aurkitzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en proteínas animales y vegetales (leche, queso, carne roja, aves, pescado, frutos secos, cereales integrales). Animalia- eta landare-jatorriko proteinetan aurkitu daiteke (esnea, gazta, haragi gorria, hegaztiak, arraina, fruitu lehorrak, osoko zerealak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en aceites vegetales, germen de trigo, frutos secos, semillas y margarina. Landare-olioetan, galorratzetan, fruitu lehorretan, hazietan eta margarinan egon ohi da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No hay ningún alimento que las contenga todas, y por eso es tan importante llevar una dieta variada, con abundancia de frutas y verduras. Ez dago guztiak dituen elikagairik, horregatik da hain garrantzitsua askotariko dieta izatea, fruta eta barazki asko dituena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (19)
Para evitar el estreñimiento se recomienda tomar en la dieta fibras vegetale que se encuentran en cereales, frutas, verduras y pan íntegral; practicar ejercicio físico, mantener un hábito horario de defecación y no tomar laxantes o purgantes de forma habitual. Gomendio hauek ematen dira idorreriarik ez izateko: dietan zerealetako, fruituetako, barazkietako eta ogi integraleko landare-zuntzak hartzea, ariketa fisikoa egitea, obratzeko ordutegi finkoa izatea eta laxanteak edo libragarriak hartzera ez ohitzea.

Materiala: Elektroestetika

Para evitarlo no sólo es importante una buena higiene bucal, sino también un cambio en la dieta de estos azúcares y productos dulces por frutas y verduras frescas de consistencia dura, como manzanas, zanahorias ... Txantxarrik ez izateko, ahoko higiene ona ez ezik, beharrezkoa da dietako azukreen eta produktu gozoen ordez fruitu eta barazki fresko trinkoak jatea (esaterako, sagarrak, azenarioak...);

Materiala: Elektroestetika

Los frutos resultan demasiado acuosos para usar-los en perfumería, ya que las esencias quedan demasiado diluidas; por eso se utilizan los frutos desecados y las cáscaras, sobre todo de los agrios: Lurringintzarako urtsuegiak dira fruituak; diluituegi geratzen dira esentziak. Hori dela eta fruitu lehortuak eta fruituen azalak erabiltzen dira, batez ere zitrikoenak:

Materiala: Elektroestetika

Ellos utilizaron fumigaciones (sobre una fuente de calor coloca-ban maderas, especias, frutos o resinas, dejando escaparsus aromas), sobre todo en los templos, y también los bálsamos y ungüentos que aplicaban sobre las pieles sanas o enfermas, según buscasen un efecto cosmético o tera-péutico, respectivamente. Lainoztatzeak erabiltzen zituzten (zurak, espeziak, fruituak eta erretxinak jartzen zituzten bero-iturri baten gainean, aromak aska zitzaten), batez ere tenpluetan; bestalde, larruazal osasuntsu edo gaixoetan baltsamu eta ukenduak aplikatzen zituzten, helburu kosmetikoekin ala terapeutikoekin, hurrenez hurren.

Materiala: Elektroestetika

El aceite esencial que se obtiene del fruto de los naranjos es similar al de neroli, aunque no exactamente igual. Neroli-olioaren antzekoa da laranjondoen fruitutik lortzen den olio esentziala, baina ez erabat berdina.

Materiala: Elektroestetika

Extraído del hueso y semi-llas de este fruto. Fruitu horren hezur eta hazietatik ateratzen da.

Materiala: Elektroestetika

La dosis diaria es de 300 mg/día (450 mg durante embarazo y lactancia) y los alimentos que más abundantemente lo contienen son el cacao, soja y frutos secos (como almendras, nueces y avellanas). Eguneko dosia 300 mg-koa da (450 mg haurdunaldian eta edoskitzaroan); kakaoa, soja eta fruitu lehorrak (arbendolak, intxaurrak eta hurrak, kasu) dira magnesio gehien daukaten elikagaiak.

Materiala: Elektroestetika

Las necesidades orgánicas son de 20-30 mg diarios, que nos pueden ser proporcionados por legumbres, frutas y carne, así como por el agua pura no calcárea (éstas generalmente son pobres en silicio) y alimentos vegetales como el rábano y los cereales (avena, cebada, arroz y centeno). Eguneko 20-30 mg-koak dira premia organikoak; lekaleek, frutek eta okelak ematen dizkigute, baita karerik gabeko ur puruak (silizio gutxikoak izan ohi dira) eta begetalek ere, adibidez errefauak eta zerealek (oloa, garagarra, arroza eta zekalea).

Materiala: Elektroestetika

Cena a las 19 h, basada en lácteos, pan integral y frutas del tiempo. Afaria 19:00etan: esnekiak, ogi integrala eta fruta.

Materiala: Elektroestetika

Aunque nos sintamos seguros de nosotros mismos, siempre obtendremos mejores resultados si nuestro trabajo es fruto de la planificación y del diseño previo y estudiado del trabajo que queremos realizar. Gure buruaz ziur bagaude ere, emaitza hobeak lortuko ditugu beti gure lana planifikatu eta lortu nahi duguna diseinatu eta aztertzen badugu.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (14)
Cesta de frutas de temporada Garaiko fruten saskia

Materiala: Irudia

Jamón de jabugo con frutas del tiempo Jabugo urdaiazpikoa garaiko frutekin

Materiala: Irudia

Compota de frutas al vino tinto Fruta-konpota ardo beltzaz

Materiala: Irudia

Macedonia de frutas al Marrasquino Fruta-mazedonia marraskinoan

Materiala: Irudia

Tarta de frutas silvestres Basoko fruituen tarta

Materiala: Irudia

Conocido todo esto, hay que indicar que el animador crea un mundo nuevo sobre el papel y debe decidir la relación que se establece entre los objetos que crea fruto de su imaginación, con todas las fuerzas que gobiernan la Naturaleza. Hori guztia jakinda, paperean mundu berria sortu eta haren sormenaz irudikaturiko objektuen eta natura gobernatzen duten indar guztien artean zein erlazio izango den erabaki behar du animazio-egileak.

Materiala: Irudia

Como ejemplo de la visión comercial de Eastam, cabe citar dos ejemplos: El primero es el propio nombre de la marca Kodak, fruto de la decisión de inventar un nombre corto, fácil de recordad y de idéntica pronunciación en todos los idiomas. Eastamen ikuspegi komertzialaren adibide gisa, bi adibide aipagarri daude: lehenbizikoa Kodak markaren izena bera da, izen laburra, erraza, hizkuntza guztietan antzera ahoskatzen den izena asmatzekoa. Emaitza bikainak eman ditu.

Materiala: Irudia

Dentro del contexto de la Revolución Industrial, el avance de la tecnología fotográfica fue fruto de las ideas y del trabajo de muchos artistas, científicos, inventores y personas con visión mercantil. Industria-iraultzaren testuinguruan, artista, zientzialari, asmatzaile eta ikuspegi komertziala zuten pertsonen ideien eta lanaren emaitza izan zen teknologia fotografikoaren aurrerapena.

Materiala: Irudia

Cuanto más trabajadas estén la ideas y los conceptos a transmitir, fruto del trabajo creativo; menos se depende de los recursos estéticos y tecnológicos. Sorkuntza-lanaren ondorioz transmititu beharreko ideiak eta kontzeptuak zenbat eta landuago egon, mendekotasuna orduan txikiagoa izango da baliabide estetikoei eta teknologikoei dagokienez.

Materiala: Irudia

Por ejemplo, podemos discurrir de la siguiente manera: "hoy día se comen muchos alimentos con mucha grasa, que fomentan la obesidad...sin embrago, la fruta es natural, no engorda y ayuda al organismo a mantenerse limpio y sano. Adibidez, gogoeta hau egin dezakegu: "gaur egun, elikagai koipetsu asko jaten dira, eta obesitatea areagotzen dute… Fruta, ordea, naturala da, ez du loditzen eta garbi eta osasuntsu izaten laguntzen dio gorputzari.

Materiala: Irudia

Ostalaritza eta turismoa (28)
El clima subtropical del archipiélago canario permite el cultivo intensivo de frutas y verduras, como el tomate, patata (base de las “papas arrugás”), guisantes, aunque es el plátano el fruto mas característico de las islas. Artxipelago kanariarreko klima subtropikalari esker, fruitu eta barazkiak modu intentsiboan hazten dira: tomatea, patata (papas arrugásdirelakoen oinarri), ilarrak eta uharteetako fruitu bereizgarriena den platanoa.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los resultados de este cambio de orientación han dado fruto y la demanda turística experimenta un sensible ascenso en la mayoría de las actividades relacionadas con el medio acuático. Aldaketa horiek emaitza onak izan dituzte, eta turismo-eskaera nabarmen handitu da urari lotutako jarduera gehienetan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La afición a la caza nutre de productos elaboraciones como el estofado de venado yla perdiz alcántara (con hígados de pato, vino y frutas). Ehizarako zaletasunak hainbat plater ekarri ditu: orein erregosia, eperra Alcántara erara (ahate-gibelarekin, ardoarekin eta frutekin).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Es una cueva fruto de la erosión cárstica, la cristalización de minerales calizos en su interior da como resultado bellas formas geológicas. Higadura karstikoak sortutako haitzuloa da; mineral karedunen kristaltzeak forma geologiko ederrak sortu ditu.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

El Risorgimiento, con una sólida base intelectual y buenos estrategas como Garibaldi y Víctor Manuel, dieron como fruto las revoluciones nacionalistas de 1848 que aunque no consiguieron la independencia sentaron las bases y consiguieron los apoyos internacionales necesarios para que a partir de 1859, durante la Segunda Guerra de Independencia, se liberarán Sicilia, Nápoles y algunas regiones aledañas al Piamonte. Il Risorgimento mugimendua oinarri intelektual sendoarekin sortu, eta estratega onekin garatu zen (Garibaldi eta Victor Manuel, esaterako). Horren guztiaren fruitu izan ziren 1848ko iraultza nazionalistak. Iraultza horiek independentzia lortu ez arren, horretarako oinarria ezarri zuten, eta nazioartean beharrezko babesa lortu zuten. Hala, 1859tik aurrera, Bigarren Independentzia Gerratean, Sizilia, Napoli eta Piamonteren ondoko zenbait eskualde aske geratu ziren.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Cortar la fruta en dos pasando la puntilla entre los dientes del tenedor. Zatitu fruta bitan, labana txikia sardexkaren hortzen artetik pasatuz.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pelar la fruta dejándola en "carne viva". Zuritu frutaa eta utzi "haragi bizitan".

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pelar la fruta "a vivo". Zuritu fruta barren-barrenetik.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Sin embargo no proliferan en medios ácidos con PH inferior a 4,5, por los que los zumos de tomate y frutas están protegidos. Hala ere, ez dira ugaltzen eremu azidoetan, 4,5etik beherako pH-a duten eremuetan. Hortaz, tomate-zukuak eta frutak babestuta daude.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pelar la fruta dejándola en “carne viva”. Zuritu frutaa eta utzi "haragi bizitan".

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (1)
La savia se compone también de oxígeno, que, con la ayuda del sol, da la vida al árbol, originando el desarrollo y formación de ramas, hojas y frutos. Oxigenoak ere osatzen du izerdia. Eguzkiaren laguntzaz, bizia ematen die oxigenoak zuhaitzei, eta adarrak, hostoak eta fruituak gararazten eta erarazten ditu.

Materiala: Egurraren teknologia

Zehar-lerroa (3)
La cosmética y los tratamientos estéticos tienen su origen en los productos naturales como plantas aromáticas, aceites esenciales, hierbas, maderas, resinas, flores o frutos. Kosmetika eta tratamendu estetiko naturalek produktu naturalak baliatzen dituzte, hala nola landare aromatikoak, olio esentzialak, belarrak, zurak, erretxinak, loreak eta fruituak.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

La cosmética natural agrupa a los productos cosméticos elaborados con ingredientes naturales de origen vegetal ( extracto de plantas obtenidos de hojas, raíces, frutos, bayas, tallos, pequeñas ramas, corteza, flores…), origen mineral ( agua, arcillas, sal marina…) u origen animal ( cera de abeja, jalea real, lanolina…), evitando los ingredientes químicos y la experimentación con animales o su sacrificio. Kosmetika naturalean sartzen dira landare-jatorriko osagai naturalekin egindako kosmetikoak (landareen hostoetatik, sustraietatik, fruituetatik, baietatik, zurtoinetatik, adar txikietatik, azaletik, loreetatik eskuratutako estraktuak), mineral-jatorriko osagaiekin egindakoak (ura, buztina, itsas gatza...) eta animalia-jatorriko osagaiekin egindakoak (erle-argizaria, erregina-jelea, lanolina...), osagai kimikorik erabili gabe eta animaliekin esperimentatu eta haiek hil gabe.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Administrazioa eta kudeaketa (3)
Una vez obtenida la estructura salarial, fruto de un estudio del mercado de referencia, debemos compararla con los salarios que realmente se están percibiendo dentro de la organización (posicionamiento). Erreferentzia-merkatua aztertu eta soldata-egitura lortu ostean, erakundean benetan jasotzen diren soldatekin alderatu behar dugu egitura hori (posizionamendua).

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Un grupo de atención de salud, con un presupuesto propio, organiza sesiones de masaje y fisioterapia en la empresa y ofrece fruta, vitaminas y sesiones diarias de gimnasia gratuitas. Osasun-arretarako talde batek —aurrekontu propioa du— masaje- eta fisioterapia-saioak antolatzen ditu, eta fruta, bitaminak eta gimnasia-saioak eskaintzen ditu doan egunero.

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Una vez obtenida la estructura salarial, fruto de un estudio del mercado de referencia, debemos compararla con los salarios que realmente se están percibiendo dentro de la organización (posicionamiento). Erreferentziako merkatua aztertu eta soldataren egitura lortu ostean, erakundean benetan jasotzen diren soldatekin alderatu behar dugu egitura hori (kokapena).

Materiala: RSCCAST (Giza baliabideak eta erantzukizun sozial korporatiboa)

Kimika (4)
Puden ser de tipo vegetal (semillas, tallos,frutos,…), animal (lana, pelo de conejo, seda de gusano,…) o mineral (amianto). Landare-jatorrikoak izan daitezke (haziak, zurtoinak, fruituak,...), animalia-jatorrikoak (artilea, untxi-ilea, har-zeta,...) edo mineralak (amiantoa).

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Muchas. de estas normas son fruto de la experiencia acumulada a lo largo del tiempo. Arau horietako asko denboraren poderioz metatutako eskarmentuaren emaitza dira.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La fragancia se puede obtener a partir de flores, hierbas, musgos, hojas, cortezas de árboles y cáscaras de frutas. Loreetatik, belarretatik, goroldioetatik, hostoetatik, zuhaitzen azaletik eta fruituen azaletik lor daiteke usain gozoa.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Industria de cerámica, papeleras, pinturas, productos alimenticios, forrajes, frutos, pescados, carnes, etc. Zeramika-industria, papergintza, pinturak, elikagaigintza, bazkagintza, fruituak, arrainak, haragiak, etab.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (61)
ramos, brotes, yemas, hojas, flores y frutos. adaxkak, kimuak, ernamuinak, hostoak, loreak eta fruituak.

Materiala: Nekazaritza

Ser realiza el cuajado; el diámetro del pequeño fruto se hace 2,5 veces el que tenía el ovario en plena floración (fin de F2). Fruituen hartzea gertatzen da; fruitu txikiaren diametroa, bada, obarioak loratze betean zuenaren 2,5 halako bihurtzen da (F2-aren amaiera).

Materiala: Nekazaritza

Diámetro del pequeño fruto 5 veces mayor que el del ovario en F2). Va terminando el periodo de grandes caídas naturales de frutos. Fruitu txikiaren diametroa, obarioak F2-n zuenaren 5 halako da. Fruituen erorketa natural handien aldia amaituz doa.

Materiala: Nekazaritza

Estas heladas dañan yemas de flor, las mismas flores e incluso los frutos. Halako izozteek lore ernamuinak kaltetzen dituzte, bai loreak bai fruituak.

Materiala: Nekazaritza

El intervalo entre plena floración y la maduración de la fruta constituye una característica varietal. Erabateko loratzearen eta fruituaren helduaroaren arteko bitartea barietatearen ezaugarri bat da.

Materiala: Nekazaritza

Las variedades de maduración tardía no pueden tener éxito en zonas con periodo vegetativo demasiado corto, ya que los frutos no maduran convenientemente z

Materiala: Nekazaritza

Estos calores resultan desfavorables para la coloración de los frutos; la formación de pigmentos en éstos precisa un cierto contraste de temperaturas entre el día y la noche, siendo convenientes temperaturas altas durante el día y moderadas durante la noche. Halako beroak kaltegarriak izaten dira fruituen koloraziorako; pigmentuak osatzeko, tenperaturen kontraste bat egon behar da egunaren eta gauaren artean, izan ere, egunez tenperaturak altuak izatea komeni da eta gauez, berriz, ertainak.

Materiala: Nekazaritza

Los frutos, sobre todo a partir del envero, son los elementos del árbol más sensibles a valores excesivos de la temperatura. Fruituak, urtarriletik aurrera batez ere, zuhaitzaren elementurik sentiberenak dira tenperatura balio altuegiekiko.

Materiala: Nekazaritza

Por encima de 35 ºC, es frecuente el ablandamiento y oscurecimiento de la parte interna del fruto, que a veces llega hasta producir huecos en el mesocarpio (ojos). 35 ºC-tik gora, fruituaren barne aldea bigundu eta ilundu egiten da sarritan, eta batzuetan hutsarteak sortzen dira mesokarpoan.

Materiala: Nekazaritza

En otros casos, el calor y la insolación provocan conjuntamente lesiones epidérmicas en forma de manchas y llagas, que se suberifican o necrosan en casos extremos, depreciando la fruta. Beste kasu batzuetan, beroak eta intsolazioak lesio epidermikoak eragiten dituzte (orbanak eta zauriak). Lesio horiek, muturreko kasuetan, zuberifikatu egiten dira eta fruituek balioa galtzen dute.

Materiala: Nekazaritza

Animazio turistikoa (5)
De cocina se necesitarán numerosos productos según las actividades, como harina o chocolate para hacer pruebas en las que se tenga que buscar a ciegas o si se pretende que el participante se manche, frutas o dulces para actividades con niños, legumbres para hacer instrumentos en los talleres o pasta para hacer collares u otras manualidades. Sukaldeko produktu asko behar izaten da jardueren arabera: irina eta txokolatea itsu-itsuan zerbait bilatu beharreko probak egiteko; frutak eta gozokiak parte-hartzailea zikintzea bilatzen den probetarako; lekaleak lantegietan tresnak egiteko; eta pasta lepokoak eta bestelako eskulanak egiteko.

Materiala: Animazio turistikoa

Suficientes riesgos hay, pues, como para elevar el nivel de peligro realizando pruebas como un concurso para comprobar quién aguanta más tiempo bajo el agua o cortar frutas en el menor tiempo posible, por ejemplo, en las que el riesgo de desastre es, si cabe, aún más elevado. Beraz, badago nahikoa arrisku, proba arriskutsuekin arriskuak areagotzeko beharrik gabe: urpean denbora gehien nor egon daitekeen ikusteko, frutak ahalik eta denbora gutxienean mozteko eta antzeko probak egingo bagenitu, arriskua oraindik handiagoa izango litzateke.

Materiala: Animazio turistikoa

Hacer pompones, muñecos de lana o muñecos de cartulina por partes y articularlos con tachuelas, pelotas de malabarista con arroz y globos, decoración de platos o de frutas, etc. Borlak, artilezko panpinak eta kartoi mehezko panpinak egin daitezke zatika, eta gero elkartu tatxetekin, malabarista-pilotak egin daitezke arrozarekin eta puxikekin, platerak eta frutak apaindu daitezke, etab.

Materiala: Animazio turistikoa

Taller decora fruta en Sala Azul Fruta apaintzeko lantegia Areto Urdinean

Materiala: Animazio turistikoa

Vino, fruta, azúcar, gaseosa, hielo, recipiente Ardoa, fruta, azukrea, gaseosa, izotza, ontzia

Materiala: Animazio turistikoa

Krokizazioa (1)
Este libro es el fruto de muchas horas de trabajo del autor que ha desarrollado en él sus conocimientos y su experiencia profesional. Liburu hau autorearen lanordu askoren emaitza da; obra honetan garatu ditu bere ezagutzak eta esperientzia profesionala.

Materiala: Krokizazioa

Instalatze eta mantentze lanak (2)
La biomasa está formada por residuos procedentes de las limpiezas forestales, de podas, de los huesos de las aceitunas, de las cáscaras de los frutos secos o de los residuos de la industria de transformación de la madera. Biomasa baso-garbiketetatik, kimaketetatik, oliba-hezurretatik, fruitu lehorren oskoletatik edo zura eraldatzeko industriaren hondakinetatik eratorritako hondakinez osatuta dago.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

El aire de un almacén de fruta tiene que someterse a un proceso de humidificación adiabática. Fruta-biltegi bateko aireari hezedura adiabatikoko prozesu bat aplikatu behar zaio.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak