Por ejemplo, aplicadas al campo de la seguridad, pueden automatizar aún más el proceso, de manera que, ante una situación imprevista, se ejecute una determinada receta que coloque a los diferentes elementos en una posición no comprometida, evitando así posibles daños al proceso oa sus componentes.
Adibidez, segurtasun-arloan aplikatzen badira, prozesua are gehiago automatiza dezakete. Horrela, ustekabeko egoeraren baten aurrean, errezeta jakin bat exekutatuko da eta elementuak arriskutsua ez den jarrera baten jarriko ditu. Hortaz, prozesuak edo haren osagaiek jasan ditzaketen kalteak saihestuko dira.
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Grabación de acciones o recetas
Ekintzak edo errezetak grabatzea
Materiala: Logika digitala eta mikroprogramagarria
Informatika eta komunikazioa (1)
Que yo sepa, en España sólo PiensaenRed.com realiza sus propios análisis matemáticos y hace algo más que aplicar recetas algorítmicas.
Espainian PiensaenRed.com-ek soilik egiten ditu bere analisi matematikoak, eta errezeta algoritmikoak aplikatu baino zerbait gehiago egiten du.
Materiala: Informazio atarietako mantentze lanak
Ostalaritza eta turismoa (12)
Se realiza una producción con cocciones tradicionales, adaptando las recetas a este tipo de sistema productivo.
Ekoizpena egosketa tradizionaletan oinarritzen da, eta errezetak ekoizpen-sistema horri egokitzen zaizkio.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
La implantación de este tipo de cocina requiere una óptima formación del personal en aspectos relacionados con la propia técnica (formulación y adaptación de recetas, investigación y aplicación de tiempos y temperaturas, etc.) además de una buena formación y concienciación en seguridad alimentaria.
Horrelako sukalde bat ezarriz gero, ezinbestekoa da langileek oso prestakuntza ona izatea, bai teknikari berari dagozkion alderdietan (errezetak formulatzea eta egokitzea, denborak eta tenperaturak ikertzea eta aplikatzea, etab.), bai elikadura-segurtasunarekin loturikoetan, horren gaineko kontzientziazioa barne.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Reciben distintos nombres: fichas técnicas, fichas de producción, fichas de técnicas de producción, fichas de fabricación, etc. Algunos autores denominan a la ficha técnica “receta estándar”, pero en el vocabulario técnico culinario no se suele utilizar esta denominación.
Zenbait termino erabiltzen dira kontzeptu hori adierazteko: fitxa teknikoak, ekoizpenaren fitxak, ekoizpenaren fitxa teknikoak, fabrikazio-fitxak, etab. Egile batzuek errezeta estandar ere esaten diote, baina sukaldaritzako lexiko teknikoan ez da izendapen hori erabiltzen.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
5- ¿Qué requisitos son básicos para estandarizar una receta?
5- Zer eskakizun dira oinarrizkoak errezeta bat estandarizatzeko?
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Elaborar dos modelos de fichas técnicas con y sin los datos suplementarios de las siguientes recetas:
Egin errezeta hauen fitxa teknikoen bina eredu: bata datu osagarriekin, eta bestea, gabe.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Estos hornos están equipados con un puerto USB lo que permite poder conectar con el horno desde el exterior y de este modo poder recuperar o descargar todo tipo de informaciones (programación de recetas, imágenes, recuperación y visualización de la información APPCC, actualización de software, etc.).
Horrelako labeek USB ataka bat dute, kanpoaldearekin konektatzeko, eta horren bidez, informazioa eskuratu edo behera kargatu daiteke (errezeten programazioa, irudiak, AKPKA sistemaren informazioa berreskuratzea eta bistaratzea, softwarea eguneratzea, etab.).
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Crear y actualizar los menús y las cartas, elaborar nuevas recetas para promocionar el punto de venta.
Menuak eta kartak eratzea eta eguneratzea, eta errezeta berriak egitea, salmenta-gunearen promoziorako.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Con algunos alimentos y recetas es difícil poder realizar procesos de vacío completos.
Hain zuzen, elikagai eta errezeta jakin batzuekin, nekez egin daitezke erabateko hutsa lortzeko prozesuak.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
La implantación de este tipo de cocina requiere una óptima formación del personal en aspectos relacionados con la propia técnica (formulación y adaptación de recetas, investigación y aplicación de tiempos y temperaturas, etc.) además de una óptima formación y concienciación en seguridad alimentaria.
Horrelako sukalde bat ezarriz gero, ezinbestekoa da langileek oso prestakuntza ona izatea, bai teknikari berari dagozkion alderdietan (errezetak formulatzea eta egokitzea, ikertzea, denborak eta tenperaturak behar bezala aplikatzea, etab.), bai elikadura-segurtasunarekin loturikoetan, horren gaineko kontzientziazioa barne.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Reciben distintos nombres: fichas técnicas, fichas de producción, fichas de técnicas de producción, fichas de fabricación, etc. Algunos autores denominan a la ficha técnica “receta estándar”, pero en el vocabulario técnico culinario no se suele utilizar esta denominación.
Zenbait termino erabiltzen dira kontzeptu hori adierazteko: fitxa teknikoak, ekoizpenaren fitxak, ekoizpenaren fitxa teknikoak, fabrikazio-fitxak, etab. Egile batzuek errezeta estandar ere esaten diote, baina sukaldaritzako lexiko teknikoan ez da izendapen hori erabiltzen.
Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx
Edition permission request
You do not have permission to edit this dictionary. You can edit this dictionary when the dictionary manager accepts your request