Emaitzak: 15

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Los alimentos ya aportan sal a la dieta en proporción considerable, por ello es aconsejable reducir la ingesta de comidas precocinadas, conservas, embutidos, aguas con gas, aperitivos, quesos, bollería , mariscos, verduras como el apio, puerro y espinacas, y las sopas de sobre. Elikagaiek proportzio handian izaten dute gatza, eta hori dela eta, gomendagarria da ondorengo hauek gutxi jatea: aurrez prestatutako janariak, kontserbak, hestebeteak, gasa duten urak, aperitiboak, gaztak, opilak, mariskoak, apioa, porrua, espinakak eta antzeko barazkiak eta sobreko zopak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Ostalaritza eta turismoa (10)
Un producto sencillo de gran consumo son las rebanadas untadas de pan tomate y aceite de oliva que suele constituir un aperitivo o merienda. Oso jaki ohikoa dira, janaurreko edo askari gisa, tomatez eta oliba-olioz bustitako ogi-xerrak.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los aperitivos son bebidas que se toman antes de comer y tienen la función de abrir el apetito.Los podemos clasificar en 4 grupos: Jan aurretik hartzen diren edariak dira janaurrekoak, eta gosea egiteko hartzen dira. Lau talde hauetan sailka ditzakegu:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Canapé o aperitivo, pintxo... Kanape edo janaurrekoetan, pintxoetan...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

S - APERITIVO O TENTEMPIE S - APERITIBOA

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

- Los bitters ligeros, con poca graduación alcohólica, se sirven con hielo y una rodaja de naranja en un vaso tumbler, refresco o copa para aperitivo. - Bitter arinak (alkohol-graduazio txikia dutenak) izotzarekin eta laranja-xerra batekin zerbitzatzen dira, tumbler edalontzietan, freskagarrientzako edalontzietan edo janaurrekoentzako kopetan.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Los aperitivos anisados son el sustituto natural de la famosa *Absenta; se obtienen con la mezcla de alcohol de 45º, azúcar y extractos de regaliz y anís badiana. Janaurreko anisatuak *Absenta ezagunaren ordezko naturalak dira. 45º-ko alkohola, azukrea eta erregalizaren eta anis-belar txinatarraren estraktuak nahasita lortzen dira.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Tipos de aperitivos anisados: Janaurreko anisatu motak:

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Otros aperitivos. Beste janaurreko batzuk.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Canapé o aperitivo, pintxo... Kanape edo janaurrekoetan, pintxoetan...

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Pero junto a ellas, casi seguro que nos ofrecerán, como aperitivo, un chupito de bebida local (licor Becherovka, seguramente). Baina horiekin batera, aperitibo gisa, seguru asko bertako edari baten txupitoa eskainiko digute (Becherovka likorea, seguru asko).

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Animazio turistikoa (2)
lJuegos de aperitivo. lTrebezia-jolasak:

Materiala: Animazio turistikoa

12.30 Juegos de aperitivo. 12.30 Trebezia-jolasak:

Materiala: Animazio turistikoa