Emaitzak: 112

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (1)
Dispositivos de ventilación para invernaderos, aparatos de corte, dispositivos de clasificación para fruta y verdura. Negutegiak aireztatzeko gailuak, ebaketa-gailuak, fruta eta barazkiak sailkatzeko gailuak.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (31)
El mayor aporte hídrico de los alimentos está en las frutas y verduras, después en la leche y el yogur, seguido de pan y cereales y, por último y en menor cantidad, el grupo de carnes, pescados, huevos y legumbres. Elikagaien ur-ekarri handiena fruitu eta barazkietan dago. Ondoren, esne eta jogurtean; jarraian, ogi eta zerealetan; eta azkenik, kantitate txikiena haragi, arrain, arrautza eta lekaleetan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en las vísceras, la levadura, los cereales integrales y las verduras de hoja. Errai, legami, osoko zereal eta hostoa duten barazkietan aurki daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Para garantizar el aporte mínimo diario de vitaminas y de minerales, es suficiente con tomar una ensalada variada de vegetales y otra de frutas frescas al día, incluso en forma de zumo. Eguneko gutxieneko bitamina eta mineralak eskuratzeko nahikoa da egunean barazki anitzeko eta fruta freskoko entsalada bana jatea, baita zuku moduan bada ere.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la leche y derivados, en las sardinas de lata (especialmente en la espina) y en las verduras de hoja verde. Esnean eta haren eratorrietan, latako sardinetan (bereziki hezurrean) eta hosto berdeko barazkietan aurkitzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se debe tener en cuenta que estas vitaminas quedan disueltas en el agua de cocción de las verduras y que también se destruyen fácilmente con el calor. Kontuan hartu beharrekoa da barazkiak egostean bitamina horiek uretan disolbatuta geratzen direla eta beroarekin ere erraz suntsitzen direla.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

No hay ningún alimento que las contenga todas, y por eso es tan importante llevar una dieta variada, con abundancia de frutas y verduras. Ez dago guztiak dituen elikagairik, horregatik da hain garrantzitsua askotariko dieta izatea, fruta eta barazki asko dituena.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

El principal componente de la fibra en una dieta es la celulosa que se encuentra en los cereales y las legumbres integrales, en la verdura y en la fruta, siempre y cuando estas dos últimas se tomen enteras y no en zumos. Dietan, zuntzaren osagai nagusia zelulosa da, eta zerealetan, osoko lekaleetan, barazkietan eta fruituetan dago. Betiere, azkeneko biak osorik hartuz gero, eta ez zukututa.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Al contrario que los almidones, al cocerla, la fibra vegetal pierde parte de sus propiedades, por eso conviene ingerir crudos una parte de los vegetales. Almidoiak ez bezala, landare-zuntzak propietateen parte bat galtzen du egosten denean. Horregatik, barazki batzuk gordinik jatea komeni da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se caracteriza por un consumo elevado de legumbres, cereales, pastas, arroz, frutas, verduras, aceite de oliva, pescado y leche; un consumo moderado de carnes y derivados lácteos y un bajo consumo de mantequilla, margarina y azúcares refinados. Lekaleak, zerealak, pasta, arroza, fruta, barazkia, oliba-olioa, arraina eta esnea asko kontsumitzea; haragia eta esnearen eratorriak neurriz kontsumitzea eta gurina, margarina eta azukre finduak gutxi kontsumitzea dira ezaugarri nagusiak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (5)
Durante el primer día con diarrea es conveniente no tomar alimentos sólidos, sino únicamente líquido y después una dieta blanda con yogur y verduras hasta llegar a una dieta normal. Beherakoa izaten den lehen egunean, hobe da elikagai solidorik ez hartzea, likidoak baizik. Ondoren, dieta biguna gomendatzen da, jogurtak eta barazkiak, pixkanaka dieta arrunta hartzera iritsi arte.

Materiala: Elektroestetika

Para evitar el estreñimiento se recomienda tomar en la dieta fibras vegetale que se encuentran en cereales, frutas, verduras y pan íntegral; practicar ejercicio físico, mantener un hábito horario de defecación y no tomar laxantes o purgantes de forma habitual. Gomendio hauek ematen dira idorreriarik ez izateko: dietan zerealetako, fruituetako, barazkietako eta ogi integraleko landare-zuntzak hartzea, ariketa fisikoa egitea, obratzeko ordutegi finkoa izatea eta laxanteak edo libragarriak hartzera ez ohitzea.

Materiala: Elektroestetika

Para evitarlo no sólo es importante una buena higiene bucal, sino también un cambio en la dieta de estos azúcares y productos dulces por frutas y verduras frescas de consistencia dura, como manzanas, zanahorias ... Txantxarrik ez izateko, ahoko higiene ona ez ezik, beharrezkoa da dietako azukreen eta produktu gozoen ordez fruitu eta barazki fresko trinkoak jatea (esaterako, sagarrak, azenarioak...);

Materiala: Elektroestetika

En los alimentos se encuentra principalmente en el hígado, yema de hue-vo, verduras, trigo y patatas. Elikagai hauetan egoten da, nagusiki: gibelean, arrautzaren gorringoan, barazkietan, garian eta patatan.

Materiala: Elektroestetika

abundante en líquidos, frutas, verduras, ejercicio moderado likido, fruta eta barazki ugari, eta ariketa fisikoa bere neurrian.

Materiala: Elektroestetika

Zehar-lerroa (1)
5 raciones de fruta, hortalizas y verduras, sobre todo frescas; 3-4 raciones de pescado a la semana; 2-3 de carne, legumbres, lácteos y cereales. fruta eta barazkien 5 errazio egunean (batez ere freskoak); astean 3-4 errazio arrain; astean 2-3 errazio haragi, lekale, esneki eta zereal.

Materiala: Lurringintza eta kosmetika naturala

Nekazaritza (47)
O sea, producir hortalizas con una finalidad comercial, para vender. Alegia, barazkiak xede komertzialez ekoizteaz, saltzeko xedez ekoizteaz, jardungo dugu.

Materiala: Nekazaritza

Nuestro objetivo como horticultores va a ser producir hortalizas de valor comercial, vendibles. Gure helburua, baratzezain gisa, balio komertziala izango duten barazki salgarriak ekoiztea izango da.

Materiala: Nekazaritza

Si producimos hortalizas muy buenas pero no encontramos comprador/a (por la razón que sea), no cumplimos nuestro objetivo. Oso barazki onak ekoitzi bai, baina eroslerik aurkitzen ez badugu (edozein arrazoi dela ere), ez dugu gure helburua beteko.

Materiala: Nekazaritza

Cumpliremos nuestro objetivo básico cuando produzcamos hortaliza y la vendamos a un precio razonable. Gure oinarrizko helburua betetzat joko dugu barazkiak ekoitzi eta zentzuzko prezioan saltzen ditugunean.

Materiala: Nekazaritza

¿Qué proceso seguiré para producir la hortaliza: Zer prozesu jarraituko dut barazkiak produzitzeko:

Materiala: Nekazaritza

Es la más frecuente en la mayoría de hortalizas: Ohikoena da barazki gehienetan:

Materiala: Nekazaritza

El siguiente esquema explica los métodos más comunes de obtener cultivos de hortalizas: Jarraian datorren eskeman, barazki laboreak lortzeko metodorik ohikoenak azaltzen dira:

Materiala: Nekazaritza

Suele usarse para: Metodo hau barazki hauek hazteko erabiltzen da:

Materiala: Nekazaritza

Puede pensarse que siempre es mejor la siembra en semillero de hortalizas para luego trasplantar. Pentsa liteke beti dela hobe barazki hazitegian ereitea gero birlandatzeko.

Materiala: Nekazaritza

En cultivo extensivo, o sobre suelo barato, puede merecer la pena sembrar directamente algunas hortalizas, como el puerro o la cebolla, cosa que no haríamos si el suelo es más caro y la producción más intensiva. laborantza estentsiboan, edo lurzoru merkean, baliteke merezi izatea barazki batzuk zuzenean ereitea, hala nola porrua eta tipula; baina ez genuke halakorik egingo lurzorua garestiagoa balitz eta produkzioa intentsiboagoa balitz.

Materiala: Nekazaritza

Ostalaritza eta turismoa (18)
Almacenamiento de la comida: analizar el método de adquisición de comida, disponibilidad de suministros locales, zonas de almacenaje requeridas para verduras, secos, almacenamiento de congelación y refrigeración. Janariaren biltegiratzea: janaria eskuratzeko metodoa aztertzea, tokiko hornitzaileen baliabideak, barazkiak gordetzeko biltegiak, eremu lehorrak, elikagai izoztuak eta hoztuak gordetzeko lekuak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

De izquierda a derecha: peladora de hortalizas, marmitas fijas, horno infrarrojos. Ezkerretik eskuinera: barazkiak zuritzekoa, marmita finkoak eta izpi infragorrizko uhal-labea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ejemplo 1: trapo/paño de cocina del profesional: limpieza de superficies de trabajo ( limpieza de bandejas ( secado de manos ( secado de hortalizas. 1. adibidea. Langilearen sukaldeko trapua/zapia: lan egindako gainazalak garbitzea ( erretiluak garbitzea ( eskuak lehortzea ( barazkiak lehortzea.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Soporta el metabolismo de los vegetales frescos. Fruitu eta barazki freskoen metabolismoari ongi erantzuten dio.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Todas las verduras que se van a consumir crudas son desinfectadas Gordinik jan beharreko barazki guztiak desinfektatzen dira

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Confeccionar un fondo oscuro con la falda, pescuezo y hortalizas. Egin hondo ilun bat magalarekin, lepoarekin eta barazkiekin.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Especializadas según materias primas (carnes, pescados, verduras, etc.). Lehengaien arabera (haragiak, arrainak, barazkiak, etab.) espezializatutako partidak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ejemplo 1. Cocina de colectividades. Sector distribución, productos acabados: hortalizas feculentas. 1. adibidea. Taldeentzako sukaldaritza. Banaketa-saila, produktu burutuak: barazki fekuladunak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Las tecnologías de envasado en atmósfera protectora (EAP) se aplican a multitud de productos de diversa naturaleza (vegetales, carnes, pescados, lácteos, etc.) Cuentan con una larga trayectoria en la conservación de determinados alimentos como los derivados cárnicos, el café y los snacks, y resultan muy adecuados para los alimentos frescos y mínimamente procesados y los platos preparados. Atmosfera babeslean ontziratzeko teknologiak askotariko produktuak prestatzeko erabiltzen dira: barazkiak, haragiak, arrainak, esnekiak, etab. Teknologia horiek aspalditik erabili izan dira elikagai jakin batzuk kontserbatzeko, hala nola haragiaren deribatuak, kafea eta zizka-mizkak. Baina oso egokiak dira, halaber, elikagai fresko edo gutxi prozesatuetarako nahiz prestatuta eskaintzen diren plateretako.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

De hecho, el AAC surgió a partir de las técnicas de almacenamiento de frutas y hortalizas en cámaras frigoríficas bajo condiciones controladas. Fruituak eta barazkiak hozte-ganberetan baldintzak kontrolatuz biltegiratzeko tekniketatik sortu zen AKB metodoa.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx