Emaitzak: 28

ES EU
Fabrikazio mekanikoa (1)
c) No abras las ampollas. c) Ez lehertu babak.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Gizarte eta kultura zerbitzuak (3)
Aparecen ampollas que contienen plasma en su interior. Barruan plasma duten babak agertzen dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

INo se deben pinchar las ampollas. IEz zulatu babak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La aparición de exantemas, eritema o mancha roja, con o sin presencia de vesícula, es otro síntoma de enfermedad infecciosa. Exantemak, eritemak edo orban gorriak azaltzea ere, babak izan edo ez, gaixotasun infekzioso baten sintoma dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (8)
Latiña del pieo «pie de atleta», que es una dermatitis de los espacios interdigitales de los pies causada por hongos caracterizada por enrojecimiento, descamación, fisuras, formación de vesículas y erosiones. Oinazpiko ezkabiaedo atleta-oina behatzen arteko espazioetako dermatitisa da, onddo batek sortua, eta gorrituak, ezkatatzeak, fisurak, babak eta urradurak agertzen dira.

Materiala: Elektroestetika

Esto, sumado a la mayor susceptibilidad a las infecciones, determina la aparición de lesiones (ampollas, úlceras, infecciones, gangrena...). Horren ondorioz, lesioak agertzen dira (babak, ultzerak, infekzioak, haratustelak, etab.) eta infekzio gehiago izateko aukera areagotzen da.

Materiala: Elektroestetika

se trata de una lesión intradérmica en relieve que al abrirse contiene en su interior un líquido claro (ampollas pequeñas). dermis barneko lesioa da, erliebeduna, eta irekitzen denean likido garden bat isurtzen da barrutik (baba txikiak).

Materiala: Elektroestetika

es una erupción eritematosa transitoria, con la aparición de habones que producen gran picazón. eritema-erupzio iragankorra da, eta azkura handia eragiten duten baba handiak ateratzen dira.

Materiala: Elektroestetika

La causa principal son los agentes externos (ampollas en los pies, quemaduras, etc). Kanpo-eragileen eraginez sortu ohi dira (oinetako babak, erredurak…).

Materiala: Elektroestetika

Cuando el impétigo se manifiesta con ampollas, ya estaríamos hablando de una forma grave de afección. Afekzioa larria bada, babak ere ateratzen dira.

Materiala: Elektroestetika

La piel de los pies comprimida por los zapatos está sometida a presiones y roces constantes que producen ampollas, durezas, callosidades y sequedad. Oinetakoek estututako oinen larruazalak etengabe izaten ditu presioak eta urratuak, eta horien ondorioz babak, gogortasunak, kailuak eta lehortasuna sortzen dituzte.

Materiala: Elektroestetika

La cohesión entre la epidermis y la dermis resulta deficiente, así la piel se hace más vulnerable a los traumas, y también a una mayor formación de ampollas Epidermisaren eta dermisaren arteko kohesioa urria denez gero, larruazala ahulagoa da traumen aurrean, eta babak sortzeko joera handiagoa izaten du.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (2)
- Por ser intrínsecamente tóxicos como son algunas legumbres como las habas o los altramuces, los berros, algunas especies de setas, o las patatas crudas. - Berez toxikoak izateagatik; esate baterako, zenbait leka (babak eta eskuhoriak), berroak, zenbait perretxiko-espezie eta patata gordinak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

En el plano gastronómico,los vegetalescomo el espárrago blanco, el pimiento piquillo de Lodosa, los cogollos de Tudela, las habas, puerros, setas de la variedad “perretxiko”, son alimentos de gran calidad , algunos amparados en denominaciones de origen o específicas, comoocurre con los quesos donde los de Idiazábal y los del Roncalaparecen entre los mas apreciados. Gastronomiari dagokionez, kalitate handiko produktuak dira hauek: zainzuriak, Lodosako pikillo piperrak, Tuterako kukuluak, babak eta perretxikoak. Zenbait elikagaik jatorri-izendapenak dituzte, adibidez, Idiazabal eta Erronkari jatorri-izendapeneko gazta estimatuek.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Nekazaritza (13)
habas y habines en mayor medida y almorta, titarro y garbanzo en menor medida. babak eta baba txikiak batez ere, eta, neurri txikiagoan, aixkola, titarroa eta txitxirioa.

Materiala: Nekazaritza

En algunos casos no se aclarea, y se deja que todas las semillas del golpe se desarrollen (habas, alubias). Zenbait kasutan ez da bakantzerik egiten eta kolpean doazen hazi guztiei uzten zaie garatzen (babak, babarrunak).

Materiala: Nekazaritza

La Red de semillas de Euskadi, junto con Neiker están llevando a cabo un trabajo para la recuperación, caracterización y multiplicación de variedades locales, para identificar las variedades de Spelta, Trigo, Cebada, Avena, Centeno, Girasol y diversas especies de leguminosas de grano (Haba zaragozana, Haboncillo, Yeros, Algarroba, Altramuz, Algarroba, Altramuz, Haba, Haba, Alverjón, Española, Soja blanca, Muelas, Alubia, Titarros; Esparceta). Euskal Herriko Hazien Sarea, Neikerrekin batera, tokiko barietateak berreskuratu, ezaugarritu eta ugaltzeko lanean ari da espelta, gari, garagar, olo, zekale, ekilore eta aletarako hainbat lekadun espezie identifikatzeko (Zaragozako baba, baba, erua, algarrobo leka, eskuhoria, zalkea, espainola, soja zuria, aixkola, babarruna, titarroa, astorkia).

Materiala: Nekazaritza

Tomate, pimiento, patata, pepino, ajo, acelga, espinaca, remolacha, berza, haba, coliflor, rabanito, nabo, judía, cebolla, zanahoria, guisante, puerro. Tomatea, piperra, patata, pepinoa, baratxuria, zerba, espinaka, erremolatxa, aza, baba, azalorea, errefaua, arbia, leka, tipula, azenarioa, ilarra, porrua.

Materiala: Nekazaritza

Guisante, habas, alubia y vaina Ilarra, baba, babarruna eta leka

Materiala: Nekazaritza

Perejil, berza, judía, haba, guisante. Perrexila, aza, leka, baba, ilarra.

Materiala: Nekazaritza

calabaza, remolacha, perejil, espinaca, zanahoria, alubia, guisantes habas,… kuia, erremolatxa, perrexila, espinaka, azenarioa, indabak, ilarrak, babak

Materiala: Nekazaritza

Ajo, zanahoria, perejil, berza, judía, haba, guisante, maíz. Baratxuria, azenarioa, perrexila, aza, leka, baba, ilarra, artoa.

Materiala: Nekazaritza

Puerro, cebolla, lechuga, patata, nabo, tomate, rabanito, judía, haba, guisante. Porrua, tipula, letxuga, patata, arbia, tomatea, errefaua, leka, baba, ilarra.

Materiala: Nekazaritza

Los cereales generalmente van situados tras cultivos que mejoran la estructura del suelo o fijan nitrógeno (leguminosas: habas, titos, almortas, yeros, guisantes, alubias….), pues, son los cereales unos cultivos con elevadas necesidades de nitrógeno. Zerealak, normalean, lurzoruaren egitura hobetzen edo nitrogenoa finkatzen duten laboreen ondoren (lekadunak: babak, aixkolak, eruak, ilarrak, babarrunak...) ezartzen dira, zerealek nitrogeno premia handia dute eta.

Materiala: Nekazaritza

Zehar-lerroa (1)
En el caso de formarse ampollas en la piel, éstas nunca deben reventarse ya que aumentaría el riesgo de infección. Larruazalean babak sortzen badira, ez dira inoiz lehertu behar, infekzio-arriskua areagotuko bailitzateke.

Materiala: Sistemen integrazioa