Emaitzak: 13

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Irudi pertsonala (10)
Guía para la limpieza, desinfección y esterilización Garbiketarako, desinfekziorako eta esterilizaziorako gida

Materiala: Elektroestetika

La diferencia entre desinfección y esterilización está en: Hau da desinfekzioaren eta esterilizazioaren arteko aldea:

Materiala: Elektroestetika

Esterilización por inmersión de pequeños útiles de plástico, goma, cristal y acero inoxidable El material de caucho o plástico, tras ser esterilizado, debe enjuagarse con agua destilada estéril. Plastikozko, gomazko, kristalezko eta altzairu herdoilgaitzezko tresna txikien esterilizazioa. Esterilizatu ondoren, kautxuzko eta plastikozko materiala ur destilatu esteriletan pasatu behar da.

Materiala: Elektroestetika

Esterilización de ropa con vapor a 130ºC Arroparen esterilizazioa, 130 ºC-ko lurrunaz.

Materiala: Elektroestetika

Cada protocolo de tratamiento exige normas de seguridad, higiene, desinfección y esterilización diferentes que es preciso detallar cuidadosamente. Tratamendu-protokolo bakoitzak segurtasunari, higieneari, desinfekzioari eta esterilizazioari buruzko arau desberdinak eskatzen ditu, eta arretaz zehaztu behar dira arau horiek.

Materiala: Elektroestetika

Garantía de esterilización de los contenidos Edukien esterilizazioaren bermea.

Materiala: Elektroestetika

Seguir todas las normas de higiene y esterilización. Higieneari eta esterilizazioari buruzko arau guztiei jarraitzea.

Materiala: Elektroestetika

Al trabajar con calor húmedo no se necesitan temperaturas tan elevadas; la esterilización a más de 100 °C se hace con vapor de agua en recipientes a presión, el autoclave (es el mismo principio de las ollas a presión que se usan en la cocina), que al aumentar la presión se consigue subir el punto de ebullición del agua. Bero hezearekin aritzean ez dira horren tenperatura altuak behar; esterilizazioa, 100 °C-tik gorako tenperaturan, ur-lurrunarekin egiten da, presiozko ontzian, hots, autoklabean (sukaldean erabiltzen diren presiozko eltzeen printzipio bera da); hala, presioa handitzen denean uraren irakite-puntua igotzea lortzen da.

Materiala: Elektroestetika

Esterilización de objetos metálicos o de sus puntas; alicates, tijeras, fresas de torno (abrir los instrumentos). Metalezko objektuen eta haien muturren, aliketen, guraizeen eta tornuko fresaren esterilizazioa; tresnak ireki egiten ditu.

Materiala: Elektroestetika

Esterilización de tejidos y guantes, objetos de goma o caucho, de vidrio y metálicos. Ehunen, eskularruen eta gomazko, kautxuzko, beirazko eta metalezko objektuen esterilizazioa.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (3)
Ya se ha señalado que la pasteurización destruye muchos microorganismos, pero no logra la esterilización comercial. Lehen azaldu denez, pasteurizazioak mikroorganismo asko suntsitzen ditu, baina prozedura horren bidez ez da lortzen esterilizazio komertziala.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

La temperatura del alimento se ve aumentada en pocos grados a causa del proceso de irradiación, por lo que las pérdidas nutricionales, en la mayoría de los casos, son menores a las que se producen por otros métodos de conservación como el enlatado, desecado/deshidratación o la esterilización por calor. Irradiazio-prozesuan, gradu gutxi igotzen da elikagaien tenperatura, eta horri esker, nutrizio-galerak, gehienetan, urriagoak dira beste kontserbazio-metodo batzuk erabiltzean baino, hala nola lataratzea, lehorketa/deshidratazioa edota bero bidezko esterilizazioa.

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Esta práctica de anticipar una parte del cocinado (compra de productos de diversas gamas, sobre todo IV y V) ha aumentado las posibilidades con los avances tecnológicos en el sector agroalimentario, que ha logrado desarrollar técnicas y procesos que respetan las características de los alimentos con amplias garantías sanitarias (los géneros son sometidos a procesos de higienización como la pasteurización o la esterilización) y organolépticas. Aurrez prestatutako prestakinak erabiltzeko praktika horrek (zenbait gamatako produktuak erostea, batez ere IV eta V gamakoak) aukera gehiago eskaintzen ditu gaur egun, nekazaritzako elikagaien industrian egin diren aurrerapen teknologikoei esker. Teknika eta prozesu horiek elikagaien ezaugarri organoleptikoei eusten diete eta osasun-berme handia eskaintzen dute (lehengaiak higienizazio-prozesuen bidez tratatzen dira, hala nola pasteurizazioa eta esterilizazioa).

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