Emaitzak: 13

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Se encuentra en la carne, el pescado, los productos lácteos, las lentejas y la cebolla. Haragian, arrainean, esnekietan, dilistetan eta tipulan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (4)
Sustancias como huevos, derivados lácteos y alimentos ricos en grasas pro· ducen un aumento de la secreción biliar. Substantzia batzuk behazun-jariaketa areagotzen dute; esaterako, arrautzek, esnekiek eta gantz askoko elikagaiek.

Materiala: Elektroestetika

Los alimentos en los que más se encuentra es en la leche y sus derivados. Esnean eta esnekietan egon ohi da, gehienbat.

Materiala: Elektroestetika

Cena a las 19 h, basada en lácteos, pan integral y frutas del tiempo. Afaria 19:00etan: esnekiak, ogi integrala eta fruta.

Materiala: Elektroestetika

Desayuno sencillo con algún lácteo y pan integral. Gosari soila, esnekiekin eta ogi integralarekin.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Komunikatzeko trebetasunak (1)
•Se debe evitar tomar lácteos y comidas fritas; a la larga esto también reseca tu garganta y el aclararla estresa las cuerdas vocales. •Saihestekoak dira esnekiak eta frijituak; epe luzera, horiek ere lehortu egiten dute eztarria, eta garbitzean behartu egiten dira ahots-kordak.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Ostalaritza eta turismoa (4)
Ovolácteos y derivados Arrautzak, esnekiak eta eratorriak

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las tecnologías de envasado en atmósfera protectora (EAP) se aplican a multitud de productos de diversa naturaleza (vegetales, carnes, pescados, lácteos, etc.) Cuentan con una larga trayectoria en la conservación de determinados alimentos como los derivados cárnicos, el café y los snacks, y resultan muy adecuados para los alimentos frescos y mínimamente procesados y los platos preparados. Atmosfera babeslean ontziratzeko teknologiak askotariko produktuak prestatzeko erabiltzen dira: barazkiak, haragiak, arrainak, esnekiak, etab. Teknologia horiek aspalditik erabili izan dira elikagai jakin batzuk kontserbatzeko, hala nola haragiaren deribatuak, kafea eta zizka-mizkak. Baina oso egokiak dira, halaber, elikagai fresko edo gutxi prozesatuetarako nahiz prestatuta eskaintzen diren plateretako.

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Es un sistema aplicable a una amplia variedad de productos (vegetales, cárnicos, lácteos, etc.) independientemente del tratamiento de elaboración y conservación al que se someten (frescos, refrigerados, congelados) y de sus características (el EAM es válido para alimentos de textura blanda). Askotariko ezaugarriak dituzten produktuekin erabil daiteke (fruituak eta barazkiak, haragiak, esnekiak, etab.), bai freskoak izan, bai prestatuak eta hotzean edo izoztuta kontserbatuak izan. Dena den, AAO metodoa testura biguna duten elikagaientzat da baliagarria.

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Ejemplos de productos esterilizados son la leche y algunos productos lácteos, las conservas de pescados y mariscos, algunos fiambres, etc. Recientes investigaciones aseguran poder esterilizar platos preparados manteniendo sus características nutricionales y organolépticas, como se desarrolla en el apartado 4.4.1. Zenbait elikagai mota esterilizatzen dira: esnea eta esneki batzuk, arrain- eta itsaski-kontserbak, fianbre batzuk, etab. Duela gutxi egindako ikerketen harira, ordea, ziurtatzen dute prestatutako platerak ere esteriliza daitezkeela, elikagaien nutrizio-ezaugarriei eta ezaugarri organoleptikoei eutsiz; 4.4.1. atalean azaldu da hori.

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