Emaitzak: 119

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (1)
Información relativa a sueldos, dietas, remuneraciones, obligaciones contraídas en materia de pensiones o de pago de primas de seguros de vida a los miembros del Consejo de Administración y al personal de alta dirección. Soldatei, dietei, lansariei, pentsioen gaineko obligazioei edo Administrazio Kontseiluko kideei eta goi zuzendaritzako langileei egindako bizitza-aseguruen primak ordaintzeari buruzko informazioa.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Gizarte eta kultura zerbitzuak (71)
El agua que se ingiere a través de los alimentos de la dieta. Dietako elikagaien bitartez hartzen den ura.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Las fuentes de agua de una dieta están principalmente en las bebidas, en forma de agua, zumos, infusiones, refrescos, etc. Dietako ur-iturri nagusiak edarietan daude: ura, zukuak, infusioak, freskagarriak eta abar.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No existe falta de cloro en una dieta equilibrada y su exceso se excreta a través de los riñones. Dieta orekatuetan ez da kloro faltarik izaten, eta soberakina giltzurrunetatik kanporatzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Las personas bebedoras y fumadoras crónicas así como las vegetarianas estrictas (dieta sin leche ni huevos) que no toman levadura de cerveza o germen de trigo suelen tener carencias. Edale nahiz erretzaile kronikoek eta garagar-legamirik edo galorratzik hartzen ez duten eta begetariano zorrotzak direnek ere (esnerik eta arrautzarik gabeko dieta) gabeziak izaten dituzte.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se recomienda que entre el 10 y el 15% de las calorías de la dieta sean de origen proteico. Dietako kalorien % 10 eta % 15 artean proteina-jatorrikoak izatea gomendatzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son nutrientes esenciales para el organismo y se obtienen a través de la dieta. Organismoarentzako ezinbesteko elikagaiak dira, eta dietaren bitartez eskuratzen dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No hay ningún alimento que las contenga todas, y por eso es tan importante llevar una dieta variada, con abundancia de frutas y verduras. Ez dago guztiak dituen elikagairik, horregatik da hain garrantzitsua askotariko dieta izatea, fruta eta barazki asko dituena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Las necesidades diarias de las grasas en la dieta deben seguir las siguientes orientaciones: Dietako gantzen eguneroko beharrek ondorengo orientabideak bete behar dituzte:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Si tenemos en cuenta el punto de vista nutricional y la cantidad presente en la dieta, dejando de lado la composición química, los glúcidos se pueden clasificar en tres tipos: Elikadura eta dietan duten kopurua kontuan hartuta, konposizio kimikoa alde batera utzita, gluzidoak hiru motatan sailka daitezke:

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (33)
Las pérdidas del sodio en el líquido extracelular se deben habitualmente al aumento de las pérdidas (por el riñón, heces o sudor), ya que los ingresos con la dieta son habitualmente normales o elevados (personas con salero en la mano). Sodio-galerak handitzean (gernua, eginkariak edo izerdia) galdu ohi da zelulaz kanpoko likidoko sodioa; izan ere, dietarekin sartzen den sodio kantitatea normala edo altua izaten da (gatza ugari hartzen duten pertsonak).

Materiala: Elektroestetika

En este apartado se describen, por separado, los factores que aseguran la constancia de la concentración de solutos y del volumen del LEC (de un día a otro, la concentración total de solutos sólo varía 2-3%, y el peso corporal, cuando la persona ingiere una dieta normal, alrededor de medio kilo). Atal honetan, zelulaz kanpoko likidoko solutu-kontzentrazioaren eta bolumenaren jarraitutasuna bermatzen duten faktoreak deskribatzen dira, bakoitza bere aldetik (egun batetik bestea, solutuen guztizko kontzentrazioa % 2-3 soilik aldatzen da eta gorputzeko pisua, pertsonak dieta arrunta hartzen duenean, kilo-erdi inguru).

Materiala: Elektroestetika

Esto le ayudará a comprender por qué, en muchos casos de enfermedad renal, algunas técnicas de uso habitual (masajes, DLM, etc.) son poco eficaces o, incluso, pueden estar contraindicadas y cómo la situación puede mejorar si el médico controla la dieta. Hala, ikusiko dugu erabilera arrunteko zenbait teknikak (masajeak, ELD, etab.) eraginkortasun gutxi dutela giltzurrunetako zenbait gaixotasunetan, edota debekatuta ere egon daitezkeela. Horretaz gain, sendagileak dieta kontrolatzen badu egoera hobetu egin daiteke.

Materiala: Elektroestetika

Uno de los componentes principales de nuestra dieta son las proteínas. Gure dietako osagai nagusietako bat proteinak dira.

Materiala: Elektroestetika

Durante el primer día con diarrea es conveniente no tomar alimentos sólidos, sino únicamente líquido y después una dieta blanda con yogur y verduras hasta llegar a una dieta normal. Beherakoa izaten den lehen egunean, hobe da elikagai solidorik ez hartzea, likidoak baizik. Ondoren, dieta biguna gomendatzen da, jogurtak eta barazkiak, pixkanaka dieta arrunta hartzera iritsi arte.

Materiala: Elektroestetika

Aunque las causas pueden ser patológicas, como inflamaciones en la pared intestinal, el origen más frecuente en la actualidad es el estrés, los dietas con bajo contenido en fibra vegeta1 o la ingestión de algunosmedicamentos, como los antidepresivos. Kausak patologikoak izan daitezkeen arren (hanturak hestearen horman, esaterako), egungo eragile ohikoenak estresa, landare-zuntz gutxiko dietak edo sendagai batzuk (antidepresiboak) dira.

Materiala: Elektroestetika

Para evitar el estreñimiento se recomienda tomar en la dieta fibras vegetale que se encuentran en cereales, frutas, verduras y pan íntegral; practicar ejercicio físico, mantener un hábito horario de defecación y no tomar laxantes o purgantes de forma habitual. Gomendio hauek ematen dira idorreriarik ez izateko: dietan zerealetako, fruituetako, barazkietako eta ogi integraleko landare-zuntzak hartzea, ariketa fisikoa egitea, obratzeko ordutegi finkoa izatea eta laxanteak edo libragarriak hartzera ez ohitzea.

Materiala: Elektroestetika

Sucede con más frecuencia en países con alto nivel económico que en países pobres debido a que en los primeros existe un mayor consumo en la dieta de productos dulces y de azúcar. Ohikoagoa da ekonomia-maila altuko herrialdeetan herrialde pobreetan baino; izan ere, lehenengo herrialde horietan, produktu gozo eta azukre gehiago hartzen dira dietan.

Materiala: Elektroestetika

Para evitarlo no sólo es importante una buena higiene bucal, sino también un cambio en la dieta de estos azúcares y productos dulces por frutas y verduras frescas de consistencia dura, como manzanas, zanahorias ... Txantxarrik ez izateko, ahoko higiene ona ez ezik, beharrezkoa da dietako azukreen eta produktu gozoen ordez fruitu eta barazki fresko trinkoak jatea (esaterako, sagarrak, azenarioak...);

Materiala: Elektroestetika

Una dieta pobre en principios inmediatos puede desencadenar alteraciones estructurales y cromáticas del cabello, alopecia, seborrea, caspa, fragilidad en las uñas...; y las pobres en fibra, estreñimiento, etc. Funtsezko osagai gutxiko dietak ilearen egiturazko asaldurak eta asaldura kromatikoak, burusoiltasuna, seborrea, zahia, azazkalen hauskortasuna eta abar eragin ditzake; zuntz gutxiko dietek, berriz, idorreria, etab.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (5)
De todos modos, será la agencia contratante la que estipule el importe en concepto de sueldo, así como las dietas que hay que pagar. Nolanahi ere, agentzia kontratatzaileak erabakitzen du soldata, baita ordainduko dituen dietak ere.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

distribución de habitaciones, horarios de comidas, menús, dietas, pago de extras… gelen banaketa, jatorduak, menuak, dietak, estren ordainketa…

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Según sea por dietas o incluido en el bono del grupo, más las comidas sueltas. dietak kobra ditzake edo taldeko bonoan sartuta egon (gehi otordu solteak).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Existe también la posibilidad de solicitar dietas especiales y servicio en los camarotes. Dieta bereziak eta zerbitzua eska daitezke geletan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

gastos en concepto de dietas y desplazamientos del personal (si los hubiera). langileen dieten eta desplazamenduen (egitekotan) gastuak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Zehar-lerroa (1)
Las altas dosis de nutrientes específicos en adultos de mediana edad durante un periodo de varios años no tienen un impacto biológico equivalente a la ingesta de toda la vida de un amplio número de nutrientes en una dieta equilibrada. Adin ertaineko helduek zenbait urtetan nutriente espezifikoen dosi handia hartzearen inpaktu biologikoa ez da bizi osoan, dieta orekatu bat eginez, nutriente ugari hartzearen parekoa.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Nekazaritza (1)
Debido a que presenta una escasa cantidad de sodio, la papa generalmente se sugiere en las &fBdietas; que requieren bajos contenidos de este elemento Sodio kantitate txikia duenez, elementu horren eduki txikiak eskatzen dituzten dietetan erabili ohi da patata

Materiala: Nekazaritza

Elektrizitatea eta elektronika (1)
Cosas importantes sobre mi dieta Nire dietari buruzko gauza garrantzitsuak

Materiala: Komunikazio alternatiboa

Komunikatzeko trebetasunak (2)
¿Sigues una dieta equilibrada? Dieta orekatua duzu?

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak

¿Has seguido en alguna ocasión dietas de adelgazamiento? Egin duzu inoiz edo behin argaltzeko dietarik?

Materiala: Komunikatzeko trebetasunak