Emaitzak: 493

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (5)
Un determinado caso práctico: una planta de empaquetado y pesado de productos alimenticios ha aumentado la capacidad de la sección de pesaje en 30 %, protegiendo al mismo tiempo el mecanismo de las básculas. Har dezagun kasu praktiko jakin bat: elikagaiak paketatzeko eta pisatzeko fabrika batek bere pisatze-atalaren ahalmena % 30 handitu du, eta, aldi berean, baskula edo pisuen mekanismoak babestu.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

No utilices nunca envases de bebidas o alimentos para contener productos químicos, aunque le hayas cambiado el rótulo. Ez erabili inoiz edarien edo elikagaien ontziak produktu kimikoak jasotzeko, ezta errotulua aldatuta ere.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Sin perjuicio de las competencias que corresponde al Ministerio de Industria y Energía dentro del marco de sus atribuciones específicas, el incumplimiento de lo dispuesto en el presente reglamento y normas posteriores que lo desarrollen, podrá constituir infracción administrativa en materia de defensa del consumidor conforme a lo previsto en la Ley 26/1984, general para la defensa de los consumidores y usuarios y en el Real Decreto 1945/1983, de 22 de junio, por el que se regulan las infracciones y sanciones en materia de defensa del consumidor y de la producción agroali-mentaria. Industria eta Energia Ministerioaren eginkizun espezifikoen esparruan, hari dagozkion eskumenak alde batera utzi gabe, araudi honetan eta hau garatzeko aurrerago emango diren arauetan xedatutakoa ez betetzea kontsumitzailearen defentsaren eremuko arau-hauste administratibotzat har daiteke, lege hauetan aurreikusitakoari jarraiki: Kontsumitzaile eta Erabiltzaileen Defentsarako 26/1984 Lege Orokorra, eta Kontsumitzaileen babesaren eta nekazaritzako elikagaien ekoizpenaren alorreko arau-hausteak eta zehapenak arautzen dituen ekainaren 22ko 1945/1983 Errege Dekretua.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Ácidos y agua de mar en los productos alimenticios, del petróleo y minería. Azidoak eta itsasoko ura elikagaietan, petrolio-produktuetan eta meatzaritzako produktuetan.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

En cocinas y zonas de preparación de alimentos los utensilios son a menudo de acero inoxidable, ya que no oscurece los alimentos y pueden limpiarse con facilidad. Sukaldeetan eta elikagaiak prestatzeko tokietan, lanabesak altzairu herdoilgaitzezkoak izaten dira kasu askotan, zeren ez baititu elikagaiak iluntzen eta oso erraz garbitzen baita.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (70)
El agua que se ingiere a través de los alimentos de la dieta. Dietako elikagaien bitartez hartzen den ura.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en alimentos como la sal marina (yodada), mariscos y algas. Besteak beste, elikagai hauetan topa daiteke: itsas gatza (iododuna), mariskoa eta algak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ayuda a la formación y mantenimiento de la salud de los huesos, es necesario para liberar la energía de las células y para la absorción de muchos nutrientes. Hezurrak sortzen eta osasuntsu mantentzen laguntzen du, eta beharrezkoa da zeluletako energia askatzeko eta elikagai asko xurgatzeko.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Está presente en casi todos los alimentos, sobre todo en el hígado, la yema de huevo y la levadura de cerveza. Ia elikagai guztietan egon ohi da, eta batez ere gibelean, arrautza-gorringoan eta garagar-legamian.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son nutrientes esenciales para el organismo y se obtienen a través de la dieta. Organismoarentzako ezinbesteko elikagaiak dira, eta dietaren bitartez eskuratzen dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No hay ningún alimento que las contenga todas, y por eso es tan importante llevar una dieta variada, con abundancia de frutas y verduras. Ez dago guztiak dituen elikagairik, horregatik da hain garrantzitsua askotariko dieta izatea, fruta eta barazki asko dituena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Los alimentos ricos en grasas saturadas elevan los niveles de LDL colesterol, por eso se aconseja reducir su consumo, coloquialmente se le llama colesterol malo. Gantz ase asko duten elikagaiek LDL kolesterolaren maila igotzen dute, eta, horregatik, kontsumoa murriztea aholkatzen da. Hizkera arruntean kolesterol txar deitzen zaio.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La glucosa es el más abundante y común de los monosacáridos y es el principal nutriente de las células del cuerpo, también son monosacáridos la fructosa y la galactosa. Glukosa monosakaridorik ugariena eta arruntena da, eta gorputzeko zelulen elikagai nagusia da. Fruktosa eta galaktosa ere monosakaridoak dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para tener una idea de la proporción de cada uno de estos componentes, un alimento se compone aproximadamente de: Osagai horietako bakoitzaren proportzioaren ideia egiteko elikagaiak gutxi gorabehera hauez osatzen dira:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

¦ Los componentes de los alimentos ¦ Elikagaien osagaiak

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (53)
Otra sustancia importante es el factor intrínseco gástrico, necesario para la absorción de la vitamina B12. Cuando existe una úlcera, el factor intrínseco gástrico no se forma y no se puede absorber la vitamina B12 Los alimentos deglutidos por una persona de pie, llegan al estómago antes que la onda peristáltica por efecto de la gravedad. Beste substantzia garrantzitsu bat barne-faktore gastrikoa da; izan ere, beharrezkoa da B12 bitamina xurgatzeko. Ultzera bat izatean, barne-faktore gastrikoa ez da osatzen, eta ezin da B12 bitamina xurgatu. Zutik dagoen pertsona batek irentsitako elikagaiak uhin peristaltikoa baino lehenago iristen dira urdailera, grabitatearen ondorioz.

Materiala: Elektroestetika

un 30% de bacterias muertas, 10-20% de grasas, 10% de materia inorgánica, 2-3% de proteínas y 30% de alimentos no digeridos. % 30, bakterio hilak; % 10-20, gantzak; % 10, materia ez-organikoa; % 2-3, proteinak; eta % 30, digeritu gabeko elikagaiak.

Materiala: Elektroestetika

«La transformación de los alimentos en el tubo digestivo es solamente química.» «Elikagaiak kimikoki baino ez dira eraldatzen digestio-hodian».

Materiala: Elektroestetika

En la desembocadura del esófago con el estómago existe una válvula llamada cardias, que al contraerse impide que el alimento retroceda. Hestegorriaren eta urdailaren artean, kardia izeneko balbula bat dago, eta elikagaia urdailetik hestegorrira itzultzea eragozten du.

Materiala: Elektroestetika

Los alimentos que llegan al intestino delgado son atacados por el jugo pancreático y la bilis, que, junto con los jugos intestinales, transforman sus componentes, gracias a la acción de enzimas como peptidasas, disacaridasas, lipasas y amilasas, en elementos simples y forman un líquido claro llamado «quilo», que puede atravesar las paredes intestinales en el proceso de absorción. Heste meharrera iristen diren elikagaiei eraso egiten diete pankrea-urinak eta behazunak eta, heste-urinarekin batera, elikagaiaren osagaiak elementu bakun bihurtzen dituzte entzimen ekintzek (esaterako, peptidoen, disakaridoen, lipasen eta amilasen ekintzek). Elementu bakun horiek kilo izeneko likido argia osatzen dute eta, xurgatze-prozesuan, hestearen hormak zeharka ditzake.

Materiala: Elektroestetika

Las personas que la sufren tienen grandes dolores después de las comidas, que se calman tomando alimentos que no provoquen una secreción alta de ácido; por ejemplo, un vaso de leche, se les recomienda llevar una vida tranquila, no beber alcohol, café o excitantes, no tomar alimentos de difícil digestión y eliminar condimentos y picantes. Ultzera dutenek min handia izaten dute jan ondoren. Lasaitzeko, azido-jariaketa alturik eragiten ez duten elikagaiak hartzen dira (esaterako, esnea). Ultzera dutenei, bizimodu lasaia egiteko gomendioa ematen zaie, baita alkoholik, kaferik edo bizigarririk ez hartzeko, digestio zaila duten elikagairik ez jateko eta gozagarririk eta pikanterik ez hartzeko ere.

Materiala: Elektroestetika

Las dos terceras partes de estos enfermos sufren pérdidas de peso, debido a la disminución en el consumo de alimentos y a una aceleración del paso del alimento por el intestino delgado, por lo que se produce una mala absorción de sustancias que son muy importantes. Gaixoen bi herenak pisua galtzen du, elikagai-kontsumoa murriztu egiten dutelako eta elikagaia azkarrago igarotzen delako heste meharretik; horren ondorioz, gaizki xurgatzen dira oso garrantzitsuak diren substantziak.

Materiala: Elektroestetika

Esto puede ser debido a múltiples causas, como infecciones bacterianas, inflamación de la mucosa intestinal, ingestión de alimentos irritantes o en malas condiciones, problemas emocionales, fiebre, etc. Horrek kausa asko izan ditzake; esaterako, infekzio bakterianoak, heste-mukosaren hantura, elikagai narritagarriak edo egoera txarrean daudenak hartzea, arazo emozionalak, sukarra eta abar.

Materiala: Elektroestetika

Durante el primer día con diarrea es conveniente no tomar alimentos sólidos, sino únicamente líquido y después una dieta blanda con yogur y verduras hasta llegar a una dieta normal. Beherakoa izaten den lehen egunean, hobe da elikagai solidorik ez hartzea, likidoak baizik. Ondoren, dieta biguna gomendatzen da, jogurtak eta barazkiak, pixkanaka dieta arrunta hartzera iritsi arte.

Materiala: Elektroestetika

Las diarreas son muy frecuentes tras la ingestión de alimentos en mal estado. Beherakoak oso ohikoak dira egoera txarrean dauden elikagaiak hartu ondoren.

Materiala: Elektroestetika

Irudia eta soinua (2)
Por ejemplo, podemos discurrir de la siguiente manera: "hoy día se comen muchos alimentos con mucha grasa, que fomentan la obesidad...sin embrago, la fruta es natural, no engorda y ayuda al organismo a mantenerse limpio y sano. Adibidez, gogoeta hau egin dezakegu: "gaur egun, elikagai koipetsu asko jaten dira, eta obesitatea areagotzen dute… Fruta, ordea, naturala da, ez du loditzen eta garbi eta osasuntsu izaten laguntzen dio gorputzari.

Materiala: Irudia

Por tanto se trata de un alimento saludable". Beraz, elikagai osasuntsua da".

Materiala: Irudia

Zurgintza, altzarigintza eta kortxoa (1)
1.° Defoliación fuera de tiempo, que es debida a la falta de nutrición del árbol. 1. Garaiz kanpo erortzen dira, zuhaitzek elikagairik ez izatearen ondorioz.

Materiala: Egurraren teknologia

Kimika (2)
Los nutrientes primarios que son esenciales para el crecimiento de plantas saludables y la producción de alimentos son: el nitrógeno, el fósforo y el potasio. Landare osasuntsuak hazteko eta elikagaiak lortzeko beharrezkoak diren oinarrizko elikagaiak honako hauek dira: nitrogenoa, fosforoa eta potasioa.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

- Residuos industriales agroalimentarios. - Nekazaritzako elikagaien industria-hondakinak

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

Nekazaritza (14)
Hay que recordar que los suelos arcillosos con permeabilidades bajas generan problemas de asfixia y los muy arenosos son poco fértiles ya que los elementos nutritivos son lavados con facilidad Gogoratu beharra dago iragazkortasun txikiko lurzoru buztintsuek asfixia arazoak sortzen dituztela eta hareatsuak emankortasun txikikoak direla, elikagaiak erraz garbitzen direlako.

Materiala: Nekazaritza

Autoabastecimiento de alimentos. Nork bere burua elikagaiz hornitzea.

Materiala: Nekazaritza

Los posibles destinos para los cereales son alimentación humana, alimentación de ganado y usos industriales. Hona hemen zerealek izan ditzaketen zenbait xede: gizakien elikagai, ganaduaren elikagai eta industri erabilerak.

Materiala: Nekazaritza

Alimentación humana: Gizakien elikagai:

Materiala: Nekazaritza

Alimentación del ganado: Ganaduaren elikagai:

Materiala: Nekazaritza

De hecho, con 3 gramos de fibra por porción, la papa excede los porcentajes de fibra que se encuentran en otros alimentos tales como los granos de cereales "enteros". Izan ere, puska bakoitzeko 3 gramo zuntzekin, patatak gainditu egiten ditu beste elikagai batzuetan –zereal “osoen” aleetan, kasu– izaten diren zuntz portzentajeak.

Materiala: Nekazaritza

Ambos elementos pueden hacer variar, en gran medida, el valor nutritivo de este alimento. Bi elementu horiek aldatu egin dezakete, neurri handi batean, elikagaiaren nutrizio balioa.

Materiala: Nekazaritza

Se cultivan en gran cantidad en todo el mundo por que se trata de plantas rústicas y adaptadas a la mayoría de los suelos y climas, son de fácil conservación y almacenamiento, constituyendo alimentos energéticos con bajo contenido en proteínas. Sekulako zereal kantitate handiak egiten dira mundu osoan, larreko landareak baitira. Lurzoru eta klima gehienetara egokitzeaz gainera, erraz kontserbatu eta biltegiratzen dira eta proteina gutxiko elikagai energetikoak dira.

Materiala: Nekazaritza

forma la mayor parte de la semilla y en él se almacena el alimento, compuesto fundamentalmente de almidón y en menor porcentaje proteínas, para las primeras fases del crecimiento tras la germinación. haziaren zatirik handiena da eta bertan biltegiratzen da elikagaia, batez ere almidoiz eta, neurri txikiagoan, proteinaz osatua, ernetze ondorengo aurreneko hazte faseetarako.

Materiala: Nekazaritza

el periodo de espigado es el de máxima actividad fisiológica, con una máxima transpiración y una extracción de humedad y alimentos del suelo. aletze aldia jarduera fisiologiko handieneko garaia da. Transpirazioak eta lurzorutik ateratzen den hezetasunak eta elikagai kantitateak goia jotzen dute.

Materiala: Nekazaritza

Komunikatzeko trebetasunak (1)
La Conselleira de Sanidad le ha pedido que dé un discurso de la situación de la exportación los alimentos gallegos al exterior. Xuntako Osasuneko sailburuak eskatu dio eman dezala hitzaldi bat, Galiziako elikagaien esportazioaren egoerari buruz.

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

Instalatze eta mantentze lanak (5)
También se aplicó al transporte de alimentos y a su almacenamiento a fin de facilitar su conservación. Elikagaiak garraiatzeko eta biltegiratzeko ere erabiltzen zen, elikagaiak kontserbatzeko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Ya en época romana se construyeron pozos de hielo en las zonas sombrías de las montañas con el objetivo de preservar la nieve del invierno para la conservación o enfriamiento de los alimentos en verano. Erromatarren garaian izotz-putzuak eraiki ziren mendietako eremu ospeletan, neguko elurra gordetzeko helburuarekin, gero, udan, elikagaiak kontserbatzeko edo hozteko.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Por eso, este sistema se utiliza en las cámaras de congelación de alimentos. Horregatik, sistema hori elikagaiak izozteko ganberetan erabiltzen da.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

También aumenta por los mismos alimentos almacenados que pierden humedad. Biltegiratutako elikagaiek ere igotzen dute airearen hezetasuna, elikagaiek hezetasuna galtzen baitute.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

La existencia de esta capa de hielo provoca un incremento en el consumo de electricidad y una pérdida de eficiencia de la máquina respecto a la conservación de los alimentos. Izotz-geruza horrek elektrizitate-kontsumoa igoarazten du eta, elikagaiak kontserbatzeari dagokionez, makinaren efizientzia galarazten.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak

Zehar-lerroa (11)
Sector agroalimentario Nekazaritzako elikagaien sektorea

Materiala: Sistemen integrazioa

Esta marca está pensada para productos de consumo, pero se excluirán los alimentos, bebidas y productos farmacológicos. Marka hori kontsumo-produktuetarako dago pentsatuta, baina elikagai, edari eta produktu farmakologikoak kanpo utziko dira.

Materiala: Sistemen integrazioa

Podemos decir que partiendo de unos elementos de entrada (alimentos, aceite, especies…) y utilizando unos recursos (cocina, diversos utensilios…) se obtiene un determinado producto (comida). Esan dezakegu sarrera-elementu batzuetatik abiatuta (elikagaiak, olioa, espeziak…) eta baliabide batzuk erabiliz (sukaldea, zenbait tresna…) produktu jakin bat (janaria) lortzen dela.

Materiala: Sistemen integrazioa

Los biorresiduos, entendiéndolos como residuos biodegradables de jardines y parques, residuos alimenticios y de cocina procedentes de hogares, restaurantes, servicios de restauración colectiva y establecimientos de venta al por menor, así como residuos comparables procedentes de plantas de procesado de alimentos. Biohondakinak: lorategietako eta parkeetako hondakin biodegradagarriak; etxe, jatetxe, janari kolektiboko zerbitzuetatik eta txikizkako establezimenduetatik ateratako elikagai- eta sukalde-hondakinak, baita elikagaiak prozesatzeko instalazioetatik ateratako antzeko hondakinak ere.

Materiala: Sistemen integrazioa

Los residuos biodegradables, siendo todos los que en condiciones de vertido pueden descomponerse de forma aerobia o anaerobia, tales como residuos de alimentos y de jardín, el papel y el cartón. Hondakin biodegradagarriak: modu aerobioan edo anaerobioan deskonposa daitezkeen guztiak, hala nola elikagai- eta lorategi-hondakinak, papera eta kartoia.

Materiala: Sistemen integrazioa

Cuando el producto tenga como finalidad ser suministrado el público en general, sus envases no tendrán una forma ni un diseño que atraiga o suscite la curiosidad de los niños, ni que induzca a engaño a los consumidores, como tampoco una presentación o un diseño similares a los utilizados para alimentos, piensos, medicamentos o productos cosméticos, que puedan inducir a engaño a los consumidores. Produktua jendearentzat oro har denean, ontziek ez dute haurren jakin-mina erakartzen edo pizten duen forma edo diseinurik izango, ezta kontsumitzaileak engainatzera bultzatzen duenik ere, ezta elikagai, pentsu, sendagai edo produktu kosmetikoetarako erabiltzen direnen antzeko itxurarik edo diseinurik ere, zeinak kontsumitzailea nahastu dezakeen.

Materiala: Sistemen integrazioa

En relación con la generación de residuos de alimentos la inclusión de medidas encaminadas a evitar el desperdicio de alimentos y fomentar el consumo responsable, tales como acuerdos con los comercios para minimizar los alimentos caducados, establecer pautas para consumidores, restauración y actividades con comedor para aprovechar los alimentos sobrantes, crear vías de aprovechamiento de excedentes en buen estado a través de iniciativas sociales –comedores populares, bancos de alimentos, etc. Elikagaien hondakinak sortzeari dagokionez, elikagaiak alferrik ez galtzeko eta kontsumo arduratsua sustatzeko neurriak sartzea, hala nola saltokiekin akordioak egitea iraungitako elikagaiak minimizatzeko; jarraibideak ezartzea kontsumitzaile, jatetxe eta jantokia duten jardueretarako, soberako elikagaiak aprobetxatzeko, egoera onean dauden soberakinak aprobetxatzeko bideak sortzeko gizarte-ekimenen bidez –herri-jantokiak, elikagaien bankuak, eta abar–.

Materiala: Sistemen integrazioa

Fomento de la venta y el consumo de alimentos frescos a granel para reducir la generación de residuos de envases. Solteko elikagai freskoen salmenta eta kontsumoa sustatzea, ontzien hondakinak gutxitzeko.

Materiala: Sistemen integrazioa

Otro ejemplo es la producción de algunos alimentos y bebidas, como el vino o la cerveza, en reactores o cubas de un tamaño y por un tiempo determinado. Beste adibide bat zenbait elikagai eta edariren produkzioa da: ardoa, garagardoa... Horrelakoak erreaktore edo tamaina jakin bateko upeletan egiten dira, aldi zehatz batean.

Materiala: Sistemen integrazioa

● Driversde potencia para aplicaciones varias (hornos de fusión, vidrio o metales) y de alta temperatura, procesamiento de alimentos, calentamiento por inducción y otras. ●Potentzia-kontrolatzaileak (driver) erabilera ugaritarako (galdaketa-labeak, beira edo metalak) eta tenperatura altukoak, elikagaiak prozesatzeko, indukzio bidez berotzeko eta beste erabilera batzuetarako.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (300)
Un diseño inadecuado de la cocina puede ocasionar contaminaciones cruzadas y perjudicar los alimentos. Sukaldearen diseinua ez bada egokia, kutsadura gurutzatua eragin dezake, eta elikagaiak kaltetu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Almacenamiento de la comida: analizar el método de adquisición de comida, disponibilidad de suministros locales, zonas de almacenaje requeridas para verduras, secos, almacenamiento de congelación y refrigeración. Janariaren biltegiratzea: janaria eskuratzeko metodoa aztertzea, tokiko hornitzaileen baliabideak, barazkiak gordetzeko biltegiak, eremu lehorrak, elikagai izoztuak eta hoztuak gordetzeko lekuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Distribución: distribución de rutas de circulación  de alimentos, acceso cómodo a almacenes, cocina y servicio, zonas de trabajo, etc. Banaketa: elikagaien zirkulazio-ibilbideen banaketa, sarbide erosoa biltegietara, sukalde eta zerbitzuetara, lan-eremuetara, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Distribución del equipo: planificar corredores y espacios de trabajo del equipo, en relación con la preparación y el servicio de los alimentos. Taldearen banaketa: korridoreak eta taldearentzako lan-eremuak planifikatzea, elikagaiak nola prestatzen eta zerbitzatzen diren kontuan hartuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Normas de higiene en alimentos: analizar requisitos legales de inspección  y normas sanitarias. Higiene-arauak elikagaietan: ikuskatzeen legezko baldintzak eta osasun-arloko araudiak aztertzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Seguridad alimentaria y APPCC: refrigeración de todas las salas, marcha hacia delante de los alimentos, materiales resistentes y de fácil limpieza, sistemas de desinfección, prever la gestión de residuos sólidos y líquidos, etc. Elikadura-segurtasuna eta AKPKA: hozte-sistema gela guztietan, elikagaien aurreranzko martxa, material gogorrak eta erraz garbitzekoak, desinfektatze-sistemak, hondakin solidoen eta likidoen kudeaketaren aurrezehaztapena, etab.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Finalización de alimentos semielaborados procedentes de otras empresas. Beste enpresa batzuetatik ekarritako elikagai erdilanduei akabera ematea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

De izquierda a derecha: carro de regeneración con secciones frías y calientes, carro de regeneración para línea fría y de mantenimiento para línea caliente, interior de carro de retermalización. Ezkerretik eskuinera: berroneratze-orga, atal hotza eta beroa dituena; lerro hotzeko berroneratze-orga eta lerro beroan elikagaien tenperaturari eustekoa; eta birtermalizazio-orgaren barrualdea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

5- Dos de los sistemas productivos desarrollados en el cuadro 1.2 se caracterizan por la utilización de alimentos con un avanzado grado de preparación, ¿cuáles son? 5- 1.2. taulan azaldutako bi ekoizpen-sistematan, prestaketa-maila aurreratua duten elikagaiak erabiltzen dira; hori da haien ezaugarri nagusia. Zein dira bi ekoizpen-sistema horiek?

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Este tipo de establecimientos también se caracteriza por la reducción o eliminación de operaciones de preelaboración de las materias primas y un incremento en el uso de productos convenience food. Horrelako establezimenduetan, oro har, elikagaiak aurretiaz elaboratzeko eragiketak gutxiago izaten dira, edota ez dira egiten, eta convenience food (jaki prestatuak) deritzen produktuen erabilera handiagoa da.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx