Emaitzak: 16

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Se compone de líquidos como agua, caldo, infusiones o zumos, y se debe utilizar por poco tiempo. Ur, salda, infusio, zuku eta antzeko likidoez osatzen da, eta denbora-tarte laburrean erabili behar izaten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
Después de unos minutos (dos o tres) se secarán los pies meticulosamente insistiendo en los espacios interdigitales, ya que la humedad en esta zona es un excelente caldo de cultivo para la proliferación de microorganismos (hongos). Bi edo hiru minuturen ondoren, oinak ongi lehortu behar dira, behatzen artean batez ere, hezetasunarekin toki horiek mikroorganismoen (onddoen) haztegi bikainak izan baitaitezke.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (9)
El tipo de suelo volcánico, la insolación, y la influencia marina favorecen que el viñedo cobre notas peculiares en cada una de las islas desembocando en una gran variedad de denominaciones de origen que velan por la calidad de los caldos canarios como las tres de la isla de Tenerife; Tacoronte-Acentejo , Valle de Güimar, y Abona. Lur bolkaniko motaren, eguzkiaren eta itsasoaren eraginaren ondorioz, mahastiek ezaugarri bereziak dituzte uharte bakoitzean. Hala, kanariar ardoen kalitatea zaintzen duten jatorri-izendapen asko daude; Tenerifen, adibidez, hiru dira: Tacoronte-Acentejo, Valle de Güimar eta Abona.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Las elaboraciones culinarias son reflejo de la dualidad existente entre mar montaña, y entre el clima cálido de la costa y el riguroso del interior, así arroces de verduras, ollas gitanas (cocido de verduras), pisto huertano , caldero, ensaladas, langostinos del mar Menor, ajotomate (plato de pescado y tomate), encuentran su contrapunto en el gazpacho de Jumilla y Yecla, embutidos, platos de caza, migas de Alhama, longaniza imperial de Lorca, y el pebre (guiso a base de caldo de cordero). Jaki prestatuek mendiaren eta itsasoaren eta kostaldeko klima leunaren eta barnealdeko gogorraren dualtasuna islatzen dute: barazki-arrozak, ijito-eltzekariak (barazki-egoskariak), baratzeko pistoa, entsaladak, Mar Menorreko otarrainxkak; kontrapuntu gisa, Jumilla eta Yeclako gazpatxoa, hestebeteak, ehiza-platerak, Alhamako ogi-mamiak, Lorcako lukainka inperiala etapebrea (arkume-saldarekin egindako gisatua).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La variedad y riqueza de la geografía murciana ofrece productos de gran calidad como los caldos con denominación de origen de Bullas, Yecla y Jumilla. Murtziako geografiaren askotarikoa eta aberatsa denez, kalitate handiko produktu asko ematen dituzte, hala nola Bullas, Yecla eta Jumilla jatorri-izendapeneko ardoak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los caldos de la región poco conocidos , se agrupan bajo la denominación de origen Madrid, como licor , el mas difundido es el anís de Chinchón. Eskualdeko ardoak, Madril jatorri-izendapena dutenak, ez dira oso ezagunak. Likore ezagunena Chinchóneko anisa da.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

En el apartado de caldos son muy afamados los amparados por prestigiosas denominaciones de origen como los tintos de Ribera del Duero , donde la marcaVega Sicilia está considerada el buque insignia. Ardoen artean oso entzutetsuak dira zenbait jatorri-izendapen, hala nola Ribera del Dueroko ardo beltzarena; Vega Sicilia marka da ospetsuena.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Parte de sus caldos están amparados bajo denominaciones de origen de gran prestigio como Rias Baixas con el reconocido vino albariño, y la D.O. Ribeiro, menor proyección son otras D.O. como Monterrei, Ribeira Sacra y Valdeorras. Ardo batzuek jatorri-izendapen entzutetsua dute: albariñoaren Rías Baixas izendapena eta Ribeiro izendapena. Entzuteko txikiagokoak dira beste batzuk: Monterrei, Ribeira Sacra eta Valdeorras.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

La cabeza y el cuello generalmente no se utilizan (en algunos casos se puedan hacer con ellas caldos). Burua eta lepoa, oro har, ez dira erabiltzen (batzuetan, saldak egin daitezke haiekin).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Entera rellena bien asada o cocida en un caldo de ave, rellena por partes... Osoa, betea, ondo errea edo hegazti-saldan egosia, zatika betea...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Se puede degustar los famosos vinos de Burdeos en la sede central del consejo exportador de estos caldos, el CIVB. Bordeleko ardo ospetsuak dastatzeko, ardo horien kontseilu ustiatzailera, CIVBra bertara jo daiteke.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Kimika (4)
bioquímica, se filtra el caldo de fermentación para retirar los microorganismos, o micelios. hartzidura-likidoa iragazi egiten da mikroorganismoak edo mizelioak kentzeko.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

La precipitación es un método para separar el fármaco del caldo acuoso. Hauspeatzea medikamentua ur-zukutik bereizteko metodo bat da.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

El producto se separa del caldo por filtración y se extrae de los residuos sólidos; el cobre y el zinc son agentes precipitantes comunes en Produktua zukutik bereizteko, iragazi egiten da, eta hondakin solidoetatik erauzten da; kobrea eta zinka hauspeatze-agente ohikoak dira

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak

El intercambio iónico y la adsorción retiran el producto del caldo mediante una reacción química con materiales sólidos, como resinas o carbón activado. Ioi-trukeak eta xurgapenak erreakzio kimiko baten bitartez kentzen dute produktua zukutik; material solido batzuk erabiltzen dira horretarako, hala nola erretxinak edo ikatz aktibatua.

Materiala: Kimika-industriaren oinarrizko eragiketak