Emaitzak: 24

ES EU
Administrazioa eta kudeaketa (13)
Si existe segregación de funciones entre los que custodian las mercaderías y los responsables de las salidas, debe vigilarse que cuando cotejen las cantidades y códigos concuerden con los albaranes correspondientes. Salgaiak zaintzen dituztenen eta irteerez arduratzen direnen artean funtzioak ondo banatuta badaude, kantitateak eta kodeak erkatzean, dagozkien albaranekin bat datozela ikusi behar da.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

2 ¿Se registran en contabilidad los albaranes inmediatamente después de la recepción del género? 2. Generoa jaso eta berehala albaranak kontabilitatean erregistratzen al dira?

Materiala: Kontu-ikuskaritza

2Posteriormente recibe la factura correspondiente al albarán anterior. 2.Gero, aurreko albaranaren faktura jaso dute.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Y, por tanto, también se contabilizan de formas provisional los albaranes una vez hemos recibido la mercancía en caso de necesidad o en fin de ejercicio. Eta, beraz, beharra dagoenean edo ekitaldi-amaieran salgaia jaso ostean albaranak behin-behinekoz kontabilizatzen dira.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

10 ¿Se coteja la factura emitida con el albarán o albaranes correspondientes? 10. Erkatzen al da igorritako faktura dagokion albaranarekin edo albaranekin?

Materiala: Kontu-ikuskaritza

12 ¿Están prenumerados los albaranes y se exige de forma obligatoria al expedir el género. 12. Albaranak aurrez zenbakituta al daude, eta derrigorrez eskatzen al da albarana, generoa bidaltzean?

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Y se controlan debidamente en el departamento de facturación para garantizar la totalidad de los abarañes? Fakturazio-sailean ondo kontrolatzen al dira albaranak, guztiak daudela bermatzeko?

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Además, estos deben ser controlados por el departamento de facturación, para asegurarse de que todos son facturados, con la finalidad de que no puedan salir mercaderías sin la correspondiente autorización. Gainera, fakturazio-sailean ere kontrolatu behar dira albaranak, guztiak fakturatu direla ziurtatzeko, salgairik ez dadin atera baimenik gabe.

Materiala: Kontu-ikuskaritza

2 ¿Se cotejan en recepción las unidades recibidas con el albarán? 2. Harreran jasotako unitateak albaranarekin erkatzen al dira?

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Comprueba en el corte de operaciones que el albarán del 2 de enero se ha facturado en el año anterior en diciembre (pues aunque el pedido sea de diciembre, se debe contabilizar la venta en el momento que se realiza, que se comprueba con la fecha del albarán de salida, que entendemos es cuando se da de baja del inventario del almacén). Egiaztatu operazioen banaketan urtarrilaren 2ko albarana aurreko urteko abenduan fakturatu zela (izan ere, eskaria abendukoa izanda ere, salmenta egiten den unean kontabilizatu behar da, eta hori irteera-albaranaren datarekin egiaztatzen da; orduan ematen da baja biltegiko inbentarioan).

Materiala: Kontu-ikuskaritza

Fabrikazio mekanikoa (1)
Módulos elementales solo llevan el control de existencias e inventario, pero módulos algo más complejos ejecutan automáticamente los pedidos o compras y pueden llevar el control de albaranes, facturas, etc. Oinarrizko moduluek izakinen eta inbentarioaren kontrola baino ez dute eramaten, baina zertxobait osatuagoak izanez gero, eskaerak edo erosketak automatikoki bideratzen dituzte, eta albaranen, fakturen eta abarren kontrola eraman dezakete.

Materiala: Mekanizazio bidezko Produkzioa

Nekazaritza (1)
Si no son certificados el control fitosanitario lo realiza un organismo oficial “Semillas-plantas de vivero” y la garantía del patrón y la variedad solo la da el viverista por los albaranes y facturas. Ziurtaturik ez badaude, kontrol fitosanitarioa haziez eta mintegiko landareez arduratzen den erakunde ofizialak egiten du eta txertakaren zein barietatearen bermea mintegizainak baino ez du ematen albaranen eta fakturen bidez.

Materiala: Nekazaritza

Zehar-lerroa (1)
Nuestros clientes han realizado algunos comentarios en las encuestas de satisfacción, relacionados con la tardanza a la hora de responder a las ofertas y enviar los certificados de calidad con los albaranes. Gure bezeroek iruzkin batzuk egin dituzte gogobetetasun-inkestetan. Iruzkin horiek eskaintzei erantzuteko garaian eta kalitate-ziurtagiriak albaranekin batera bidaltzeko garaian izandako atzerapenarekin dute zerikusia.

Materiala: Sistemen integrazioa

Ostalaritza eta turismoa (8)
Implantar sistemas de recepción de producto: pesaje, control de albaranes, etc. Las diferencias entre consumo real y teórico se pueden deber a que se recepcionen productos en menor cantidad de lo que indican los albaranes de entrega, en calidad diferente y que puedan tener un menor rendimiento al esperado, o a precios superiores del que se había previsto en el escandallo. Por estos motivos es aconsejable realizar dos tipos de controles: control de recepción y control de precios. Produktuak jasotzeko sistemak ezartzea. Pisatzea, albaranen kontrola, etab. Zenbaitetan, gerta daiteke benetako kontsumoa eta kontsumo teorikoa bat ez etortzea, produktuak jasotzean haien kantitatea edo kalitatea uste izandakoa baino urriagoa izateagatik eta produktuen errendimendua espero zena baino txikiagoa izateagatik, eta prezioek kostu-dokumentuan aurreikusitakoa gainditzea. Hori dela eta, komeni da bi kontrol mota egitea: salgaiak jasotzearen kontrola eta prezioen kontrola.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ficha de proveedores, volumen de compras, albaranes pendientes de facturación, precios. Hornitzaileen fitxa, erosketen bolumena, fakturatzeko dauden albaranak, prezioak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Gestión de compras y ventas: presupuestos, pedidos, albaranes. Erosketen eta salmenten kudeaketa: aurrekontuak, eskaerak, albaranak.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Facturación automática a partir de albaranes. Fakturazio automatikoa, albaranetatik abiatuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Implantar sistemas de recepción de producto: pesaje, control de albaranes, etc. Las diferencias entre consumo real y teórico se pueden deber a que se recepcionen productos en menor cantidad de lo que indican los albaranes de entrega, en calidad diferente y que puedan tener un menor rendimiento al esperado, o a precios superiores del que se había previsto en el escandallo. Por estos motivos es aconsejable realizar dos tipos de controles: control de recepción y control de precios. Produktuak jasotzeko sistemak ezartzea. Pisatzea, albaranen kontrola, etab. Zenbaitetan, gerta daiteke benetako kontsumoa eta kontsumo teorikoa bat ez etortzea, produktuak jasotzean haien kantitatea edo kalitatea uste izandakoa baino urriagoa izateagatik eta produktuen errendimendua espero zena baino txikiagoa izateagatik, eta prezioek kostu-dokumentuan aurreikusitakoa gainditzea. Hori dela eta, komeni da bi kontrol mota egitea: salgaiak jasotzearen kontrola eta prezioen kontrola.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Ficha de proveedores, volumen de compras, albaranes pendientes de facturación, precios. Hornitzaileen fitxa, erosketen bolumena, fakturatzeko dauden albaranak, prezioak.

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Gestión de compras y ventas: presupuestos, pedidos, albaranes. Erosketen eta salmenten kudeaketa: aurrekontuak, eskaerak, albaranak.

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Facturación automática a partir de albaranes. Fakturazio automatikoa, albaranetatik abiatuta.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx